Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Culottesteg i ovn (opskrift med stegetid og kernetemperatur)

Culottesteg i ovn (opskrift med stegetid og kernetemperatur)

billede med culottesteg
4.8 fra 157 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
245
SHARES
FacebookMessenger245PinterestEmailSMS
Opdateret: 3. oktober 2024 - Udgivet: 23. oktober 2021
Oversigt over indhold
  • Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
  • Opskrift på culottesteg i ovn
  • Culottesteg i ovn - rosa og lækker
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Tips og tricks
  • Stegetid
  • Kernetemperatur
  • Langtidsstegt
  • Sovs
  • Sous vide
  • Culottesteg i airfryer
  • Grillet culotte
  • Langtidsstegt culottesteg
  • Langtidsstegt oksefilet
  • Ovnstegt oksefilet - nem opskrift
  • Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg
  • Bavette med masser af løg (inkl. sous vide opskrift)
  • FAQ
  • Kommentarer

Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.

Stegetiden på en culottesteg (okseculotte) afhænger selvfølgelig af størrelsen på din oksesteg, men der er alligevel en nogenlunde rettesnor.

Og det kan du læse meget mere om her, hvor du får både den korrekte kernetemperatur og vejledende stegetid.

Men lad os gå lige til sagen, for dette er min opskrift på okseculotte til seks personer.

Opskrift på culottesteg i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.75 fra 157 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Hviletid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 364
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 culotte - på cirka 1,4 kilo (de plejer at veje deromkring)
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk rosmarin - hakket - eller hakket timian
  • 4 spsk olie
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tjek din culotte grundigt for unødig fedt og snavs - især selvfølgelig i bunden. Skær krølfedet i tern på skrå, og dup oksestegen tør med et stykke køkkenrulle. Salt den grundigt på begge sider.
  2. Varm en pande op, og kom lidt olie på. Brun nu culotten grundigt på begge sider, så den får noget lækker og smagfuld stegeskorpe.
  3. Hak hvidløgsfed helt fint, og bland dem sammen med timian eller rosmarin og olie i en lille skål. Rør det godt sammen, og kom lidt salt ved.
  4. Tag stegen af, og gnid nu krydderolien godt ind i kødet. Nu kan du med fordel lægge stegen i en stor frysepose, og lad den trække og hvile i køleskabet i nogle timer. Gerne natten over, men en time kan også gøre det.
  5. Tænd ovnen, og læg culotten på en rist, som du stiller i et ildfast fast, Kom lidt kalvefond (eller vand) i bunden af fadet, så der samler sig den mest fantastiske sky til sovsen senere. Tilsvarende med grillen - stil stegen på en rist i et fad eller en alubakke. Med væde i bunden. Krydr stegen med peber.
  6. Nu skal stegen så have cirka 50 minutter ved 175 grader - det er den bedste stegetid på udskæringen. Men den kan afvige fra steg til steg (er min erfaring), og derfor skal du stikke et stegetermometer ind i midten af stegen. Og når kernetemperaturen er på 56 grader - helt præcist - skal stegen ud! Her er den medium, hvilket er helt perfekt. Og nej, den er IKKE rød eller rå.
  7. Tag den af, lad den hvile utildækket på et skærebræt, og her skal den trække i mindst 20 minutter. Gerne en halv time.
  8. Skyen koger du op med lidt fløde, og smager til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt æbleeddike eller gastrik. Jævn eventuelt sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  9. Skær nu stegen i skiver fra den tynde ende, og næsten halvvejs ind. Se hvor pinden sidder. Vend så culotten en kvart omgang, og skær nu fra siden af stegen. Så får du de perfekte skiver okseculotte.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 364kcalKulhydrater: 1gProtein: 48gFedt: 17gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 145mgNatrium: 572mgKalium: 778mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.01gVitamin A: 16IUVitamin C: 1mgCalcium: 20mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af culottesteg:

billede med culotte ridset i krølfedt
billlede med bagside på culotte
billede med culottesteg på pande
billede med marinade til culotte
billede med culottesteg med kernetemperatur på 56 grader
Den perfekte stegetid på culotte er 50 minutter, uanset om du laver den i ovn eller grill. Foto: Guffeliguf.dk.

Tips og tricks

Et godt tip til stegning af okseculotte (eller kalveculotte), som ikke kan siges ofte nok. Stik en lille pind i den tynde ende af stegen, så du ved hvor du skal starte med at skære culotten ud efter stegning og hviletid.

En okseculotte krøller sig meget sammen under tilberedningen, og derfor kan det være svært at se hvor du skal skære kødet ud først.

En okseculotte skæres jo ud fra den tynde spids, og næsten halvvejs ind - hvorefter du vender stegen en kvart omgang, og skærer videre fra siden af stegen. Udskæringen er nemlig utrolig vigtig for at sikre de møre skiver kød.

Stegetid

Den præcise stegetid afhænger selvfølgelig af størrelsen på culottestegen, og den kan godt variere en del.

Men når du har en okseculotte på cirka 1,4 kilo er den korrekte stegetid cirka 50 minutter, når du laver den i ovn eller på grill ved 175 grader. Den stegetid plejer at passe nogenlunde godt.

Og den korrekte stegetid på culottesteg er altså den samme - uanset om det er i ovn eller grill. I grillen skal den grilles ved indirekte varme.

Kernetemperatur

For at sikre en perfekt okseculotte skal du bruge et stegetermometer. For så rammer du altså altid plet.

Kernetemperaturen i culottesteg skal være på 56 grader, hvor den er perfekt rosa. Her er culottestegen altså hverken for rød, rå eller for tør og kedelig. Men lige tilpas, saftig og lækker.

Langtidsstegt

Du kan også lave en langtidsstegt culottesteg i ovn. Og det bliver den altså kun endnu bedre af. Her skal du først ridse culotten som anvist længere oppe, krydre med salt og peber, hvorefter den brunes godt af på en pande i lidt olie.

Culotten lægges i et ildfast fad sammen med et grofthakket løg, en gulerod i små tern, tre knuste fed hvidløg og nogle kviste frisk timian. Hæld så også fire deciliter oksefond eller bouillon ved.

Fadet stilles i en ovn ved 70 grader almindelig varme - altså ikke varmluft. Her skal en langtidsstegt okseculotte have cirka fem timer, og er færdig når den har en kernetemperatur på 56 grader.

Undervejs skal du med mellem øse lidt af skyen op over stegen, og om nødvendigt tilfører du lidt mere fond eller bouillon. Der skal gerne være fire deciliter sky når culotten er færdigstegt.

Sovs

En god sovs til både en almindelig og langtidsstegt culottesteg kan laves på flere måder, men fælles er, at du skal have cirka fire deciliter sky tilbage.

Du kan lave en opbagt sovs, hvor du smelter to spiseskefulde smør i en lille gryde, hvorefter du tilsætter to spiseskefulde hvedemel.

Pisk skyen i og lad sovsen koge i fem minutter. Smages til med salt friskkværnet peber og gerne lidt gastrik. Farven kan justeres med lidt sovsekulør.

Du kan også blot koge skyen op, og så jævne den med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Bliver sovsen for tyk, kan der tilsættes lidt vand, bouillon eller fond. Du kan også komme en sjat fløde i sovsen, det gør den kun endnu mere fyldig.

Andre sovse til stegen: Hjemmelavet bearnaise sauce eller rødvinssauce. Brug søgefeltet øverst på siden og søg opskrifterne frem.

Sous vide

Du kan også ret nemt lave en okseculotte som sous vide. Det tager selvfølgelig nogle timer, men kødet passer jo sig selv imens.

Og resultat bliver en fremragende og meget møre culottesteg. Se opskriften på culotte i sous vide.

Flere inspirerende opskrifter:

Culottesteg i airfryer

5 fra 3 stemmer
Min opskrift på culottesteg i airfryer. Se hvordan du laver en mør og rosastegt okseculotte med stegetid og den rigtige kernetemperatur.
Gå til opskrift
culottesteg i airfryer - rosastegt okseculotte

Grillet culotte

4.8 fra 35 stemmer
Grillet culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave en mør okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.
Gå til opskrift

Langtidsstegt culottesteg

4.8 fra 19 stemmer
Langtidsstegt culottesteg er virkelig god mad, hvor culotten får ca. fem timer i ovnen ved lav temperatur. Du får et super mør steg og en lækker sovs.
Gå til opskrift
billede til langtidsstegt culottesteg

Langtidsstegt oksefilet

4.7 fra 80 stemmer
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Gå til opskrift
langtidsstegt oksefilet

Ovnstegt oksefilet - nem opskrift

4.7 fra 85 stemmer
Opskrift på ovnstegt oksefilet, der steges i ovnen ved 150 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 57 grader.
Gå til opskrift
billede med ovnstegt oksefilet

Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg

4.8 fra 93 stemmer
Cuvette kan steges helt mør ved længere tid i ovnen, og her er den bedste opskrift på langtidsstegning af oksecuvette. Med rosmarin og hvidløg.
Gå til opskrift
billede med cuvette

Bavette med masser af løg (inkl. sous vide opskrift)

Gå til opskrift
Billede af bavette

FAQ

Hvad skal kernetemperaturen være i culottesteg?

For at opnå den perfekte og rosa culottesteg, skal du gå efter en kernetemperatur på 56 grader. Så brug gerne et stegetermometer.

Hvordan skæres en culottesteg?

Culottestegen skal skæres på tværs af kødfibrene.På den måde opnår du møre skiver kød, der er nemme at tygge.

Kan man skære bøffer af en culottesteg?

Det kan du sagtens. Stegetiden er 2-3 minutter på hver side - selvfølgelig afhængig af tykkelsen på bøfferne.

Er culottesteg bedre end cuvettesteg?

Det er næsten samme udskæring, hvor culotten sidder over cuvetten på okselåret. Men der er forskel, og cuvetten regnes lidt mindre fin end culotten. Derfor er culottestegen også lidt dyrere hos din slagter eller i supermarkedet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Rasmussen skriver

    marts 08, 2025 at 3:49 pm

    Hej kan man lave andre retter af en okseculotte? og jeg vil lige sige tak dine retter virkelige velsmagene tak

    Svar
  2. Lulu skriver

    august 18, 2023 at 7:58 pm

    Godaften. De 175 grader, er det alm. ovn eller varmluft? Og mine culotter er 1,25 kg., er det stadigvæk 50 minutter? Mvh Lulu

    Svar
  3. Ole skriver

    august 05, 2023 at 9:40 pm

    Ja, den er god med dig. Jeg tog kødet ud ved 58 gradet. Lod det hvile i tyve minutter. Det var ufærdigt og blodigt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 06, 2023 at 5:36 am

      Hej Ole
      Det lyder som om den er gal med dit stegetermometer - eller det er blevet målt forkert. For ved 58 grader skal kødet ikke være være blodigt på den måde.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Birgit Borgbjerg skriver

        oktober 12, 2024 at 10:03 am

        Det er en dejlig opskrift og når man har en del vildt i fryseren, bliver jeg tit tømt gor idéer. Jeg mangler forslag til tilbehør.
        Mvh. Birgit

  4. Kristin Merete Marthinsen skriver

    juli 12, 2023 at 1:59 pm

    korrigering(av stavekontroll)
    culottestek.Ikke spist ennå.Oppvarming? Takk!

    Svar
  5. Kristin Merete Marthinsen skriver

    juli 12, 2023 at 1:56 pm

    Hei,
    har laga culottestek 1,4 kg ferdig.Ikke spise nå.Hvordan varme den opp? Vil helst ha en hel stek,ikke stykker.Takk!

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required