• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Shrimp scampi med rejer, vin og pasta

Shrimp scampi med rejer, vin og pasta

Shrimp scampi
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. maj 2024 - Udgivet: 11. januar 2022

Shrimp scampi er den lækreste pastaret med rejer, der er rørt sammen i en lækker sauce af blandt andet hvidvin, hvidløg og frisk persille.

Shrimp scampi er en populær og lækker ret. Den tager under 30 minutter at lave, men smager ligesom en ret fra en dyr italiensk restaurant.

Saucen har masser af smag fra blandingen af hvidløg, smør og hvidvin samt friskhakket persille.

Retten er faktisk virkelig nem at lave, den kræver kun få ingredienser. Til gengæld så er det vigtigt, at du vælger friske og lækre råvarer, da det giver en bedre smag.

Du kan dog også bruge frosne rejer, hvis det er svært at få fat i friske. Og hvis du synes: Lidt piskefløde til saucen. Se også den populære opskrift på klassisk pasta med kødsovs.

Opskrift på shrimp scampi

Shrimp scampi
Rakel Seneca

Shrimp scampi med rejer og pasta

4.84 fra 6 stemmer
Shrimp scampi er den lækreste pastaret med rejser, der er rørt sammen i en lækker sauce af hvidvin, hvidløg og frisk persille.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Italiensk
Kalorier: 596
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g pasta
  • 500 g rejer - store
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 1 dl hvidvin - tør
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld persille - frisk, hakket
  • parmesan - til at drysse over

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en stor gryde og fyld den med vand, lad nu vandet koge til pastaen. Tilføj en teske salt og pasta. Kog pastaen, til den er al dente, det vil sige cirka otte minutter - afhængig af, hvilken type pasta du bruger.
  2. Vask rejerne og rens dem ved at fjerne tarme og hoveder. Stil dem nu til side.
  3. I en gryde tilføjes olivenolie og smør, varm gryden op og tilføj hakket hvidløg. Steg det sammen i to minutter ved lav til medium varme. Tilføj nu hvidvin.
  4. Lad saucen simre i to minutter. Tilføj nu rejerne, drys chiliflager, sort peber og salt henover dem. Tilføj også citronsaften udover rejerne og halvdelen af den friske persille.
  5. Lad rejerne stege cirka 20 sekunder, vend dem derefter og lad dem stege i 20 sekunder mere. Tilføj nu den færdigkogte pasta og resten af persillen. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.
  6. Server straks shrimp scampi med revet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier: 596kcalKulhydrater: 77gProtein: 30gFedt: 16gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 173mgNatrium: 1346mgKalium: 400mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 497IUVitamin C: 2mgCalcium: 97mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Alle former for pasta fungerer til shrimp scampi, men de lange båndpastaer er nu bedst til at suge saucen op.

Jeg havde spaghetti på lager, da jeg lavede retten, så det valgte jeg at bruge denne gang, men traditionelt set bruges linguine.

Se også de populære opskrifter på:

Pasta med citronsauce og laks - skøn sommermad

Spaghetti Carbonara (den traditionelle italienske opskrift)

Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required