• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt fasanbryst med kompot og lækker sauce

Stegt fasanbryst med kompot og lækker sauce

Stegt fasanbryst fra Løgismose
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. april 2025 - Udgivet: 9. september 2022

Stegt fasanbryst med en kompot af æbler samt en rigtig god sauce er en lækker vildt-ret, hvor fasanbryst fyldes med bacon før stegning.

Stegt fasanbryst er en virkelig delikatesse, hvis man steger brysterne korrekt. Og det er slet ikke så svært, som man skulle tro.

Da fasaner ikke indeholder ret meget fedt, er det en god ide at stege brysterne med et fyld af bacon eller spæk som her.

De skal ikke have mange minutter på hver side, og så er det vigtigt, at de lige får lov at hvile i fem minutter, før du skærer dem ud.

Opskrift på stegt fasanbryst

Opskrift

Stegt fasanbryst fra Løgismose
Løgismose

Stegt fasanbryst med kompot og sauce

4.78 fra 9 stemmer
Stegt fasanbryst med en kompot af æbler samt en rigtig god sauce er en lækker vildt-ret, hvor fasanbryst fyldes med bacon før stegning.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 424
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kompot
  • 100 g æbler - skrællede uden kerner
  • 200 g kvæder - skrællede uden kerner
  • 4 store figner - tørrede
  • 75 g sukker
  • vand
  • 1-2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
Sauce
  • 1 skalotteløg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk vindruekerneolie
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl hønsefond
  • 1 spsk smør
  • 1 håndfuld kørvel - finthakket
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Fasanbryst
  • 2 fasanbryst
  • 8 strimler bacon - eller spæk til bardering
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Kompot
  1. Skær top og bund af fignerne. Skær æbler, kvæder og figner i små tern.
  2. Kom sukker i en gryde og tilsæt ca. 1⁄2 dl vand, til sukkeret bliver mættet og kog det ind til en lys karamel.
  3. Tilsæt frugterne sammen med rosmarin og kog sammen til kompot ved middel varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med æbleeddike, salt og peber.
Stegt fasanbryst
  1. Skær et tværgående snit i brystet og fyld det med bacon eller spæk.
  2. Steg brysterne ca. 3-4 minutter på hver side i lidt smør og vindruekerneolie på en pande ved jævn varme. Lad fasanbrysterne hvile i fem minutter, inden du skærer dem i skiver.
Sauce
  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem i lidt vindruekerne-olie i en gryde, til de er glasklare.
  2. Tilsæt hvidvinen og lad den koge næsten væk, inden du hælder hønsefonden på. Lad saucen koge ind til en tredjedel og pisk med smør. Tilsæt derefter kørvel. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Læg et par skefulde sauce midt på tallerknen og anret skiver af fasanbryst ovenpå. Server kompotten i en skål ved siden af.

Næringsindhold

Kalorier: 424kcalKulhydrater: 33gProtein: 8gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.3gKolesterol: 44mgNatrium: 2550mgKalium: 343mgKostfibre: 2gSukker: 22gVitamin A: 241IUVitamin C: 11mgCalcium: 29mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip og fakta

Opskriften på stegt fasanbryst er udviklet af Løgismose, der er en virksomhed, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.

Fasanen er ikke naturligt hjemmehørende i Danmark, men Frederik d. 2. havde åbenbart smag for kødet.

I hvert fald var det ham, der indførte dyret herhjemme i 1500-tallet.

Prøv også en af disse vildtretter:

Grydestegt fasan med bacon

Ovnstegte duer

Vildtragout - den lækreste gryderet

Stegt gråand

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required