• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fasan i cider med bacon og champignon

Fasan i cider med bacon og champignon

Fasan i cider
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. juni 2023 - Udgivet: 6. november 2021

Fasan i cider med bacon og champignoner er et rigtigt festmåltid for sanserne. Kødet simrer i en god, tør cider og serveres med kartofler.

Fasan i cider har det hele. Den gode fasan-smag, den cremede fedme fra piskefløde og syren fra cider.

En rigtig dejlig ret, som også indeholder champignoner og perleløg samt tørsaltet bacon.

Derudover drysses lidt friske timianblade henover før servering.

Retten er udviklet af Løgismose, og vi er glade for at dele den med jer.

Opskrift på fasan i cider

Fasan i cider
Løgismose

Fasan i cider

5 fra 3 stemmer
Fasan i cider med bacon og champignoner er et rigtigt festmåltid for sanserne. Kødet simrer i god, tør cider og serveres med kartofler.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vildt
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 hele fasaner - hele plukkede og ordnede
  • 150 g smør
  • 4 dl cider - helt tør
  • 4 dl kraftig hønsesky
  • 2 dl piskefløde
  • 150 g champignon - rensede og snittede
  • 150 g perleløg - pillede
  • 50 g bacon - i lardons
  • 1 stk løg - i tynde både
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • timian - frisk
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør fasanerne ved at skære lårene af og lad brystkødet sidde på skroget.
  2. Brun lår og bryststeg godt i smør i en gryde og tag det op af gryden.
  3. Vask og snit champignonerne, hak hvidløgsfed fint. Rist nu bacon, champignon, løg, perleløg og hvidløg godt af i samme gryde, til det er gyldent.
  4. Tilsæt 4 dl. tør cider og reducér til halv mængde væske.
  5. Tilsæt nu hønsefond og fløde og reducér yderligere til halv mængde.
  6. Læg lårene i gryden og kom låg på. Bag gryden i ovnen ved 165 grader i ca. 35 minutter under låg. Læg herefter bryststegen i gryden og bag yderligere 30 minutter.
  7. Tag kødet op af gryden og lad det trække på en rist i minimum 10 minutter. Reducér i mellemtiden saucen ned til cremet konsistens og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk cider og citronsaft.
  8. Skær kødet af brystbenet og placér det i saucen i gryden sammen med lårene.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip og fakta

Server eventuelt fasan i cider med en god kartoffelmos eller hasselback kartofler.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du får fingrene i gode fasaner, kan du prøve at spørge i lokale fiskebutikker. Nogen af dem sælger vildtkød og fasaner.

Og husk at bruge en helt tør cider, det er afgørende for smagen, at der ikke hældes sød cider i saucen.

Se flere opskrifter på lækre vildtretter:

Stegt fasanbryst

Skovdue i rødvin

Vildtragout med hjortevildt

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required