Vegetarisk pariserbøf indeholder lækre grøntsager og serveres på ristet rugbrød. Her er opskriften på en alternativ version af pariserbøffen.
Vegetarisk pariserbøf kan både erstatte den traditionelle oksebøf i pariserbøffen eller spises som bøffer med tilbehør til.
Udgangspunktet er at rive eller finhakke forskellige grøntsager og blande dem med revet brødrester af for eksempel rugbrød.
Der skal ikke æg i til at binde bøffen sammen, da stivelsen fra brødet og kartoflerne er nok.
Opskriften er udviklet af Schulstad, som en del af kampen mod madspild. Ofte har vi brødrester liggende, som er lidt for tørre til at blive spist.
Du kan bruge rester til at lave bøfferne
Det er smart at bruge dem i sådan en blanding af revet grøntsager som her i en vegetarisk pariserbøf.
Udover det kan man jo bruge brødrester til at lave alt fra croutoner, rugbrødschips og ymerdrys til at lave hjemmelavet rasp.
Du kan også udskifte nogle af grøntsagerne i denne opskrift, så du får bugt med nogle af de grøntsager, der er blevet lettere slatne i køleskabet.
Mulighederne er mange. Det er bare om at bruge fantasien. Velbekomme.
Opskrift på vegetarisk pariserbøf
Ingredienser
- 400 gram brødrester revet
- 300 gram gulerod finthakket
- 300 gram peberfrugt finthakket
- 300 gram kartofler finthakket
- 100 gram spinat friskhakket
- 100 gram persille hakket
- 4 skiver rugbrød
Sauce
- 50 gram ketchup
- 50 gram olie
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld krydderurter
Sådan gør du
- Riv og/eller hak alle grøntsagerne.
- Bland alle ingredienser til bøfferne godt sammen, og stil dejen på køl i 1 time. Form dejen til bøffer på ca. 100 gram og 1,5 cm. tykkelse.
- Bøfferne steges på panden med lidt olie i 1-2 minutter på hver side.
- Bland alle ingredienser til sauce sammen i en gryde. Giv den et lidt opkog for at give mere smag fra krydderurterne.
- Rist rugbrød og server bøfferne på brødet sammen med sauce, kapers, finthakket rå løg og revet peberrod.
Her er andre lækre vegetaropskrifter: