• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Spyd med gris - den nemme opskrift til grill eller ovn

Spyd med gris - den nemme opskrift til grill eller ovn

Lære og nemme spyd med gris, som du kan lave i ovn eller grill. Krydres med det kinesiske five spice krydderi. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. september 2023 - Udgivet: 1. juli 2023

Spyd med gris er lækre og meget nemme grillspyd, som du kan tilberede i ovn eller på grillen. Lavet af ribbensteg og krydret med five spice.

Her får du en nem og lækker opskrift på spyd med gris, som laver ud af et stykke ribbensteg uden svær.

Det er en kinesisk inspireret ret, der blandt andet krydret med det såkaldte five spice krydderi.

Det kan du købe i diverse supermarkeder, og ellers kan du sagtens krydre kødet med andre krydderier.

Opskriften er beregnet til fire personer med to spyd til hver.

Opskrift på spyd med gris

Lære og nemme spyd med gris, som du kan lave i ovn eller grill. Krydres med det kinesiske five spice krydderi. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spyd med gris - den nemme opskrift til grill eller ovn

4.34 fra 3 stemmer
Spyd med gris er lækre og meget nemme grillspyd, som du kan tilberede i ovn eller på grillen. Lavet af ribbensteg og krydret med five spice.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 175
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg ribbensteg - uden svær og brusk
  • 5 spsk soja
  • 1 tsk five spice - krydderi
  • 1 spsk honning
  • 8 grillspyd

Fremgangsmåde
 

  1. Bruger du grillspyd af træ (bambusspyd), kan du med fordel lægge dem i blød i vand i en times tid før brug. Så brænder de ikke så nemt på grillen eller i ovnen.
  2. Klargør kødet ved at skære sværen fra og derefter skære kødet i passende tern. Undgå stykker af brusk, som du skærer udenom. Jeg plejer at skære kødet i tern på cirka tre centimeters størrelse.
  3. Træk svinekødet på otte spyd, så det sidder godt fast.
  4. Rør soja sammen med five spice krydderi og lidt honning.
  5. Dine spyd med gris pensles nu med marinade, og så kan du tilberede grillspydene på to måder.
  6. I ovn: Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft. Læg dine spyd på en bageplade med bagepapir, så de ikke rører hinanden. Steges ca. 30 minutter midt i ovnen. Vendes 1-2 gange undervejs, hvor der pensles med mere marinade.
  7. På grill: Her grilles dine spyd med gris ved en direkte varme, men ikke for høj varme. Vendes ofte og pensles nogle gange med resten af marinaden. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på kødet og varmen i grillen, men det tager typisk ca. 20 minutter. Kan også brunes ved direkte varme, og derefter grilles færdig ved indirekte varme, og så tager det ca. 25-30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdige spyd med gris serveres straks, og her passer dampet broccoli og kogte ris fint til.

Husk endelig også at servere en lækker og hjemmelavet sur-sød sauce til. Den smager fantastisk.

Se mere indhold:

  • Gris i paprika - simremad på den nemme måde
  • Gris i fad med rodfrugter (ovnstegte nakkekoteletter)
  • Ribbensteg i ovn eller grill - grundopskrift med stegetid
  • Grillet ribbensteg med brun sovs og ovnstegte kartofler
  • Langtidsstegt ribbensteg i ovn - nem opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required