Opskrift på BBQ ben med pommes frites, hvor du tilbereder det hele i ovnen. Serveres med en hjemmelavet sauce bearnaise og broccoli.
Ingredienserne til BBQ ben med pommes frites til fire personer er:
2 store rækker BBQ ben (forkogte)
4 store bagekartofler
2 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde hvidløgssalt
2 teskefulde tørret oregano
Sådan laver du BBQ ben med pommes frites i ovn:
Start med bagekartoflerne, da det er dine pommes frites, der tager længst tid at lave.
Skær det yderste af kartoflerne, så du har fire store blokke tilbage. Bagekartoflerne skal ikke skrælles.
Med en skarp kniv skærer du nu bagekartoflerne i tynde stænger, og lægger dem i en skål med iskoldt vand. Du kan selvfølgelig også bruge et pommes frites jern til udskæringen.
Når alle pommes frites er i skålen, skyller du dem let igennem, og hælder vandet fra. Fyld op med et hold nyt og iskoldt vand, og lad nu kartoffelstængerne stå i vandet i mindst en time, hvor stivelsen trækkes ud. Og du får mere sprøde pommes frites.
Lad dem gerne så et par timer hvis du har tid til det.
Hæld så vandet fra, og tør kartoffelstængerne i et rent viskestykke. Lad dem ligge og tørre i en halv time.
Kom dem i en skål med lidt olivenolie, hvidløgssalt og oregano. Vend det forsigtigt rundt, og læg så stængerne på en bageplade med bagepapir. Kartoffelstængerne må ikke røre hinanden.
Nu skal dine pommes frites bages sprøde i ovnen, og det sker ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 30 minutter. Sæt bagepladen ind øverst i ovnen.
Læg dine BBQ ben på en anden bageplade med bagepapir, og stil den ind nederst i ovnen, hvor den skal have cirka 20 minutter.
Tag de ovnstegte BBQ ben ud af ovnen, og hold øje med dine pommes frites. De skal have farve og være sprøde - men må ikke blive brændte!
Anret ben og fritter på et fad.
Servér med en hjemmelavet sauce bearnaise - og letdampet broccoli.
Del dine ideer og tanker med os andre her: