Se her hvordan du nemt og godt laver græskar i ovn. Her lavet af et hokkaido græskar, der bages i ovnen i 25 minutter.
Græskar i ovn er nemt tilbehør til retter med kød, og det så smager det altså fantastisk godt.
Græskarret skæres ud og bages i cirka 25 minutter, hvorefter det er klar til servering.
I forhold til det ernæringsmæssige, så indeholder græskar ikke så mange kostfibre. Men der er en del A- og B- vitaminer, ligesom det indeholder kalium.
Græskar er i sæson fra sidst på sommeren i august og frem til midt på efteråret i oktober.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på græskar i ovn
Græskar i ovn - ovnbagt hokkaido
Ingredienser
- 1 græskar - hokkaido
- Lidt olivenolie
- timian
- oregano
- salt - gerne flagesalt
Sådan gør du
- Start med at vaske græskarret, og du behøver ikke skrælle det. Skrællen er fin at spise efter at græskarret er bagt i ovnen. Og du bevarer mange næringsstoffer ved ikke at skrælle græskar.
- Skær enderne af græskarret, og del det i to halve. Derefter skæres hver halve i fire både, som igen deles i to halve. På den måde ender du op med 16 halve græskarbåde.
- Vend dem med lidt olie, timian oregano og salt. Du kan både bruge friske og tørrede krydderurter - det er op til dig.
- Læg græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden.
- Bag græskarstykkerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor græskar i ovn skal have 25 minutter. Så er de bløde og lækre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De møre stykker græskar i ovn serveres straks.
Ovnbagt græskar er perfekt som tilbehør til mange retter, og jeg bruger den blandt andet til culottesteg og oksefilet. Det fungerer også rigtig godt som hovedelement i eksempelvis Hokkaidosuppe.
Se også disse opskrifter med græskar:
Del dine ideer og tanker med os andre her: