Den bedste opskrift på klejner med fløde. Dejen til klejnerne laves med kardemomme og citronskal, inden de koges sprøde i palmin.
Opskriften på gammeldags klejner giver ca. 15 stk., som er gode når de er nykogte, og derfor er det bedste at koge det antal, som du skal bruge.
Du kan også fryse klejner ned, men her er det den rå dej, som du kommer i fryseren.
Vrid klejnerne som du plejer, hvorefter de kommes på frost.
Når klejnerne er optøet igen, kan de nemt koges i palmin eller svinefedt.
Opskrift på klejner
Mormors bedste klejner - gammeldags klejneopskrift
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Kom æg og sukker i en skål, og pisk det sammen med et piskeris.
- Riv skal af citronen, men pas på ikke at rive det hvide med, da det er mere bittert. Rør det sammen med en grydeske. Ønsker du mere smag af citron, kan du tilsætte mere citronskal.
- Derefter røres det smeltede smør i.
- Så tilsættes kardemomme og hjortetaksalt, inden du gradvist rører hvedemel i. Overhold mængden af hjortetaksalt, da klejnerne ellers kan lugte af ammoniak.
- Til sidst tilsættes fløde, og det hele æltes sammen.
- Stil så dejen på køl i 24 timer.
- Rul dejen ud med en kagerulle, så den ikke er for tyk. Jeg plejer at lave klejner med en dejtykkelse på omkring en halv centimeter.
- Skær nu "ruder" ud med en klejnespore, og lav også et snit i midten. Her trækker du den ene ende igennem, så du får de klassiske klejner.
- Smelt palmin i en gryde, og kog klejnerne indtil de gyldne og sprøde.
Tips
Læg klejnerne på et stykke køkkenrulle, og nyd derefter de friskbage klejner. De er fantastiske.
TIP: Du kan sagtens fryse klejner ned. Men her skal du vride klejnerne, og fryse dem ned inden de koges i palminen.
Tag klejnerne op af fryseren når de skal bruges, tø dem op og kog dem.
Se også mine opskrifter på julesmåkager:
Kom med din kommentar her