Se hvordan du griller en tykstegsbøf, og samtidig laver sprøde pommes frites i grillen. Tykstegsbøffen serveres med friske ærteskud.
Opskriften på tykstegsbøf er beregnet til to personer, så hvis I er fire, skal du bare gange opskriften med to.
Ingredienser til tykstegsbøf
2 tykstegsbøffer på 200 gram stykket
2 skiver bacon
2 fed hvidløg
2 spiseskefulde olivenolie
2 bagekartofler
2 teskefulde tørret oregano
Nogle friske ærteskud
Fremgangsmåde
- Vask bagekartoflerne, og skær de runde sider af kartoflerne, så du har en stor firkant tilbage.
- Skær nu bagekartoflerne i tynde stænger, og put dem i en skål med iskoldt vand og en smule salt. Lad dem stå her i en time, så du får trukket stivelse ud af kartoflerne.
- Hæld vandet fra, og tør kartoffelstængerne i et rent viskestykke. Kom dem i en skål med lidt olivenolie, salt og oregano, og vend det forsigtigt rundt.
- Læg kartoffelstængerne i en alubakke, og grill nu dine pommes frites ved indirekte varme i cirka 30 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
- Dup imens tykstegsbøfferne tørre, og drys dem med salt. Lad det trække 10 minutter.
- Pres hvidløgsfed og mos den sammen med et par spiseskefulde olivenolie, og smør bøfferne godt ind i marinaden. Lad det trække indtil dine pommes frites er færdige og sprøde.
- Så grilles tykstegsbøfferne ved direkte varme - gerne en god og jævn varme, men heller for høj.
- Afhængig af størrelsen på tykstegsbøfferne er stegetiden 3-4 minutter på hver side. Vend bøfferne jævnligt. Jeg plejer at vender dem fire gange.
Krydr med friskkværnet peber og læg en skive smør på bøfferne.
Anret dem med sprøde pommes frites og friske ærteskud.
Et stykke hjemmebagt focaccia passer perfekt til.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Tykstegsbøf
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments