Sabayonne er en italiensk dessert sauce, der smager helt fantastisk til blandt andet friske bær. Her er opskrift med enten marsala eller en sød moscato.
Her er min opskrift på sabayonne, der er en lækker og cremet italiensk dessert sauce, som passer perfekt til friske bær.
Server saucen til hindbær (som du kan se på billedet), jordbær eller andre bær.
Laver du sabayonnesaucen af marsala bliver den mere mørk og lidt mere bitter i smagen, mens den lyse udgave med moscato er mere hvid og sødere. Jeg synes begge er lækre, så det er op til dig.
Opskriften på sabayonne er beregnet som dessert til fire personer.
Ingredienser til sabayonne
4 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
100 gram flormelis
75 gram marsala eller moscato
Fremgangsmåde
- Der er to måder at lave sabayonne på - enten over et vandbad eller direkte i en lille gryde. Jeg gør det sidste, og det er nemt, hvis blot du holder varmen på middel eller lidt under. Men vælg den metode, som du synes bedst om.
- Kom de pasteuriserede æggeblommer i gryden (eller skål over vandbad) sammen med flormelis og marsala eller moscato.
- Nu skal du piske grundigt med et piskeris, mens du varmer saucen op. Det skummer noget, og det skal det også, og efter nogle minutter begynder din sabayonne at tykne og creme ind.
- Her er det så vigtigt, at du ikke varmer saucen for meget op, da den så risikerer at begynde at skille. Ikke over 65 grader. Så når cremen har en passende konsistens tages gryden straks af varmen.
- Anret friske bær med nogle skefulde dessert sauce. God appetit.
Du kan anrette bør og sabayonne-saucen i høje glas, eller blot anvende små skåle eller tallerkner.
Du kan i øvrigt også lige brune dessertsaucen med en bunsenbrænder for at give et brændt udseende.
Se også mine dessert opskrifter på
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Irene L. Petersen
Det er godt nok ringe, at I efter 3 år stadig ikke har fået rettet opskriften på jeres Sabayonne -
æggehvider skal være æggeblommer !!!!
AR
Hej Holger
Dejlig nem opskrift. Du bør nok lige rette det til “pasteuriserede æggeblommer” istedet for hvider:-)
poul erik andersen
Hej i sabayonne dessert skriver du i opskriften anvend æggehvider i fremgangs måde æggeblommer, du mener sikker æggeblommer
hilsen
Poul Erik