Bøf af oksemørbrad er perfekt gæstemad, og her er den serveret med dejlige jordskokker i sennepsfløde og sauterede grøntsager.
Her er min opskrift på bøf af oksemørbrad med jordskokker, og det altså kræs. Og fantastisk som gæstemad.
Oksemørbrad er en af de allerdyreste udskæringer på oksen, og derfor også en eksklusiv bøf at smide på panden og tallerkenen.
Men det er også noget af det allerbedste stykke kød!
Supermarkederne har løbende tilbud på hele oksemørbrad, og her kan man gøre rigtige gode køb.
Køb en hel mørbrad, og afpuds den. Derefter kan du skære den ud i bøffer, chateaubriand eller hvad du eller synes.
Du kan selvfølgelig også lavet en helstegt oksemørbrad, og her skal den have en kernetemperatur på 57 grader.
Enderne skærer du i tern og bruger til en god omgang gullasch eller gullaschsuppe.
Men her fokuserer vi lige på den gode bøf.
Skær bøfferne ud af midterstykket, hvor du med en skarp kniv skærer sølvsenen og andet snavs fra. Bøffen skal være helt ren.
Derefter binder du et godt stykke bacon rundt om, og stikker det fast med en tandstikker. Du kan selvfølgelig også undvære baconstykket.
Faktisk hedder sådan en bøf af oksemørbrad med baconskive en tournedos, men det er stadig en bøf.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til bøf af oksemørbrad med jordskokker
4 x 200 gram afpudset oksemørbrad
Smør til stegning
Salt og peber
Tilbehør - klik for at se opskrift:
Sauterede grøntsager med forårsløg, tomater og squash
Fremgangsmåde
- Kom en god klat smør på panden, og varm den op ved en god varme.
- Læg bøfferne på, og brun den godt på begge sider.
- Skru lidt ned for varmen, og steg nu bøfferne cirka 4-6 minutter på hver side - afhængig hvor gennemstegt du ønsker bøffen.
- Jeg vil anbefale du steger den medium, og det tager cirka fem minutter på hver side.
- Krydr bøffen med salt og friskkværnet peber, og lad den hvile fem minutter inden servering. Læg den gerne på en lun tallerken, så bøffen ikke bliver kold for hurtigt.
Bøf af oksemørbrad med jordskokker i sennepsfløde serveres straks.
Gerne sammen med en spidskålssalat med æble og et stykke hjemmebagt ciabattabrød.
Se mere indhold her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: