Hjemmelavet fettuccine er smagen af Italien, og så er det helt utroligt nemt at lave. Smagen er selvfølgelig uden sammenligning til den pasta, man kan købe.
Hvem skulle tro, at det var så let at lave sin egen hjemmelavet fettuccine? For det er virkelig nemt, hurtigt og så smager det skønt. Oftest så bruger man lang tid på at lave en lækker pastasauce, men ved at spise den med købte pasta så går man glip af den store fornøjelse af en fuldkommen perfekt ret. Hvis man laver sin pasta fra bunden, så kan man nøjes med en simpel sauce, da pastaen i sig selv smager fantastisk.
Til denne opskrift har jeg brugt min pastamaskine, men hvis man ikke har sådan en, er det heller ikke et stort problem, da dejen sagens kan rulles ud med en kagerulle og derefter skæres formen på den ønskede pasta. Så man behøver ikke noget fancy udstyr. Og ingredienserne er også lette at skaffe. Ofte er det noget, man allerede har liggende i sit køkken.
Kan gemmes i køleskabet
Jeg valgte, at min pasta skulle have form af fettuccine, da dette er en af de klassiske pasta. Men man kan sagens skære sin pasta som penne eller eventuelt lave ravioli med fyld.
Man kan også vælge at putte trøffelolie eller en olie med krydderurter i sin pasta. Det er superlækkert og giver resultatet af pasta med følelsen af luksus. Man kan lave sin pasta på forhånd og gemme det i en tupperware i køleskabet i op til tre dage før brug. Så har man altid frisk pasta ved hånden.
Hjemmelavet fettuccine opskrift
Hjemmelavet fettuccine - på den autentiske måde
Ingredienser
- 400 gram tipo 00 hvedemel
- 4 stk æg
- 0,5 teske salt
Sådan gør du
- Hæld melet ud på dit bord og form melet, så der er et hul i midten.
- Slå æggene ud i melet og tilsæt saltet.
- Med en gaffel blander du æggene og melet sammen, indtil det er muligt at bruge hænderne.
- Ælt dejen, indtil den får en lækker elasticitet, dette tager cirka ti minutter. Læg mærke til om dejen er for tør eller for klistret, så skal du tilføje enten mere mel eller lidt olie.
- Pak pastadejen ind i film og lad den hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.
- Rul dejen ud med en pastamaskine eller en kagerulle.
- Hvis man bruger en pastamaskine, så skal den igennem maskinen cirka fem gange før den skæres i strimler.
- Skær den udrullede dej i strimler med en bredde på cirka en centimeter.
- Hæng fettuccinen til tørre over et stoleryglæn eller andet som giver luft til pastaen fra alle sider.
- Lad pastaen tørre i fem til ti minutter. Kog den nu i vand med salt og en smule olivenolie.
- Denne slags pasta skal koge i cirka tre minutter, men hvis den skal spises med en sauce, vil jeg anbefale at koge pastaen i to minutter og vende den i saucen i et minut før servering.
- Din hjemmelavet fettuccine er nu klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Spis din lækre hjemmelavet fettuccine med en af disse italienske saucer:
Del dine ideer og tanker med os andre her: