Her er den bedste opskrift på grydestegt fasan. Fasanerne simrer i en time, og du får en fantastisk vildtsovs med fløde og ribsgele.
Opskriften på grydestegt fasan er beregnet til fire personer.
Ingredienser til grydestegt fasan
2 fasaner
1 bundt persille
150 gram smør
8 skiver bacon
1 deciliter portvin
8 deciliter hønsefond (eller vildtfond)
1 grofthakket løg
1 grofthakket persillerod
2 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3 teskefulde ribsgele
2 deciliter piskefløde
1 spiseskefuld æbleeddike
Lidt Maizena
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl fasanerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Giv dem så lidt salt og peber.
- Mos friskhakket persille sammen med 100 gram smør, og fordel det i fasanerne.
- Omvikl hver fasan med fire skiver bacon - sæt eventuelt bacon fast med kødnåle.
- Kom resten af smørret i en varm og stor stegegryde, og lad det bruse af.
- Brun fasanerne (det kan være godt tage en ad gangen - godt og grundigt i smørret, og læg dem begge i gryden.
- Kom portvin i, og derefter hønsefond. Lad det koge op, og tilsæt så løg, persillerod og timian.
- Skru ned for blusset, læg låg på og lad nu fasanerne småsimre i cirka en time, så de steges helt møre.
- Tag fasanerne op af gryden, og læg dem på et skærebræt.
- Sigt stegeskyen over i en skål, og hæld den tilbage i gryden. Kog op.
- Tilsæt ribsgele og piskefløde, og smag derefter vildtsovsen til med æbleeddike (der giver en smule syre til den fede vildtsovs), salt og friskkværnet peber.
- Jævn vildtsovsen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Partér fasanerne, og anret sammen med den lækre sovs.
Selvfølgelig serveret med hasselbach kartofler og waldorfsalat.
Se også min opskrift på:
Din vurdering
-
Grydestegt fasan
Hvordan kan man brune fasanen når den er omviklet med bacon ?
Det er den perfekte måde at tilbereder fasan😀Helt møre fasaner og lækker sovs.Vi har spist det flere gange efter denne opskrift og hver gange har det været en succes.