Spaghetti Puttanesca er den lækreste italienske pastaret, der bl.a. indeholder tomat og tun. Den smager fantastisk, og laves på 20 minutter.
Spaghetti Puttanesca er fuld af smag fra en krydret tomatsauce med tun, kapers og - for nogen - en lidt spøjs ingrediens, nemlig ansjoser. De giver en fin umami-smag, som binder hele retten sammen.
Selve navnet betyder faktisk "den prostitueredes spaghetti". Det stammer muligvis fra dengang, hvor de prostituerede kvinder plejede at lave retten til sig selv i en pause mellem kunderne, da retten er hurtig og nem at lave.
Du kan både bruge tun i olie og tun i vand. Begge dele fungere rigtig godt. Dog vil jeg sige at tun i olie giver en dejlig fed smag som passer godt til retten.
Opskrift på Spaghetti Puttanesca
Spaghetti Puttanesca med tun og kapers
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk ansjoser
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk oregano
- 1 dåse tun
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk kapers
- 2 spsk persille - frisk
- 0,5 tsk sort peber
- 400 gram spaghetti
- 1 tsk salt
- parmesan
Sådan gør du
- Start med at koge en stor portion vand. Når vandet koger, tilføjer du salt og spaghetti. Lad det koge i cirka otte minutter, eller indtil pastaen er al dente.
- Hak hvidløg og skær ansjoser i små stykker. Tag nu en pande og tilføj olivenolie, hvidløg, ansjoser og chiliflager. Steg det sammen i et halv minut.
- Tilføj drænet tun og steg det sammen et minuts tid. Tilføj derefter hakkede tomater og kapers. Lad det simre sammen i 10 minutter. Smag til med salt og sort peber.
- Tilføj friskhakket persille og drænet spaghetti. Rør det hele sammen og server Spaghetti Puttanesca med friskrevet parmesan.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du foretrækker Spaghetti Puttanesca uden tun, kan du også sagtens gøre det.
Den smager super lækkert, ligegyldigt hvad. Dog vil jeg sige, at du skal bruge ansjoser som anført i opskriften, da de tilføjer den rette umami-smag.
Prøv også opskriften på Shrimp Scampi, som er en italiensk ret med rejer, hvidvin og pasta.
Carsten Hansen Bjørn
Er det tun i olie eller vand, der skal bruges? Ret væsentligt for smagen, tænker jeg...
Rakel Seneca
Hej Carsten
Tak for din besked, jeg har faktisk lavet retten både med tun i olie og i vand. Begge dele fungerer helt fint, men tun i olie giver en lidt federe smag, som er rigtig lækker. Jeg vil gå ind og få rettet i opskriften, mange tak for at gøre mig opmærksom på det.
Hav en god dag.
Venlig hilsen
Rakel
Lill Nørgaard
Dejligt mad 👌😋