Spaghetti Vongole er den lækreste, italienske pastaret med muslinger i en hvidvinssauce med frisk basilikum og cherrytomater.
Spaghetti Vongole er en ægte klassiker fra Italien og med gode grunde, den smager nemlig helt fantastisk og sender din smagsløg direkte ned til Middelhavet.
Hvis du ikke kan tage til Italien, så er det som om, at Italien kommer til dig med denne opskrift. Den er i øvrigt også virkelig nem at lave, selvom det måske lyder svært med muslinger.
Jeg er faktisk normalt ikke så modig med skaldyr, men denne ret smager så dejligt, så jeg er sikker på, at alle ville kunne lide den.
Opskrift på Spaghetti Vongole
Ingredienser
- 1 kg muslinger
- 500 gram spaghetti
- 2 spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 tsk basilikum stødt
- 150 gram cherry tomater
- 2 dl hvidvin tør
- 15 gram smør
- 2 tsk citronsaft
- 3 spsk frisk basilikum eller persille
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk sort peber
Sådan gør du
- Start med at tage en stor skål med meget koldt vand og tilføj en spiseske salt og muslingerne. Lad dem nu stå i 30 minutter, det får nemlig muslingerne til at "spytte" eventuel snavs.
- Når de har trukket så hæld vandet fra og skyl muslingerne i rent vand. Tjek nu om alle muslingerne er friske, det kan du se ved at de skal være helt lukkede uden nogen revner.
- Stil en stor gryde med vand over kog til pastaen, når vandet koger tilføjer du salt og spaghetti, lad det koge i cirka syv minutter eller indtil al dente.
- I mens laver du saucen. Start med at snitte hvidløg, tag en stor pande og tilføj olivenolie, når den er varm tilføjes hvidløg, stødt chiliflager og stødt basilikum. Lad det stege sammen i 20 sekunder, pas på med ikke at stege hvidløget for længe.
- Tilføj nu hele cherrytomater, muslingerne og hvidvin. Put låg på panden og lad det dampe sammen indtil muslingerne begynder at åbne sig, når en musling åbner sig så tag den forsigtig fra panden og put dem i en seperat skål så de ikke bliver overstegt. Det er nemlig forskelligt hvor lang tid hver enkel musling tager om at stege.
- Når alle muslingerne er åbne og er i skålen. Så tilføjes smør til panden, lad det smelte sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Tilføj færdigkogt spaghetti, muslingerne, frisk basilikum og rør det godt sammen. Server straks.
Næringsindhold
Tip
Hvis du er lidt usikker på, om dine muslinger er friske og levende, før du laver dem, så giv dem et ordentligt slag.
Hvis de er levende, så lukker de sig i, og det betyder, at de er friske. Hvis de ikke gør det, så er de uspiselige.
laerke
Jeg lavede denne opskrift til et middagsselskab, og det var et kæmpe hit! Smagen var fantastisk, og retten var smuk at se på. Jeg vil helt sikkert lave den igen.
Jørgen
Lækker ret. Men hvor køber jeg denne specielle musling, og hvad hedder de?
mvh
Jørgen
Jørgen Nielsen
Du har ikke svaret på, hvad muslingerne er for en "race", og hvor jeg kan købe dem??? Det ses på billedet, at det ikke er blåmuslinger.
Mvh
Jørgen
Marianne
Det skal være hjertemuslinger hvis det skal være den rigtige udgave af retten
J: N.
Hvorfor svarer du ikke på kommentarerne? J. N.