Den bedste opskrift på chokoladekage med Nutella, der laves i en bradepande. Se også hvordan du laver chokoladecreme eller glasur til kagen.
Her får du en god opskrift på chokoladekage med Nutella, og der er også forslag til hvordan du laver pynt på toppen af kagen. Du er meget velkommen til at komme med din vurdering af opskriften længere nede, hvor du kan give fra 1-5 stjerner. Du må også meget gerne dele dine erfaringer med bagning af chokoladekage med andre. På forhånd tak.
Chokoladekage med Nutella er en af de absolut bedste chokoladekager, som du overhovedet kan bage.
Med den helt rigtige og svampede konsistens, og den perfekte smag af chokolade og Nutella.
Kagen kan nydes som den er, eller pyntes med chokoladecreme eller glasur. Nederst i opskriften kan du se hvordan du laver disse to ting.
Opskriften passer med et stykke chokoladekage til seks personer.
Opskrift på chokoladekage med Nutella
Ingredienser
- 2 æg
- 175 gram sukker
- 125 gram hvedemel
- 5 gram vaniljesukker
- 5 gram bagepulver
- 3 spiseskefulde kakao
- 4 spiseskefulde Nutella
- 100 gram smør smeltet
- 0,5 deciliter mælk
Sådan gør du
- Afmål sukker i en skål og pisk det sammen med de to æg til en luftig æggesnaps. Du kan anvende en elpisker eller blot bruge et hånddrevet piskeris.
- I en anden skål blandes hvedemel godt sammen med vaniljesukker og bagepulver, og det sigtes i æggesnapsen. Nu skal du ikke længere piske med et piskeris, men blot vende dejen sammen med en dejskraber. Det bedste resultat får du ved at sigte det i, for så undgår du klumper i dejen.
- Derefter sigtes kakao i og dejen vendes atter rundt. Men med forsigtighed, så du bevarer en luftig chokoladekagedej.
- Nu putter du så fire generøse spiseskefulde Nutella i dejen - og husker at slikke skeen godt af bagefter. Det er bare en lille bonus.
- Vend nu dejen færdig sammen med smeltet smør og en lille smule mælk, og dejen vendes til den er flot og blank.
- Beklæd en lille bradepande eller ildfast fad med bagepapir og hæld dejen i.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor chokoladekagen nu skal bages i cirka 25 minutter. Stik i chokoladekagen for at mærke at den er gennembagt. Pas dog også på med at overbage kagen, for så bliver den tør og kedelig.
- Lad den færdigbagte chokoladekage med Nutella køle lidt af.
Næringsindhold
Med chokoladecreme
Du kan spise chokoladekagen som den er, eller pynte den med enten chokoladecreme eller glasur og kokos.
Chokoladecreme laves ved at koge en deciliter fløde op, og røre 60 gram grofthakket mørk chokolade i fløden.
Fordel derefter chokoladecremen på kagen.
Med glasur
Eller lav en glasur med 100 gram flormelis, der røres ud med lidt pasteuriseret æggehvide. Pas på glasuren ikke bliver for tynd, og i så fald tilsætter du blot lidt mere flormelis.
Vil du have en mørk glasur, kan du tilsætte lidt kakaopulver. Fordel glasuren over den afkølede chokoladekage, og drys eventuelt med lidt kokosmel.
Se også mine opskrifter på:
Lækker kage. Jeg kom lidt hakkede hasselnødder i. Det klædte den fint