• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Helstegt svinemørbrad i ovn - nem opskrift med stegetid

Helstegt svinemørbrad i ovn - nem opskrift med stegetid

Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn
4.8 fra 141 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
655
SHARES
FacebookMessenger655PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. april 2024 - Udgivet: 31. juli 2017

Der er flere metoder at lave helstegt svinemørbrad i ovn på, men denne giver dig altid et mørt og saftigt resultat.

Svinemørbraden brunes godt af i smør, og steges derefter færdig i ovnen.

Men den skal ikke pakkes ind i sølvpapir, da kødet så kommer til at "koge" mere end stege. Husk at lade kødet hvile efter turen i ovnen.

Opskriften på svinemørbrad i ovn er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Svinemørbrad med bacon
  • Helstegt svinemørbrad på pande
  • Svinemørbrad med parmaskinke
  • Mørbradgryde

Opskrift

Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Helstegt svinemørbrad i ovn

4.76 fra 141 stemmer
Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Hviletid 10 minutter min
Samlet tid 33 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - gerne fra frilandsgris
  • smør - til bruning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at afpudse svinemørbraden, hvor du fjerner sølvsenen og fedtet. Der skal kun være kød tilbage, og du skal bruge en meget skarp kniv.
  2. Smelt så lidt smør på en meget varm pande, og brun svinemørbraden grundigt på alle sider. Den skal have en god kulør og en smagfuld stegeskorpe, men du skal omvendt heller ikke stege den for længe. Samlet skal bruningen ikke tage længere end to minutter. Så fuld knald på panden, og så bruner du løs.
  3. Læg mørbraden i et ildfast fad, og krydr med salt og friskkværnet peber. Jeg synes ikke der skal andre krydderier på, men det er en smagssag, og du kan selvfølgelig sagtens give kødet paprika eller andre krydderier.
  4. Steg nu svinemørbraden i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 18 minutter. Ikke længere.
  5. Tag den helstegte svinemørbrad ud af ovnen, og læg den på et skærebræt, hvor den hviler utildækket i 10 minutter, inden du begynder udskæringen i skiver på skrå.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcalProtein: 31gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 659mgKalium: 590mgVitamin A: 3IUCalcium: 9mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hviletid og udskæring

Efter stegning kan du med fordel lade svinemørbraden hvile på et skærebræt i 10 minutter.

Mørbraden skal ikke dækkes til.

Derefter kan du skære den helstegte svinemørbrad ud i passende skiver.

Du kan eventuelt skære skiverne lidt på skrå.

Se også hvordan du tilbereder en langtidsstegt svinemørbrad i ovn.

Tilbehør

Helstegt svinemørbrad kan ledsages af flødekartofler, eventuelt flødekartofler uden fløde (hvis retten skal være nogenlunde fedtfri).

Hertil en god broccolisalat. Du kan klikke på links eller søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina

    januar 24, 2023 at 10:27 pm

    Kan man brune svinemørbraderne i forvejen - og så senere på dagen sætte dem i ovnen i 18 minutter - eller bør de brunes kort forinden de kommes i ovnen? … Mere om gæstemad til mange gæster kan gøres klar/forberedes i god tid inden endelig tilberedning 🙂

    Svar
  2. Christian

    december 16, 2021 at 7:03 pm

    Dine enkle opskrifter, som jeg ofte bruger, er virkelig gode. Man kan smage og se, hvad der er på tallerkenerne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 18, 2021 at 5:39 am

      Hej Christian
      Mange tak - det er godt at høre.
      De bedste julehilsner
      Holger

      Svar
    • Birthe Pollas

      november 09, 2024 at 10:28 am

      Super opskrift 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required