Her er en dejlig opskrift på croissant med Nutella, og de er slet ikke så svære at bage. Du skal blot lave dejen aftenen før.
Croissant med Nutella er jo en lækkerbidsken til morgenbordet, og de er faktisk rimelig nemme at bage.
Dejen kan med fordel laves aftenen før, hvorefter du om morgenen er klar til at lave de lækre croissanter.
Her kan du både lave dem i samme ombæring - eller stille croissantdejen på køl mellem hver udrulning.
Opskriften giver 10 croissanter.
Ingredienser til croissant med Nutella
En portion croissant dej - se opskriften i linket.
10 store teskefulde Nutella
Fremgangsmåde
- Lav en portion dej som i opskriften herover, hvor du laver croissant dejen aftenen i forvejen. Det giver i hvert fald det bedste resultat. Og så er det ret nemt at gå i gang med fra morgenstunden.
- Når dejen er helt klar, skærer du den ud i trekanter. Som det også fremgår af opskriften i linket længere oppe.
- Men inden du ruller croissanterne sammen, lægger du en stor og lækker klat Nutella i den brede ende af dejen.
- Derefter ruller du forsigtigt croissanterne sammen fra den brede ende, og lukker dem ved at folde den spidse ende ind over croissanten. Giv dem eventuelt et let bøj, så de får den klassiske facon på en croissant.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i to timer. Stil gerne en bageplade omvendt ovenpå, så der er lukket helt tæt.
- Pensl croissanterne med lidt æg, mælk og salt.
- Bages ved 225 grader varmluft i en forvarmet ovn, hvor de skal have 15 minutter. De skal være flotte og gyldne.
Lad de nybagte croissanter hvile nogle minutter inden de nydes med stor fornøjelse til en kop kaffe.
Se også mine andre Nutella-opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: