Den bedste opskrift på børneburgere, der er en burgeropskrift i børnehøjde. Med en fyldig beskrivelse, så det er nemt at lave burgerne.
Børneburgere er altid en et sikkert hit og en vinder opskrift, og det er altså ikke kun hos børnene.
For jeg vil sige, at disse burgere altid plejer at tage kegler, og det er mindst lige så meget hos de voksne.
Jeg har forsøgt at forklare fremgangsmåden meget detaljeret, og det er altså burgere lavet helt fra bunden.
Både de luftige og lækre burgerboller, men også burgerbøfferne og tilbehøret.
Så der er ikke nogen undskyldning for ikke at kaste sig over burgerproduktionen lige nu.
Opskriften giver 12 lækre børneburgere, som jo passer til 4-6 børn/voksne, afhængig af sult og tilbehør.
Til børneburgere bruges
Burgerboller
3,5 deciliter mælk
50 gram økologisk gær
500 gram hvedemel (måske lidt mere)
1 æg
1 teskefuld salt
1 spiseskefuld sukker
75 gram smeltet smør
Pensling
1 æg
En smule mælk
Burgere
800 gram hakket oksekød
Salt og peber
Tilbehør
1 iceberg salat
4 alm. tomater
1 agurk
Evt. bacon i skiver
Sådan laver du børneburgere
- Lun mælken og kom den i skålen til en røremaskine med dejkrog påmonteret. Smuldr gæren i og rør det ud.
- Kom hvedemel i sammen med æg, salt, sukker og smeltet smør, og ælt det igennem i 10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt lidt mere mel så dejen er let og smidig, og dejen er færdigæltet når den den slipper kanten på skålen.
- Tag dejen ud på bordet og fold den sammen et par gange. Lad den hvile tildækket i 15 minutter.
- Del dejen i 12 lige store stykker (de skal veje omkring 90 gram/stk.). Spænd dem op som boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir (se mere om bagepapir i linket), tryk dem flade som burgerboller med hånden, pensl med sammenpisket æg og prik dem let med en gaffel.
- Stil nu en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft, hvor du bager burgerbollerne i cirka 10 minutter. Lad burgerbollerne køle af mens du laver resten.
- Det hakkede oksekød deles i 12 lige store stykker, som formes til hakkebøffer. Brug eventuelt en stor ring, hvor kødet let presses ud til kanten, så du får lige store burgerbøffer. Mas ikke kødet mere sammen end nødvendigt, da det så nemmere bliver tørt. Hak bøfferne med bagsiden af en kniv. Men husk, at burgerbøfferne ikke må være for tykke.
- Brun bøfferne på en pande med lidt olie, og det sker ved en god varme. Cirka et minut på hver side med fire burgerbøffer ad gangen på panden,
- Læg de brunede bøffer på en bageplade med bagepapir, og giv dem derefter otte minutter ved 225 grader varmluft i ovnen.
- Gør tilbehøret klar. Agurker og tomater skæres i tynde skiver. Iceberg salat plukkes groft og det hele anrettes på et stort fad. Eventuelt sammen med baconskiver, der har fået 10 minutter i ovnen ved 225 grader.
Så er det blot at anrette de lækre børneburgere, hvor hver jo bygger sin egen efter eget smag.
Der kan også tilføres ost i skiver, tynde skiver rødløg, avocado i tynde skiver eller hvad du nu synes.
Der er anvendt en almindelig, økologisk gær til burgerbollerne, men du kan også prøve den gule gær, som du kan læse mere om her.
Prøv også min opskrift på lækker vegetarburger.
Del dine ideer og tanker med os andre her: