Sådan laver du fastelavnsboller med blåbær og lakrids. Bollerne laves af en hjemmelavet wienerdej, og fyldes med det smukke blåbærskum.
Sådanne fastelavnsboller med blåbær og lakrids får du straks mundvandet til at løbe, men heldigvis kan du selv rimelig nemt lave kagerne derhjemme.
Ganske vist skal du beregne lidt tid til at lave den gode wienerdej, men det er hele ventetiden værd.
Fastelavnsbollerne er fyldt med en både smuk og lækker blåbærskum med lakrids.
Er du ikke så vild med lakrids i kager, kan du blot undlade den.
Opskriften giver 9 lækre fastelavnsboller med blåbærskum.
Opskrift på fastelavnsboller med blåbær
Ingredienser
Wienerdej
- 25 gram gær
- 1 deciliter vand - koldt
- 25 gram sukker
- 1 æg
- ½ teske salt
- 250 gram mel
- 200 gram smør - koldt
Remonce
- 50 gram sukker
- 50 gram smør
- 50 gram marcipan
Blåbærskum med lakrids
- 200 gram blåbær - fra frost
- 6 spiseske sukker
- 5 deciliter piskefløde
- 1-2 teske lakridspulver
Sådan gør du
Remonce
- Rør det hele sammen til en blød og ensartet masse.
Wienerdej
- Rør gæren ud i iskoldt vand. Tilsæt sukker, salt, æg og mel. Ælt dejen kort, til den lige hænger sammen.
- Rul dejen ud til en firkant på 30 x 20 cm. Bank smørret fladt med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir, til det måler 15 x 20 cm. Læg smørret på den ene side af dejen, og fold den anden side henover smørret. Klem dejen godt sammen i siderne. Læg dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud på et melstrøet bord, til den er ca. 1 cm tyk. Fold ⅓ af dejen fra den ene side ind mod midten. Fold herefter ⅓ fra den anden side henover, så der bliver 3 lag dej. Læg igen dejen på køl i 30 minutter.
- Gentag udrulningen 2 gange mere, men uden dejen kommer i køleskabet. Ved hver udrulning, skal dejen vendes så den bliver rullet på det modsatte led hver gang.
- Rul dejen ud til den måler 25 x 25 cm. og del den i 9 firkanter. Fordel remoncen og fold hjørnerne ind mod midten og klem enderne samme. Læg den på bagepapiret med samlingerne nedad.
- Lad fastelavnsbollerne hæve ca. 30 minutter, og pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag fastelavnsbollerne 12-15 minutter ved 180 grader.
Blåbærskum med lakrids
- Bring frosne blåbær og sukker i kog i en gryde, og kog det godt igennem.
- Tag gryden af varmen og blend det til der ikke er flere hele bær. Lad det køle helt af - stil det evt. i fryseren.
- Pisk fløden til en fast flødeskum og vend blåbærmassen i. Smag til med rålakridspulver.
- Kom det i en sprøjtepose og fordel det i dine fastelavnsboller med blåbær og lakrids.
- Pynt evt. fastelavnsbollerne med friske blåbær.
Næringsindhold
Tips
De lækre fastelavnsboller med blåbær og lakrids kan nydes straks.
De kan dog også opbevares på køl i et døgns tid.
Se også disse opskrifter på fastelavnsboller:

Comments
No Comments