Spyd med gris er lækre og meget nemme grillspyd, som du kan tilberede i ovn eller på grillen. Lavet af ribbensteg og krydret med five spice.
Her får du en nem og lækker opskrift på spyd med gris, som laver ud af et stykke ribbensteg uden svær.
Det er en kinesisk inspireret ret, der blandt andet krydret med det såkaldte five spice krydderi.
Det kan du købe i diverse supermarkeder, og ellers kan du sagtens krydre kødet med andre krydderier.
Opskriften er beregnet til fire personer med to spyd til hver.
Opskrift på spyd med gris
Spyd med gris - den nemme opskrift til grill eller ovn
Ingredienser
- 1 kilo ribbensteg - uden svær og brusk
- 5 spiseskefulde soja
- 1 teskefuld five spice - krydderi
- 1 spiseskefuld honning
- 8 grillspyd
Sådan gør du
- Bruger du grillspyd af træ (bambusspyd), kan du med fordel lægge dem i blød i vand i en times tid før brug. Så brænder de ikke så nemt på grillen eller i ovnen.
- Klargør kødet ved at skære sværen fra og derefter skære kødet i passende tern. Undgå stykker af brusk, som du skærer udenom. Jeg plejer at skære kødet i tern på cirka tre centimeters størrelse.
- Træk svinekødet på otte spyd, så det sidder godt fast.
- Rør soja sammen med five spice krydderi og lidt honning.
- Dine spyd med gris pensles nu med marinade, og så kan du tilberede grillspydene på to måder.
- I ovn: Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft. Læg dine spyd på en bageplade med bagepapir, så de ikke rører hinanden. Steges ca. 30 minutter midt i ovnen. Vendes 1-2 gange undervejs, hvor der pensles med mere marinade.
- På grill: Her grilles dine spyd med gris ved en direkte varme, men ikke for høj varme. Vendes ofte og pensles nogle gange med resten af marinaden. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på kødet og varmen i grillen, men det tager typisk ca. 20 minutter. Kan også brunes ved direkte varme, og derefter grilles færdig ved indirekte varme, og så tager det ca. 25-30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdige spyd med gris serveres straks, og her passer dampet broccoli og kogte ris fint til.
Husk endelig også at servere en lækker og hjemmelavet sur-sød sauce til. Den smager fantastisk.
Se mere indhold:
Del dine ideer og tanker med os andre her: