• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Mønske klejner

Mønske klejner

billederesultat for mønske klejner
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. december 2020 - Udgivet: 6. december 2020

Opskrift på mønske klejner. Og klejnerne fra Møn ligner ikke de almindelige klejner, da de ikke skal vrides. De koges dog i palmin.

Traditionel opskrift på mønske klejner, som her er leveret af Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn.

Ingredienser til mønske klejner

2 æg
250 gram margarine
2 spiseskefulde sukker
5 deciliter kaffefløde
1 teskefuld natron
Ca 550 gram hvedemel
Evt. også et lille glas snaps

Fremgangsmåde

  1. Dejen røres sammen og køles ned i køleskabet. Vigtigt at dejen bliver kold inden udrulning!
  2. Rul derefter dejen ud i en tykkelse på cirka to millimeter, og her er det vigtigt at anvende rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast.
  3. Skær efter i firekanter uden rille i midten, da de skal kunne boble op.
  4. Kog de mønske klejner i palmin.

De færdigkogte mønske klejner kan du give et tryk, så du får en lille fordybning i midten.

Her kan du så tilsætte en klat æblegele eller lignende.

udskæring af mønske klejner
Dejen til de mønske klejner skæres ud i ruder, men uden det normale snit i midten. Foto: Lars Kleist, Fanefjord Skovpavillon.

Anden opskrift

Du får også lige en anden opskrift på klejnerne fra Møn. Jo, den slags er der jo altid flere af.

500 gram hvedemel
1 strøgen teskefuld hjortetaksalt
1 spiseskefuld sukker
200 gram smør
2 æg
1 deciliter mælk

Kom hvedemel, hjortetaksalat og sukker i en skål, og bland det godt sammen.

Skær smør i mindre tern, og smuldr det sammen med melet.

Ælt så æg og mælk ind i dejen, indtil den er nogenlunde fast. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel eller mælk.

Stil nu dejen i køleskabet i en times tid.

Med en kagerulle ruller du nu dejen meget tyndt ud, og husk at at have rigeligt med mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast.

Skær nu klejner ud med en klejnespore i den velkendte form som "ruder" på skrå.

Men modsat almindelig klejner, skal du ikke skære et hul i midten af klejnerne, da de ikke skal vrides.

Smelt og opvarm palmin i en gryde, og når det er godt varmt, koges klejnerne i palminen.

De skal koges cirka et minuts tid på hver side, hvor de så hæver op.

Læg de mønske klejner på et stykke køkkenrulle, og lad dem køle lidt af.

Og de smager bedst når de er nykogte.

Se også mine opskrifter på:

  • Klejner
  • Norske klejner
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her