Her er den bedste opskrift på grydestegt fasan. Fasanerne simrer i en time, og du får en fantastisk vildtsovs med fløde og ribsgele.
Opskriften på grydestegt fasan er beregnet til fire personer.
Ingredienser til grydestegt fasan
2 fasaner
1 bundt persille
150 gram smør
8 skiver bacon
1 deciliter portvin
8 deciliter hønsefond (eller vildtfond)
1 grofthakket løg
1 grofthakket persillerod
2 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3 teskefulde ribsgele
2 deciliter piskefløde
1 spiseskefuld æbleeddike
Lidt Maizena
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl fasanerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Giv dem så lidt salt og peber.
- Mos friskhakket persille sammen med 100 gram smør, og fordel det i fasanerne.
- Omvikl hver fasan med fire skiver bacon - sæt eventuelt bacon fast med kødnåle.
- Kom resten af smørret i en varm og stor stegegryde, og lad det bruse af.
- Brun fasanerne (det kan være godt tage en ad gangen - godt og grundigt i smørret, og læg dem begge i gryden.
- Kom portvin i, og derefter hønsefond. Lad det koge op, og tilsæt så løg, persillerod og timian.
- Skru ned for blusset, læg låg på og lad nu fasanerne småsimre i cirka en time, så de steges helt møre.
- Tag fasanerne op af gryden, og læg dem på et skærebræt.
- Sigt stegeskyen over i en skål, og hæld den tilbage i gryden. Kog op.
- Tilsæt ribsgele og piskefløde, og smag derefter vildtsovsen til med æbleeddike (der giver en smule syre til den fede vildtsovs), salt og friskkværnet peber.
- Jævn vildtsovsen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Partér fasanerne, og anret sammen med den lækre sovs.
Selvfølgelig serveret med hasselbach kartofler og waldorfsalat.
Se også min opskrift på:
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Jeg løsnede skindet og stoppede smør med persille mv derind.
Kom et læs skovsvampe ned i sidste del af bruningen.. spændende om det går ok 😄