• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spaghetti Vongole - pasta med muslinger

Spaghetti Vongole - pasta med muslinger

Spaghetti Vongole
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. januar 2023 - Udgivet: 21. januar 2023

Spaghetti Vongole er den lækreste, italienske pastaret med muslinger i en hvidvinssauce med frisk basilikum og cherrytomater.

Spaghetti Vongole er en ægte klassiker fra Italien og med gode grunde, den smager nemlig helt fantastisk og sender din smagsløg direkte ned til Middelhavet.

Hvis du ikke kan tage til Italien, så er det som om, at Italien kommer til dig med denne opskrift. Den er i øvrigt også virkelig nem at lave, selvom det måske lyder svært med muslinger.

Jeg er faktisk normalt ikke så modig med skaldyr, men denne ret smager så dejligt, så jeg er sikker på, at alle ville kunne lide den.

Opskrift på Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole
Rakel Seneca

Spaghetti Vongole med muslinger

5 fra 2 stemmer
Spaghetti Vongole er den lækreste, italienske pastaret med muslinger i en hvidvinssauce med frisk basilikum og cherrytomater.
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 717
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg muslinger
  • 500 g spaghetti
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 tsk basilikum - stødt
  • 150 g cherry tomater
  • 2 dl hvidvin - tør
  • 15 g smør
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 spsk frisk basilikum - eller persille
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en stor skål med meget koldt vand og tilføj en spiseske salt og muslingerne. Lad dem nu stå i 30 minutter, det får nemlig muslingerne til at "spytte" eventuel snavs.
  2. Når de har trukket så hæld vandet fra og skyl muslingerne i rent vand. Tjek nu om alle muslingerne er friske, det kan du se ved at de skal være helt lukkede uden nogen revner.
  3. Stil en stor gryde med vand over kog til pastaen, når vandet koger tilføjer du salt og spaghetti, lad det koge i cirka syv minutter eller indtil al dente.
  4. I mens laver du saucen. Start med at snitte hvidløg, tag en stor pande og tilføj olivenolie, når den er varm tilføjes hvidløg, stødt chiliflager og stødt basilikum. Lad det stege sammen i 20 sekunder, pas på med ikke at stege hvidløget for længe.
  5. Tilføj nu hele cherrytomater, muslingerne og hvidvin. Put låg på panden og lad det dampe sammen indtil muslingerne begynder at åbne sig, når en musling åbner sig så tag den forsigtig fra panden og put dem i en seperat skål så de ikke bliver overstegt. Det er nemlig forskelligt hvor lang tid hver enkel musling tager om at stege.
  6. Når alle muslingerne er åbne og er i skålen. Så tilføjes smør til panden, lad det smelte sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Tilføj færdigkogt spaghetti, muslingerne, frisk basilikum og rør det godt sammen. Server straks.

Næringsindhold

Kalorier: 717kcalKulhydrater: 102gProtein: 32gFedt: 15gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 44mgNatrium: 696mgKalium: 839mgKostfibre: 5gSukker: 5gVitamin A: 766IUVitamin C: 18mgCalcium: 79mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du er lidt usikker på, om dine muslinger er friske og levende, før du laver dem, så giv dem et ordentligt slag.

Hvis de er levende, så lukker de sig i, og det betyder, at de er friske. Hvis de ikke gør det, så er de uspiselige.

Andre opskrifter med pasta

  • italiensk aftensmad med kylling og tomater
    Italiensk aftensmad med kylling og pasta
  • spaghetti carbonara
    Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
  • Spaghetti puttanesca
    Spaghetti Puttanesca - pasta med tun og kapers
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. J: N.

    marts 20, 2023 at 6:23 pm

    Hvorfor svarer du ikke på kommentarerne? J. N.

    Svar
  2. Jørgen

    januar 24, 2023 at 4:43 pm

    Lækker ret. Men hvor køber jeg denne specielle musling, og hvad hedder de?
    mvh
    Jørgen

    Svar
    • Jørgen Nielsen

      februar 02, 2023 at 5:09 pm

      Du har ikke svaret på, hvad muslingerne er for en "race", og hvor jeg kan købe dem??? Det ses på billedet, at det ikke er blåmuslinger.
      Mvh
      Jørgen

      Svar
    • Marianne

      juli 09, 2023 at 9:35 pm

      Det skal være hjertemuslinger hvis det skal være den rigtige udgave af retten

      Svar
  3. laerke

    januar 21, 2023 at 4:51 pm

    Jeg lavede denne opskrift til et middagsselskab, og det var et kæmpe hit! Smagen var fantastisk, og retten var smuk at se på. Jeg vil helt sikkert lave den igen.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required