• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

billede med boeuf bourguignon
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
121
SHARES
FacebookMessenger121PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2025 - Udgivet:  15. oktober 2023

Indhold

  1. Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
  2. Opskrift på boeuf bourguignon
  3. Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
  4. Servering
  5. Vinforslag

Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.

Boeuf bourguignon (bøf bourguignon) er oksekød, der bliver langtidskogt i rødvin, men den koger så længe, at saucen nærmest til sidst cremer sig rundt om det møre kød.

Det er en virkelig klassiker fra det franske køkken, og en gryderet jeg aldrig bliver træt af. Allerbedst er retten selvfølgelig i de kolde måneder på året, hvor den rigtig giver varmen.

Server med en god kartoffelmos eller andre rodfrugter, og et godt stykke hjemmebagt brød. Gerne fransk bondebrød.

Opskriften på denne bøf bourguignon er til fire personer, og den skal nok give dig varmen på en kold vinterdag. Samtidig kan du nyde den fantastisk duft i køkkenet mens gryderetten simrer. Den franske gryderet er også velegnet som gæstemad.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kylling bourguignon
  • Coq au vin
  • Cassoulet

Opskrift på boeuf bourguignon

billede med boeuf bourguignon
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Boeuf bourguignon - den bedste opskrift

4.82 fra 32 stemmer
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 640
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksekød - gerne tykkam, i store tern på cirka 2 x 5 centimeter
  • 2 spsk tomatpasta
  • 3 spsk hvedemel
  • 0,5 knoldselleri - i mindre tern, 1x1 cm
  • 4 gulerødder - skåret i mindre tern på 1x1 cm
  • 2 store rødløg - i grove stykker
  • 1 knivspids spidskommen
  • 4 kviste timian
  • 5 laurbærblade
  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g bacon - i tern - gerne håndskåret
  • 500 g champignon - i skiver
  • 2 håndfulde persille

Fremgangsmåde
 

  1. Brun oksekød grundigt i smør i en stegegryde. Tag det af flere omgange, så det bliver brunet godt.
  2. Tag sidste hold kød op, og kom tomatpasta i gryden, og brænd det af.
  3. Kom så kødet tilbage i gryden, og drys det med hvedemel.
  4. Derefter kommer du knoldselleri, gulerødder, rødløg, spidskommen, timian og laurbærblade ved.
  5. Rør rundt og hæld så rødvin og kalvefond ved. Lad så retten koge under låg i tre timer ved svag varme. Spæd om nødvendigt din bouef bourguignon op med lidt vand.
  6. Til sidst smager du til med salt og friskkværnet peber og eventuelt gastrik.
  7. Inden servering steger du bacon i tern og champignon sprøde, og det kommes på retten sammen med hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier: 640kcalKulhydrater: 34gProtein: 63gFedt: 13gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 124mgNatrium: 2083mgKalium: 1969mgKostfibre: 6gSukker: 11gVitamin A: 10542IUVitamin C: 23mgCalcium: 140mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige og møre boeuf bourguignon serveres straks i gryden, og dertil som sagt en solid og cremet kartoffelmos.

En kraftig rødvin fuldender retten.

Vinforslag

billede med rødvin fra chateau marcadis 2016
Hvis du virkelig vil forkæles med en god rødvin til retten, så er denne rødvin fra Chateau Marcadis i Bordeaux i Frankrig et godt valg. Lalande de Pomerol er fremstillet af druerne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. He får du en ganske tø rødvin, som alligevel har en del frugt og duft af chokolade. Det er ikke den billigste rødvin, men du kan med mellemrum finde den på tilbud i blandt andet SuperBrugsen. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Knudsen

    december 23, 2024 at 7:33 am

    Laves retten lige så godt i stegeso?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 8:04 am

      Hej Marianne
      Det har jeg ikke prøvet, men det kan du sikkert godt. Husk at brune kødet af inden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ruth Th Rasmussen

    november 24, 2024 at 4:31 pm

    Kan man bruge nyretapper til Boeuf bourguignon??

    Har forkøbt mig, så måske ???
    Venlig hilsen Ruth Th Rasmussen

    Ps. Bruger tit dine opskrifter 🤗

    Svar
  3. Susanne Hedegaard

    februar 13, 2024 at 6:07 pm

    Jeg har lavet retten med vildtkød (rådyr).
    Jeg fik den største ros fra min far på 82 (vestjyde). "Det må du godt lave igen en anden gang"

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 13, 2024 at 8:51 pm

      Hej Susanne
      Det er jeg glad for at høre - og det er da vestjysk glæde på højeste plan 🙂
      Alt det bedste
      Holger - selv vestjyde

      Svar
  4. Kirsten Carstensen

    december 02, 2023 at 7:39 am

    Skal have nogle gode venner til spisning, 18.12.23, hvor jeg har tænkt mig at lave din :
    Opskrift på boeuf bourguignon
    Meen hvad skal jeg til forret ??

    Svar
  5. Sl

    oktober 11, 2021 at 6:57 am

    Superb ret

    Svar
  6. Joan g Carlsen

    februar 15, 2021 at 11:02 pm

    Hejsa Holger . Jeg har prøvet at lave denne simreret , og den smagte bare vandvittig godt . Så når jeg leder efter noget godt mad , så kigger jeg først hos dig . Mange tak for dine god3 og dejlige opskrifter 😁😁😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 16, 2021 at 6:42 am

      Hej Joan
      Super dejligt at høre - mange tak.
      Og der er masser af andre lækre simreretter på Madens Verden - det er bare at søge lys. Jeg elsker nemlig også disse gryderetter 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Mads

      august 01, 2022 at 9:45 pm

      Vanvittigt ... ikke VAND

      Svar
  7. Sandie

    februar 04, 2021 at 1:31 pm

    Hej Holger.
    Jeg påtænker at lave denne skønne ret på lørdag, og vil blot høre dig om du kan anbefale en rødvin til brug i selve retten? Måske du også kan anbefale noget grønt tilbehør/frisk salat af en art?

    Mange hilsner Sandie.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required