• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Filodejskurve - nemme kurve lavet af filodej

Filodejskurve - nemme kurve lavet af filodej

billederesultat for filodejskurve
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
103
SHARES
FacebookMessenger103PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. januar 2021 - Udgivet: 2. januar 2021

Filodejskurve er flotte og meget nemme at lave, og de kan anvendes til enten en forret eller hovedret.

Kurvene laves af den tynde filodej, som du kan købe i de fleste supermarkeder på enten køl eller frost. Jeg foretrækker den friske version på køl.

Filodej er en meget tynd dej, der blandt andet laves af hvedemel og vand.

Du kan bruge en filodejskurv til enten en lækker forret med eks. laks, eller som en hovedret med kylling og asparges - eller hvad du nu synes.

Filodejskurvene er en noget lettere udgave end de traditionelle tarteletter af butterdej, som nemt bliver tunge og fede i det.

Opskriften her giver 12 kurve af filodej, men lav så mange som du har brug for. Mængden afhænger jo netop af, om du skal bruge dem til en forret eller hovedret.

Opskrift

billederesultat for filodejskurve
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Filodejskurve - nemme kurve lavet af filodej

4.34 fra 3 stemmer
Her kan du se, hvordan du laver de flotte filodejskurve. Kurve af filodej er nemme at bage i ovnen, og derefter kan de fyldes som man ønsker.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 pakke filodej - fra frost eller køl
  • 75 g smør - smeltet, til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Find en muffinsform frem. Det er sådan en med 12 huller i.
  3. Smør hullerne med smør.
  4. Smelt også ca. 75 gram smør i mikrovn eller i en lille gryde. Det smeltede smør skal bruges til at pensle filodejen med.
  5. Der er forskel på hvordan man behandler frisk og frossen filodej, og derfor skal du lige læse på pakken hvordan du gør. Her har jeg anvendt frisk filodej fra køl, og den kan anvendes uden videre.
  6. Skær filodejen ud i kvadrater på ca. 10 gange 10 centimeter. Du skal bruge to kvadrater til hver filodejskurv.
  7. Pensl det ene stykke filodej med lidt smør, og læg derefter et andet stykke over, men på skrå, så der dannes en stjerne. Se billedet her. Pensl også det øverste stykke filodej med smør.
    pensling af filodej
  8. Tag nu forsigtigt filodejen op, og læg den i et hul i muffinsformen. Tryk den forsigtigt på plads i bundet af hullet, og lad kanterne stikke op. Disse skal ikke foldes ned.
  9. Fortsæt på samme måde med de øvrige filodejskurve.
  10. Bag nu filokurvene på nederste rille i ovnen, hvor de skal have 9-10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte filodejskurve tages ud af formen, og nu er de sprøde og lækre.

Derefter kan de fyldes som ønsket.

Vær opmærksom på, at kurvene skal fyldes lige inden servering, da de efter lidt tid begynder at blive lidt mere bløde i det, når fyldet er kommet i.

Se også disse opskrifter:

Nemme filokurve med kylling og grøntsager

5 fra 6 stemmer
Her får du min opskrift på nemme filokurve med kylling og grøntsager. Disse filodejskurve kan både bruges til en forret eller som et måltid.
Gå til opskrift
billederesultat for nemme filokurve med kylling

Tarteletter med høns i asparges

4.8 fra 60 stemmer
Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges – en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Gå til opskrift
tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med kylling og knoldselleri

4.8 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på tarteletter med kylling og knoldselleri. Altså tarteletter uden asparges - men de smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billederesultat for tarteletter med kylling og knoldselleri
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required