• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Finskbrød

Finskbrød

billede med finskbrød
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
201
SHARES
FacebookMessenger201PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. september 2024 - Udgivet: 23. november 2019

Finskbrød er småkager som mormor bagte dem. Du laver nemt 40 lækre småkager med perlesukker og mandelflage til kagedåsen med denne opskrift.

Helt siden min barndom har nydt de knasende sprøde småkager med navnet finskbrød. Eller finsk brød. Og småkagerne er særdeles nemme at bage - også for børn.

Opskriften her giver cirka 40 stk., men du kan sagtens doble ingredienserne, og lave en større portion.

Småkagerne kan sagtens holde sig i lang tid i en kagedåse, og så har du jo altid noget lækkert til kaffen.

Se også de populære opskrifter på:

  • Fedtebrød
  • Havreflager
  • Håkonskager
  • Vaniljekranse

Opskrift på finskbrød

billede med finskbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Finskbrød

4.80 fra 70 stemmer
Finskbrød er småkager som mormor bagte dem. Du laver nemt 40 lækre småkager med perlesukker og mandelflage til kagedåsen med denne opskrift.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Dej på køl 30 minutter min
Samlet tid 57 minutter min
Antal: 40 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 53
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør - koldt
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • perlesukker - til pynt på småkagerne
  • mandelflager - og hasselnøddeflager, hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære smørret i mindre tern.
  2. Bland sukker og hvedemel sammen, og kom så smørternene i. Smuldr dejen sammen med fingrene, og lav en sammenhængende dej. Det er faktisk en mørdej, som du her blander sammen.
  3. Saml dejen og stil den på køl i 30 minutter. Eller hop videre til næste trin.
  4. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  5. Del dejen i fire lige store stykker. Tril dejen ud i tynde stænger på ca. 50 centimeters længde, som du ruller let flade med en kagerulle i den tykkelse, som du synes kagerne skal have. Stængerne skal ikke være for tynde.
  6. Pisk æg og mælk sammen, og pensl finskbrødene med det.
  7. Drys småkagerne med perlesukker, hakkede mandelflager og hasselnøddeflager.
  8. Skær de flade stænger ud i ca. fem centimeter lange finsk brød, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan godt have dem alle på én bageplade, men vær opmærksom på, at de flyder en smule ud under bagningen.
  9. Bag så kagerne midt i ovnen ved 180 grader varmluft, og bagetiden er cirka 12 minutter. De lækre finskbrød er færdige når de er let gyldne.

Næringsindhold

Kalorier: 53kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 12mgNatrium: 26mgKalium: 8mgKostfibre: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 100IUCalcium: 3mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad dine nybagte finskbrød køle lidt af, og kom dem så forsigtigt i en kagedåse.

Så har du altid lækre småkager til kaffen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required