Her er min opskrift på en gryderet med knoldselleri. En simpel og hurtig gryderet med svinekød, selleri og hakkede tomater. Nydes med ris.
Gryderet med knoldselleri har jeg lavet opskriften på, fordi jeg ofte synes det er rart med en hurtig gryderet, der virkelig smager af noget.
Og her kan knoldselleri virkelig noget med smagen, og tilberedningstiden er ikke lang.
Af kød er der her anvendt nakkekoteletter, som jeg har skåret i mindre tern/stykker, og de passer perfekt til både selleri og de hakkede tomater.
Det er altså en ganske ukompliceret gryderet uden ret mange ingredienser, men den smager forrygende godt.
Nyd den med kogte ris eller en god kartoffelmos.
Opskrift på gryderet med knoldselleri
Gryderet med knoldselleri og tomat på 40 minutter
Ingredienser
- 600 gram nakkekoteletter - i mindre stykker
- smør - til stegning
- 1 stort løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 knoldselleri - i mindre tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 deciliter bouillon - lavet af 2 dl. vand og en terning
- 1 deciliter fløde
- 1 potte timian
- 2 spiseskefulde gastrik - eller lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Nakkekoteletter skæres ud i mindre tern, og er der store stykker fedt, kasseres disse.
- Skræl knoldselleri og skær den halve i skiver og derefter i tern. Cirka halvanden centimeter på hvert led. Klargør også løg og hvidløg.
- Brun svinekødstern i en meget varm gryde med lidt smør, og gør det ad to omgange. Kødet skal have en god stegeskorpe. Krydres med salt og friskkværnet peber. Læg kødet til side.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt en god klat smør mere. Sauter nu knoldselleri, løg og hvidløg i et lille minuts tid.
- Kom derefter kødet tilbage i gryden og vend rundt.
- Tilsæt så hakkede tomater sammen med bouillon og lidt fløde. Kom også lidt hakket timian ved, cirka hvad der svarer til tre spiseskefulde.
- Skru lidt ned for varmen igen, læg låg på og lad nu din gryderet med knoldselleri simre i cirka 20 minutter. De sidste fem minutter kan du fjerne låget og lade sovsen koge lidt ind.
- Imens kan du koge ris til gryderetten. En kartoffelmos kan også bruges.
- Smag gryderetten til med salt, peber og lidt gastrik eller citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige gryderet med knoldselleri og hakkede tomater serveres straks.
Pynt gryderetten med lidt frisk timian, og servér den sammen med de kogte ris og evt. lidt dampet broccoli eller andet grønt.
Se også disse opskrifter:
Stine Jensen
Hvad kan man bruge i stedet for svinekød?
Holger Rørby Madsen
Hej Stine
Du kan sagtens erstatte det med kylling eller kalkun 🙂
Alt det bedste
Holger
Stine Jensen
Tak 🙂