Fasan i cider med bacon og champignoner er et rigtigt festmåltid for sanserne. Kødet simrer i en god, tør cider og serveres med kartofler.
Fasan i cider har det hele. Den gode fasan-smag, den cremede fedme fra piskefløde og syren fra cider.
En rigtig dejlig ret, som også indeholder champignoner og perleløg samt tørsaltet bacon.
Derudover drysses lidt friske timianblade henover før servering.
Retten er udviklet af Løgismose, og vi er glade for at dele den med jer.
Opskrift på fasan i cider
Ingredienser
- 2 hele fasaner hele plukkede og ordnede
- 150 gram smør
- 4 dl cider helt tør
- 4 dl kraftig hønsesky
- 2 dl piskefløde
- 150 gram champignon rensede og snittede
- 150 gram perleløg pillede
- 50 gram tørsaltet bacon i lardons
- 1 stk løg i tynde både
- 3 fed hvidløg hakket
- timian frisk
- 2 laurbærblade
- salt og peber
Sådan gør du
- Klargør fasanerne ved at skære lårene af og lad brystkødet sidde på skroget.
- Brun lår og bryststeg godt i smør i en gryde og tag det op af gryden.
- Vask og snit champignonerne, hak hvidløgsfed fint. Rist nu bacon, champignon, løg, perleløg og hvidløg godt af i samme gryde, til det er gyldent.
- Tilsæt 4 dl. tør cider og reducér til halv mængde væske.
- Tilsæt nu hønsefond og fløde og reducér yderligere til halv mængde.
- Læg lårene i gryden og kom låg på. Bag gryden i ovnen ved 165 grader i ca. 35 minutter under låg. Læg herefter bryststegen i gryden og bag yderligere 30 minutter.
- Tag kødet op af gryden og lad det trække på en rist i minimum 10 minutter. Reducér i mellemtiden saucen ned til cremet konsistens og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk cider og citronsaft.
- Skær kødet af brystbenet og placér det i saucen i gryden sammen med lårene.
Tip og fakta
Server eventuelt fasan i cider med en god kartoffelmos eller hasselback kartofler.
Hvis du er i tvivl om, hvordan du får fingrene i gode fasaner, kan du prøve at spørge i lokale fiskebutikker. Nogen af dem sælger vildtkød og fasaner.
Og husk at bruge en helt tør cider, det er afgørende for smagen, at der ikke hældes sød cider i saucen.
Se flere opskrifter på lækre vildtretter: