Stegt fasanbryst med en kompot af æbler samt en rigtig god sauce er en lækker vildt-ret, hvor fasanbryst fyldes med bacon før stegning.
Stegt fasanbryst er en virkelig delikatesse, hvis man steger brysterne korrekt. Og det er slet ikke så svært, som man skulle tro.
Da fasaner ikke indeholder ret meget fedt, er det en god ide at stege brysterne med et fyld af bacon eller spæk som her.
De skal ikke have mange minutter på hver side, og så er det vigtigt, at de lige får lov at hvile i fem minutter, før du skærer dem ud.
Opskrift på stegt fasanbryst
Ingredienser
Kompot
- 100 gram æbler skrællede uden kerner
- 200 gram kvæder skrællede uden kerner
- 4 store figner tørrede
- 75 gram sukker
- vand
- 1-2 spsk æbleeddike
- 1 tsk hakket rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sauce
- 1 skalotteløg finthakket
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 tsk vindruekerneolie
- 1 dl hvidvin
- 5 dl hønsefond
- 1 spsk smør
- 1 håndfuld kørvel finthakket
- 1-2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fasanbryst
- 2 stk fasanbryster
- 8 strimler røget bacon eller spæk til bardering
- 1 spsk smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kompot
- Skær top og bund af fignerne. Skær æbler, kvæder og figner i små tern.
- Kom sukker i en gryde og tilsæt ca. 1⁄2 dl vand, til sukkeret bliver mættet og kog det ind til en lys karamel.
- Tilsæt frugterne sammen med rosmarin og kog sammen til kompot ved middel varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med æbleeddike, salt og peber.
Stegt fasanbryst
- Skær et tværgående snit i brystet og fyld det med bacon eller spæk.
- Steg brysterne ca. 3-4 minutter på hver side i lidt smør og vindruekerneolie på en pande ved jævn varme. Lad fasanbrysterne hvile i fem minutter, inden du skærer dem i skiver.
Sauce
- Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem i lidt vindruekerne-olie i en gryde, til de er glasklare.
- Tilsæt hvidvinen og lad den koge næsten væk, inden du hælder hønsefonden på. Lad saucen koge ind til en tredjedel og pisk med smør. Tilsæt derefter kørvel. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Læg et par skefulde sauce midt på tallerknen og anret skiver af fasanbryst ovenpå. Server kompotten i en skål ved siden af.
Næringsindhold
Tip og fakta
Opskriften på stegt fasanbryst er udviklet af Løgismose, der er en virksomhed, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.
Fasanen er ikke naturligt hjemmehørende i Danmark, men Frederik d. 2. havde åbenbart smag for kødet.
I hvert fald var det ham, der indførte dyret herhjemme i 1500-tallet.
Find alle vores opskrifter med vildt her.
Prøv også en af disse vildtretter:
Vildtragout - den lækreste gryderet
Comments
No Comments