Den bedste opskrift på Nutellakage, der laves i bradepande. Se også hvordan du laver chokoladecreme eller glasur til den lækre kage med Nutella.
Nutellakage er en af de absolut bedste kager, som du overhovedet kan bage, og jo især hvis du elsker Nutella.
Med den helt rigtige og svampede konsistens, og den perfekte smag af chokolade og Nutella.
Se også: Alletiders mumse chokoladekage opskrift
Kagen kan nydes som den er, eller pyntes med chokoladecreme eller glasur. Nederst i opskriften kan du se hvordan du laver disse to ting.
Opskriften passer med et fint stykke kage til seks personer.
Opskrift på Nutellakage
Nutellakage i bradepande
Ingredienser
- 2 æg
- 175 gram sukker
- 125 gram hvedemel
- 5 gram vaniljesukker
- 5 gram bagepulver
- 3 spiseskefulde kakao
- 6 spiseskefulde Nutella
- 100 gram smør - smeltet
- 0,5 deciliter mælk
Sådan gør du
- Afmål sukker i en skål og pisk det sammen med de to æg til en luftig æggesnaps. Du kan anvende en elpisker eller blot bruge et hånddrevet piskeris.
- I en anden skål blandes hvedemel godt sammen med vaniljesukker og bagepulver, og det sigtes i æggesnapsen. Nu skal du ikke længere piske med et piskeris, men blot vende dejen sammen med en dejskraber. Det bedste resultat får du ved at sigte det i, for så undgår du klumper i dejen.
- Derefter sigtes kakao i og dejen vendes atter rundt. Men med forsigtighed, så du bevarer en luftig chokoladekagedej.
- Nu putter du så 6 generøse spiseskefulde Nutella i dejen - og husker at slikke skeen godt af bagefter. Det er bare en lille bonus.
- Vend nu dejen færdig sammen med smeltet smør og en lille smule mælk, og dejen vendes til den er flot og blank.
- Beklæd en lille bradepande eller ildfast fad med bagepapir og hæld dejen i. Formen må gerne være ca. 18 gange 24 centimeter - eller mindre, hvis du ønsker en højere kage.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor din Nutellakage nu skal bages i cirka 25 minutter. Stik i kagen for at mærke at den er gennembagt. Pas dog også på med at overbage kagen, for så bliver den tør og kedelig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den færdigbagte Nutellakage køle lidt af.
Med chokoladecreme
Du kan spise chokoladekagen som den er, eller pynte den med enten chokoladecreme eller glasur og kokos.
Chokoladecreme laves ved at koge en deciliter fløde op, og røre 60 gram grofthakket mørk chokolade i fløden.
Fordel derefter chokoladecremen på kagen.
Se også: Black magic kage med mousse - chocolate cake
Med glasur
Eller lav en glasur med 100 gram flormelis, der røres ud med lidt pasteuriseret æggehvide. Pas på glasuren ikke bliver for tynd, og i så fald tilsætter du blot lidt mere flormelis.
Vil du have en mørk glasur, kan du tilsætte lidt kakaopulver. Fordel glasuren over den afkølede chokoladekage, og drys eventuelt med lidt kokosmel.
Birgitte Berggreen
Hejsa
I opskriften skriver du 6 spsk Nutella og i teksten 4 spsk..... hvor mange skal jeg bruge?
Mvh birgitte
Anne
Lækker kage. Jeg kom lidt hakkede hasselnødder i. Det klædte den fint
Michelle Laursen
Jeg har bagt denne kage og fulgt opskriften, men efter 35 min er den flydende inde i og kun lige fået en kant på overfladen, så er lidt skuffet, jeg forsøger at give den dobbelt tid, i håb om det virker.
Jannie lemming
Hej med jer. Jeg har lige prøvet denne opskrift. Jeg venter på den køler af, jeg er spændt på at smagen den. Jeg har tænkt på om i ikke kan skrive hvad for en størrelse bradepande man skal bruge, da der findes mange størrelser. Jeg har lige brugt en bradepande størrelse 34 - 27 cm den syntes jeg er for stor, den bliver meget flad. Den er ikke som på billedet. Hilsen Jannie
Peter Bro
Hej Holger
Tak for en fantastisk side med masser af gode og inspirerende opskrifter. Jeg bruger den dagligt Jeg skal i gang med Nutella kagen i morgen og har lige et enkelt spørgsmål. Du skriver en lille bradepande - har du evt. nogle mål på den lille bradepande?
Mvh
Peter
Holger Rørby Madsen
Hej Peter
Tak for de rosende ord - det er jeg meget glad for at høre.
Jeg plejer at bruge en bradepande, der er ca. 18 gange 24 centimeter, men det kommer sig ikke så nøje. Det afhænger mere af hvor høj man ønsker kagen.
Rigtig god bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Sofie
Hej! Er det lige meget, om det er smør eller margarine der bruges i kagen? Hvilken smør har du brugt?
Holger Rørby Madsen
Hej Sofie
Jeg vil anbefale at bruge smør, men i nødstilfælde kan margarine også gå an. Jeg bruger en almindelig Lurpak saltet smør.
Alt det bedste
Holger
Susanne
Kan man evt tilsætte mosede bananer?
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Det kan du sagtens det gør blot chokoladekagen mere svampet og lækker 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Pia thomsen
Hej 😊ville høre om den bliver lige så god hvis jeg bager den dagen før jeg skal bruge den Mvh Pia
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Det kan du sagtens 🙂
Jeg plejer at sætte den afkølede chokoladekage i køleskabet, og så tage den ud et par timer før den skal bruges.
De bedste hilsner
Holger
Lone
Har prøvet at lave chokoladecremen og det gik ikke godt. Den blev flydende. Skal den på køl? Inden den kommes på kagen ? Eller hvordan får man en fast konsistens ? Mangler der noget i opskriften?
Pebbel16
Jeg skal til at bage chokoladekagen med Nutella, men vil gerne lige høre, hvad målene på formen skal være? Mvh Lene
Madensverden.dk
Hej Lene
Kagen passer til en form på cirka 18 gange 24 centimeter - afhængig af hvor høj du ønsker kagen 🙂
God fornøjelse
Bedste hilsner
Holger