Her er min opskrift på lækker og grillet sommerkylling med salvie marinade. Den kan laves på spyd (rotisserie), eller på traditionel vis i grill eller ovn.
Sommerkylling er en skøn opskrift på grillet kylling, som jeg her har lavet på spyd (rotisserie), men du kan også nemt lave den på traditionel vis i grillen eller din ovn.
Det er en hel kylling, der tilberedes masser af salvie, citron og hvidløg. Meget inspireret af det italienske køkken.
Køb gerne en god kylling på mindst 1.500 gram, og så er der nok til fire personer.
Opskrift på sommerkylling
Ingredienser
- 1,5 kilo kylling - hel kylling
- 1 citron - økologisk, skåret i mindre både
- 6 fed hvidløg - knuste
- 10 blade salvie
- salt
Salvie marinade
- 1 deciliter olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 citron - saften fra hele citronen
- 8 blade salvie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tjek at kyllingen er rengjort fint, og kom derefter citron, salvie og hvidløgsfed ind i kyllingen. Hvidløgsfed pilles og mases let med en kniv. Krydr også med salt.
- Hvis du vil lave din sommerkylling på spyd (rotisserie), sættes kyllingen nu på spyddet. Men kyllingen kan også sagtens blot tilberedes mere traditionelt, hvor du lægger den i et fad eller alubakke med brystet opad. Enten i grill eller ovn.
- Kom ingredienserne til din salvie marinade i beholderen til din stavblender, og blend den.
- Pensl sommerkyllingen med salvie marinade. Krydr med lidt ekstra salt.
- Lad kyllingen snurre lystigt i ca. en time og et kvarter - eller indtil den er gennemstegt. Det afhænger blandt andet af varmen i din grill eller ovn. Ca. samme tid til den traditionelle tilberedning.
- Undervejs pensles kyllingen et par gange med marinade, så den bliver saftig og lækker.
Næringsindhold
Note
Den. færdige sommerkylling må gerne hvile 15-20 minutter, inden du begynder at skære den ud.
Lækkert tilbehør til kylling kan eks. være denne sunde og lækre speltsalat med bagte gulerødder.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments