Pasta med citronsauce og laks samt en masse dild og parmesan. Her er opskriften på den lækreste og mest sommerlige citronpasta.
Pasta med citronsauce, laks og squash smager af sommer, da den har den lækreste friske smag og så føles den ikke tung at spise.
Derfor er det min livret om sommeren, da man hellere ikke gider at kokkerere i lang tid.
Faktisk lavede jeg denne ret ved bare at kombinere alle de smage, jeg elsker, og dermed blev det den lækreste opskrift.
Der ud over er den let at lave, og når du har fulgt opskriften et par gange, er det let at huske den. Dermed kan det være en nem hverdagsret, når man ikke har tid til at finde en opskrift.
Opskrift på pasta med citronsauce, laks og squash
Ingredienser
- 400 gram pasta jeg brugte fettuccine
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk citronskal
- 0,5 dl citronsaft ca en citron
- 2 dl creme fraiche
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk salt
- 1 tsk peber
- 1 stk squash
- 1 tsk timian tørret
- 100 gram røget laks
- 2 spsk dild frisk
- 1 dl parmesan revet
Sådan gør du
- Start med at tage en stor gryde og fyld den med vand, sæt den nu til at koge.
- Når vandet koger, tilføjer du en spiseske salt til vandet og al pastaen. Afhængigt af pastatypen, skal den koge i cirka 7-10 minutter, eller indtil den er blød og stadig har en smule bid.
- I mens pastaen koger, laves resten af retten. Start med at skære squash i tynde skiver og hak hvidløg fint. Varm nu halvdelen af olivenolien på en pande og tilføj hvidløg, lad det stege i to minutter.
- Tilføj tørret timian og squashskiverne samt lidt salt og sort peber. Lad squashen stege i cirka fire minutter ved høj varme. Skru nu varmen ned til lav varme.
- Skær laksen i mundrette stykker og kom dem på panden, lad dem bare stege med i et lille minut.
- Tilføj creme fraiche og rør det grundigt sammen, tilføj derefter citronsaft og citronskal. Lad endelig ikke panden blive for varm. Smag til med salt og sort peber
- Tilføj nu den friskkogte pasta til sovsen og lad den blive på blusset i et par minutter, imens du rører det hele sammen.
- Tilsæt hakket frisk dild og server pasta med citronsauce og laks med revet parmesan.
Næringsindhold
Tip
Både koldrøget og varmrøget laks fungerer rigtig godt i retten. Du kan også bruge laksefilet i stedet for røget laks, dog skal du så være opmærksom på, at den skal steges lidt længere.
Server gerne pasta med citronsauce til et lækkert brød som blomsterfocaccia og en god salat som aspargessalat, der passer godt til laks.
Se andre pastaopskrifter:
Avocadopasta - pasta vendt i avocadocreme
Comments
No Comments