Her kan du se, hvordan du laver de flotte filodejskurve. Kurve af filodej er nemme at bage i ovnen, og derefter kan de fyldes som man ønsker.
Filodejskurve er flotte og meget nemme at lave, og de kan anvendes til enten en forret eller hovedret.
Kurvene laves af den tynde filodej, som du kan købe i de fleste supermarkeder på enten køl eller frost. Jeg foretrækker den friske version på køl.
Filodej er en meget tynd dej, der blandt andet laves af hvedemel og vand.
Du kan bruge en filodejskurv til enten en lækker forret med eks. laks, eller som en hovedret med kylling og asparges - eller hvad du nu synes.
Filodejskurvene er en noget lettere udgave end de traditionelle tarteletter af butterdej, som nemt bliver tunge og fede i det.
Opskriften her giver 12 kurve af filodej, men lav så mange som du har brug for. Mængden afhænger jo netop af, om du skal bruge dem til en forret eller hovedret.
Opskrift på filodejskurve
Filodejskurve - nemme kurve lavet af filodej
Ingredienser
- 1 pakke filodej - fra frost eller køl
- 75 gram smør - smeltet, til pensling
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Find en muffinsform frem. Det er sådan en med 12 huller i.
- Smør hullerne med smør.
- Smelt også ca. 75 gram smør i mikrovn eller i en lille gryde. Det smeltede smør skal bruges til at pensle filodejen med.
- Der er forskel på hvordan man behandler frisk og frossen filodej, og derfor skal du lige læse på pakken hvordan du gør. Her har jeg anvendt frisk filodej fra køl, og den kan anvendes uden videre.
- Skær filodejen ud i kvadrater på ca. 10 gange 10 centimeter. Du skal bruge to kvadrater til hver filodejskurv.
- Pensl det ene stykke filodej med lidt smør, og læg derefter et andet stykke over, men på skrå, så der dannes en stjerne. Se billedet her. Pensl også det øverste stykke filodej med smør.
- Tag nu forsigtigt filodejen op, og læg den i et hul i muffinsformen. Tryk den forsigtigt på plads i bundet af hullet, og lad kanterne stikke op. Disse skal ikke foldes ned.
- Fortsæt på samme måde med de øvrige filodejskurve.
- Bag nu filokurvene på nederste rille i ovnen, hvor de skal have 9-10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte filodejskurve tages ud af formen, og nu er de sprøde og lækre.
Derefter kan de fyldes som ønsket.
Vær opmærksom på, at kurvene skal fyldes lige inden servering, da de efter lidt tid begynder at blive lidt mere bløde i det, når fyldet er kommet i.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: