Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon (opskrift på den klassiske franske gryderet)

Billede af Boeuf Bourguignon.
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook166PinterestSMSEmailMessenger
166
DELINGER
Indhold
  • Boeuf Bourguignon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på boeuf bourguignon
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Boeuf Bourguignon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 30 minutter min
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g bacon ( i tern - gerne håndskåret)
  • 1 kg oksekød (gerne tykkam, i store tern på cirka 2 x 5 centimeter)
  • 200 g champignon (i kvarte eller halve)
  • 2 store løg (grofthakket)
  • 3 spsk hvedemel
  • 0,5 knoldselleri ( i mindre tern, 1x1 cm)
  • 4 gulerødder ( skåret i mindre tern på 1x1 cm)
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 tsk spidskommen (lille teske)
  • 2 spsk timian (blade)
  • 5 laurbærblade
  • 6 dl rødvin (gerne fra Bourgogne)
  • 2 dl kalvefond (vand + koncentrat)
  • salt og friskkværnet peber
  • persille (hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 200 g bacon skæres i grove tern og steges godt af i en stor stegegryde. Tages til side.
  2. Brun 1 kg oksekød (gerne tykkam) grundigt i olie i en stegegryde. Gør det af flere omgange, så kødet bliver brunet godt og får stegeskorpe. Kødet må gerne skæres ud i store klodser. Tages til side.
  3. 200 g champignon skæres ud ii kvarte eller halve, afhængig af størrelse, og brunes godt af i gryden. Tages også til side.
  4. 2 store løg hakkes groft og sauteres af i lidt olie uden at tage farve. Tilsæt derefter kødet igen og drys 3 spsk hvedemel over. Det jævner saucen. Vendes rundt.
  5. 0,5 knoldselleri skæres i mindre tern, det samme med 4 gulerødder. Kommes i gryden sammen med 2 spsk tomatpasta, 1 tsk spidskommen, 2 spsk timian og 5 laurbærblade.
  6. Rør rundt og hæld så 6 dl rødvin og 2 dl kalvefond ved. Lad gryderetten koge op, læg låg på og stil den ind i på en rist på nederste rille i ovnen, hvor den står og passer sig selv i 3 timer ved 150 grder over- og undervarme. Vær sikker på at din gryde og håndtag kan klare turen i ovnen!
  7. Efter de 3 timer smages den franske gryderet til med salt og friskkværnet peber og eventuelt gastrik. Du kan også bruge lidt friskpresset citronsaft. Drys med en håndfuld hakket persille lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier662kcalKulhydrater31gProtein71gFedt15gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol155mgNatrium1343mgKalium1845mgKostfibre6gSukker9gVitamin A10581IUVitamin C24mgCalcium154mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon (bøf bourguignon) er oksekød, der bliver langtidskogt i rødvin, men den koger så længe, at saucen nærmest til sidst cremer sig rundt om det møre kød.

Det er en virkelig klassiker fra det franske køkken, og en gryderet jeg aldrig bliver træt af. Allerbedst er retten selvfølgelig i de kolde måneder på året, hvor den rigtig giver varmen.

Jeg laver den med oksetykkam, der skæres ud i store blokke eller tern, så lav dem ikke for små. Så er retten bedst.

Serveres med en god kartoffelmos eller andre rodfrugter, og et godt stykke hjemmebagt brød. Gerne fransk bondebrød.

Opskriften på denne bøf bourguignon er til fire personer, og den skal nok give dig varmen på en kold vinterdag. Samtidig kan du nyde den fantastisk duft i køkkenet mens gryderetten simrer. Den franske gryderet er også velegnet som gæstemad.

Se flere opskrifter:

  • Kylling bourguignon
  • Coq au vin
  • Cassoulet
  • Vegetar bourguignon

Servering

Billede af Boeuf Bourguignon serveret med kartoffelmos.
Serveringsforslag af Boeuf Bourguignon med kartoffelmos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Den færdige og møre boeuf bourguignon serveres straks i gryden, og dertil som sagt en solid og cremet kartoffelmos.

En kraftig rødvin fuldender retten.

FAQ

Kan man fryse boeuf bourguignon?

Du kan sagtens fryse rester af gryderetten ned. Boeuf bourguignon er fryseegnet, og kan opvarmes i gryde. Måske tilsat lidt mere væske.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Knudsen skriver

    december 23, 2024 at 7:33 am

    Laves retten lige så godt i stegeso?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 23, 2024 at 8:04 am

      Hej Marianne
      Det har jeg ikke prøvet, men det kan du sikkert godt. Husk at brune kødet af inden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ruth Th Rasmussen skriver

    november 24, 2024 at 4:31 pm

    Kan man bruge nyretapper til Boeuf bourguignon??

    Har forkøbt mig, så måske ???
    Venlig hilsen Ruth Th Rasmussen

    Ps. Bruger tit dine opskrifter 🤗

    Svar
  3. Susanne Hedegaard skriver

    februar 13, 2024 at 6:07 pm

    Jeg har lavet retten med vildtkød (rådyr).
    Jeg fik den største ros fra min far på 82 (vestjyde). "Det må du godt lave igen en anden gang"

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 13, 2024 at 8:51 pm

      Hej Susanne
      Det er jeg glad for at høre - og det er da vestjysk glæde på højeste plan 🙂
      Alt det bedste
      Holger - selv vestjyde

      Svar
  4. Kirsten Carstensen skriver

    december 02, 2023 at 7:39 am

    Skal have nogle gode venner til spisning, 18.12.23, hvor jeg har tænkt mig at lave din :
    Opskrift på boeuf bourguignon
    Meen hvad skal jeg til forret ??

    Svar
  5. Sl skriver

    oktober 11, 2021 at 6:57 am

    Superb ret

    Svar
  6. Joan g Carlsen skriver

    februar 15, 2021 at 11:02 pm

    Hejsa Holger . Jeg har prøvet at lave denne simreret , og den smagte bare vandvittig godt . Så når jeg leder efter noget godt mad , så kigger jeg først hos dig . Mange tak for dine god3 og dejlige opskrifter 😁😁😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 16, 2021 at 6:42 am

      Hej Joan
      Super dejligt at høre - mange tak.
      Og der er masser af andre lækre simreretter på Madens Verden - det er bare at søge lys. Jeg elsker nemlig også disse gryderetter 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Mads skriver

      august 01, 2022 at 9:45 pm

      Vanvittigt ... ikke VAND

      Svar
  7. Sandie skriver

    februar 04, 2021 at 1:31 pm

    Hej Holger.
    Jeg påtænker at lave denne skønne ret på lørdag, og vil blot høre dig om du kan anbefale en rødvin til brug i selve retten? Måske du også kan anbefale noget grønt tilbehør/frisk salat af en art?

    Mange hilsner Sandie.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required