Her får du min opskrift på nemme filokurve med kylling og grøntsager. Disse filodejskurve kan både bruges til en forret eller som et måltid.
Filokurve med kylling og grøntsager er flotte at sætte på bordet, og så er de altså ret nemme at lave.
Filodejskurve laves af filodej, som formes og bages i en mufinsform. Det kan du se mere om i linket længere ned.
Du kan både bruge frisk og frossen filodej, og jeg plejer at bruge den friske udgave.
Filokurve med kylling er gode enten som en forret eller en hovedret.
Til forret er en enkelt nok til hver person, mens du selvfølgelig skal lave flere når det er som en hovedret/aftensmad.
Opskriften her giver nok til hovedret til fire personer. Rester af evt. fyld kan serveres ved siden af filodejskurvene.
Opskrift på filokurve med kylling
Nemme filokurve med kylling og grøntsager
Ingredienser
- 450 gram kylling - brystfilet i mindre tern
- smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Fyld til filokurve
- 2 spiseskefulde smør
- 2 persillerødder - i små tern
- 0,5 knoldselleri - i små tern
- 1 spiseskefuld hvedemel - med top
- 1 dåse hvide asparges
- 150 gram ærter - gerne frosne
- 2 deciliter mælk - eller fløde
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
- filodej - frisk eller frossen
Sådan gør du
- Kyllingebryst fileter skæres i små tern, og steges sprøde og møre på en pande i lidt smør. Krydres med salt og peber og lægges til side.
- Kom et par spiseskefulde smør mere på panden, og steg nu persillerødder og knoldselleri næsten møre. Det tager ca. 5 minutter.
- Drys hvedemel over og tilsæt derefter vandet fra dåsen med hvide asparges. Rør rundt og lad det jævne, mens du tilsætter mælk indtil du har den rette konsistens. Det er svært at sætte nøjagtigt mål på mælken, men tilsæt indtil den hvide sovs er tyknet - uden hverken at være for tyk eller tynd. Noget af mælken kan erstattes med fløde. Fyldet til filokurve med kylling skal ikke svømme i sovs.
- Kom så de hvide asparges ved sammen med ærter. Er det frosne ærter, kan de med fordel lige overhældes med kogende vand først.
- Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lidt reven muskatnød er i øvrigt også godt til.
- Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden, og varm igennem
- Form og bag filodejskurve - du kan se fremgangsmåden på hvordan du laver nemme filodejskurve her.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er du klar til at anrette de lækre filokurve med kylling og grøtsager.
Her kommes fyldet forsigtigt i filodejskurvene, men gør det kort før servering, så kurvene ikke når at blive bløde.
Pyntes evt. med lidt brøndkarse eller persille.
Se også mine populære opskrifter på:
Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter
Del dine ideer og tanker med os andre her: