Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Boeuf bourguignon

Boeuf Bourguignon (opskrift på den klassiske franske gryderet)

billede med boeuf bourguignon
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMS
Indhold
  • Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
  • Opskrift på boeuf bourguignon
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Boeuf bourguignon - den bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 20 minutter min
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g oksekød gerne tykkam, i store tern på cirka 2 x 5 centimeter
  • 2 spsk tomatpasta
  • 3 spsk hvedemel
  • 0,5 knoldselleri i mindre tern, 1x1 cm
  • 4 gulerødder skåret i mindre tern på 1x1 cm
  • 2 store rødløg i grove stykker
  • 1 knivspids spidskommen
  • 4 kviste timian
  • 5 laurbærblade
  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g bacon i tern - gerne håndskåret
  • 500 g champignon i skiver
  • 2 håndfulde persille

Fremgangsmåde

  1. Brun oksekød grundigt i smør i en stegegryde. Tag det af flere omgange, så det bliver brunet godt.
  2. Tag sidste hold kød op, og kom tomatpasta i gryden, og brænd det af.
  3. Kom så kødet tilbage i gryden, og drys det med hvedemel.
  4. Derefter kommer du knoldselleri, gulerødder, rødløg, spidskommen, timian og laurbærblade ved.
  5. Rør rundt og hæld så rødvin og kalvefond ved. Lad så retten koge under låg i tre timer ved svag varme. Spæd om nødvendigt din bouef bourguignon op med lidt vand.
  6. Til sidst smager du til med salt og friskkværnet peber og eventuelt gastrik.
  7. Inden servering steger du bacon i tern og champignon sprøde, og det kommes på retten sammen med hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier640kcalKulhydrater34gProtein63gFedt13gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol124mgNatrium2083mgKalium1969mgKostfibre6gSukker11gVitamin A10542IUVitamin C23mgCalcium140mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon (bøf bourguignon) er oksekød, der bliver langtidskogt i rødvin, men den koger så længe, at saucen nærmest til sidst cremer sig rundt om det møre kød.

Det er en virkelig klassiker fra det franske køkken, og en gryderet jeg aldrig bliver træt af. Allerbedst er retten selvfølgelig i de kolde måneder på året, hvor den rigtig giver varmen.

Server med en god kartoffelmos eller andre rodfrugter, og et godt stykke hjemmebagt brød. Gerne fransk bondebrød.

Opskriften på denne bøf bourguignon er til fire personer, og den skal nok give dig varmen på en kold vinterdag. Samtidig kan du nyde den fantastisk duft i køkkenet mens gryderetten simrer. Den franske gryderet er også velegnet som gæstemad.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kylling bourguignon
  • Coq au vin
  • Cassoulet

Servering

Den færdige og møre boeuf bourguignon serveres straks i gryden, og dertil som sagt en solid og cremet kartoffelmos.

En kraftig rødvin fuldender retten.

FAQ

Kan man fryse boeuf bourguignon?

Du kan sagtens fryse rester af gryderetten ned. Boeuf bourguignon er fryseegnet, og kan opvarmes i gryde. Måske tilsat lidt mere væske.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Knudsen skriver

    december 23, 2024 at 7:33 am

    Laves retten lige så godt i stegeso?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 23, 2024 at 8:04 am

      Hej Marianne
      Det har jeg ikke prøvet, men det kan du sikkert godt. Husk at brune kødet af inden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ruth Th Rasmussen skriver

    november 24, 2024 at 4:31 pm

    Kan man bruge nyretapper til Boeuf bourguignon??

    Har forkøbt mig, så måske ???
    Venlig hilsen Ruth Th Rasmussen

    Ps. Bruger tit dine opskrifter 🤗

    Svar
  3. Susanne Hedegaard skriver

    februar 13, 2024 at 6:07 pm

    Jeg har lavet retten med vildtkød (rådyr).
    Jeg fik den største ros fra min far på 82 (vestjyde). "Det må du godt lave igen en anden gang"

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 13, 2024 at 8:51 pm

      Hej Susanne
      Det er jeg glad for at høre - og det er da vestjysk glæde på højeste plan 🙂
      Alt det bedste
      Holger - selv vestjyde

      Svar
  4. Kirsten Carstensen skriver

    december 02, 2023 at 7:39 am

    Skal have nogle gode venner til spisning, 18.12.23, hvor jeg har tænkt mig at lave din :
    Opskrift på boeuf bourguignon
    Meen hvad skal jeg til forret ??

    Svar
  5. Sl skriver

    oktober 11, 2021 at 6:57 am

    Superb ret

    Svar
  6. Joan g Carlsen skriver

    februar 15, 2021 at 11:02 pm

    Hejsa Holger . Jeg har prøvet at lave denne simreret , og den smagte bare vandvittig godt . Så når jeg leder efter noget godt mad , så kigger jeg først hos dig . Mange tak for dine god3 og dejlige opskrifter 😁😁😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 16, 2021 at 6:42 am

      Hej Joan
      Super dejligt at høre - mange tak.
      Og der er masser af andre lækre simreretter på Madens Verden - det er bare at søge lys. Jeg elsker nemlig også disse gryderetter 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Mads skriver

      august 01, 2022 at 9:45 pm

      Vanvittigt ... ikke VAND

      Svar
  7. Sandie skriver

    februar 04, 2021 at 1:31 pm

    Hej Holger.
    Jeg påtænker at lave denne skønne ret på lørdag, og vil blot høre dig om du kan anbefale en rødvin til brug i selve retten? Måske du også kan anbefale noget grønt tilbehør/frisk salat af en art?

    Mange hilsner Sandie.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required