• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Sabayonne - nem opskrift på italiensk dessert sauce

Sabayonne - nem opskrift på italiensk dessert sauce

sabayonne opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  26. august 2019

Sabayonne er en italiensk dessert sauce, der smager helt fantastisk til blandt andet friske bær. Her er opskrift med enten marsala eller en sød moscato.

Her er min opskrift på sabayonne, der er en lækker og cremet italiensk dessert sauce, som passer perfekt til friske bær.

Server saucen til hindbær (som du kan se på billedet), jordbær eller andre bær.

Laver du sabayonnesaucen af marsala bliver den mere mørk og lidt mere bitter i smagen, mens den lyse udgave med moscato er mere hvid og sødere. Jeg synes begge er lækre, så det er op til dig.

Opskriften på sabayonne er beregnet som dessert til fire personer.

Ingredienser til sabayonne

4 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
100 gram flormelis
75 gram marsala eller moscato

Fremgangsmåde

  1. Der er to måder at lave sabayonne på - enten over et vandbad eller direkte i en lille gryde. Jeg gør det sidste, og det er nemt, hvis blot du holder varmen på middel eller lidt under. Men vælg den metode, som du synes bedst om.
  2. Kom de pasteuriserede æggeblommer i gryden (eller skål over vandbad) sammen med flormelis og marsala eller moscato.
  3. Nu skal du piske grundigt med et piskeris, mens du varmer saucen op. Det skummer noget, og det skal det også, og efter nogle minutter begynder din sabayonne at tykne og creme ind.
  4. Her er det så vigtigt, at du ikke varmer saucen for meget op, da den så risikerer at begynde at skille. Ikke over 65 grader. Så når cremen har en passende konsistens tages gryden straks af varmen.
  5. Anret friske bær med nogle skefulde dessert sauce. God appetit.

Du kan anrette bør og sabayonne-saucen i høje glas, eller blot anvende små skåle eller tallerkner.

Du kan i øvrigt også lige brune dessertsaucen med en bunsenbrænder for at give et brændt udseende.

Se også mine dessert opskrifter på

Galette med fersken

Rødgrød med fløde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene L. Petersen

    februar 29, 2024 at 10:51 am

    Det er godt nok ringe, at I efter 3 år stadig ikke har fået rettet opskriften på jeres Sabayonne -
    æggehvider skal være æggeblommer !!!!

    Svar
  2. AR

    oktober 21, 2022 at 7:26 pm

    Hej Holger
    Dejlig nem opskrift. Du bør nok lige rette det til “pasteuriserede æggeblommer” istedet for hvider:-)

    Svar
  3. poul erik andersen

    februar 20, 2021 at 3:10 pm

    Hej i sabayonne dessert skriver du i opskriften anvend æggehvider i fremgangs måde æggeblommer, du mener sikker æggeblommer
    hilsen
    Poul Erik

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her