• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hjemmelavet marengs og kyskager - nem opskrift

Hjemmelavet marengs og kyskager - nem opskrift

hjemmelavede marengs og kyskager
4.8 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 24. september 2021

Her får du min opskrift på en nem marengs, som kan bruges til kager og desserter, blandt andet kyskager. Du får samtidig gode tips og tricks.

Marengs og kyskager er kager der stammer fra de gode, gamle dage. Men det er bestemt stadig værd at nyde i et væld af forskellige kager og desserter.

En simpel men lækker måde at bruge sin marengsmasse på, er ved at bage små kyskager. De består blot af marengsmassen, der bages i ovnen.

Det særlige ved kyskager er, at de skal bages ved lav varme i lang tid, og så er de helt perfekte. Opskriften her giver cirka 40 lækre kyskager – men det afhænger af, hvor store du laver dem.

Indhold
  • Her får du min opskrift på en nem marengs, som kan bruges til kager og desserter, blandt andet kyskager. Du får samtidig gode tips og tricks.
  • Verdens bedste marengs
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Farvede kyskager
  • 3 tips til piskning af marengs
  • Tips og tricks tl marengs
  • Bedstefars skæg
  • Marengsbomber - sprøde og lækre
  • Bikuber
  • Mormors marengskage (med hindbær)
  • Baked Alaska
  • Pavlova
  • FAQ
  • Kommentarer
hjemmelavede marengs og kyskager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste marengs

4.79 fra 41 stemmer
Her får du min opskrift på en nem marengs, som kan bruges til kager og desserter, blandt andet kyskager. Du får samtidig gode tips og tricks.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 40 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 18
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
  2. Æggehvider kommes i en skål og piskes stive. Du kan med fordel anvende en røremaskine med piskeris, men ellers er en el-pisker også fin.
  3. Pisk gradvist sukkeret i sammen med en teske eddike, og det tager ca. 10 minutter at piske en god marengs. Men du må ikke overpiske den!
  4. Marengs skal kunne stå selv, som du kan se på billedet her.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir, og kom din marengs i en sprøjtepose med stjernetyl.
  6. Nu kan du sprøjte små kyskager ud på bagepladen i ønsket størrelse. Du får ca. 40 kyskager af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
  7. Kyskagerne skal nu bages en time ved 100 °C varmluft, hvorefter du slukker ovnen og lader marengskagerne køle af i ovnen. Så synes jeg du får det bedste resultat. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på kyskagerne.

Næringsindhold

Kalorier: 18kcalKulhydrater: 4gProtein: 0.2gFedt: 0.003gNatrium: 3mgKalium: 3mgSukker: 4gCalcium: 0.2mgJern: 0.004mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Sådan skal en færdigpisket marengs se ud - den skal kunne stå selv:

marengs

Farvede kyskager

Ønsker du at lave kyskager i forskellige farver, kan du blot tilsætte lidt konditorfarve til din marengsmasse.

Der skal ikke så meget farve til, så gå forsigtigt frem. Fremgangsmåde og bagetid er den samme som til de hvide kyskager.

3 tips til piskning af marengs

Du får lige tre gode tips, inden du går i gang med din produktion af kyskager.

  1. Husk at adskille æggehvide og blomme grundigt, når du kommer æggehviderne i skålen. Æggehviderne skal være helt rene og uden blomme!
  2. Når du pisker æggehviderne, skal du starte langsomt. Tilsæt derefter gradvist flormelis, og pisk nu ved højere hastighed indtil marengsen er klar. Pisk aldrig i længere tid end nødvendigt.
  3. Åbn aldrig ovnlågen mens du har marengs og kyskager i ovnen. Det ændrer nemlig temperaturen i ovnen, og det er kyskagerne ikke glade for.

Tips og tricks tl marengs

Ingen fedt må komme i æggehviderne, ellers pisker det ikke op.

Brug glas- eller metal-skål, da plast kan indeholde fedtrester.

Pisk til stive toppe, men ikke for længe, så skummet ikke bliver tørt.

Bag marengs langsomt ved lav temperatur (ca. 100–120 grader) for at tørre dem sprøde.

Opbevar tørt, fordi marengs suger fugt og bliver hurtigt bløde.

Flere inspirerende opskrifter:

Bedstefars skæg

4.8 fra 148 stemmer
Opskrift på Bedstefars skæg, der er en kage fra gamle dage, men den holder stadig. En god bund, der toppes med marmelade og et lag marengs.
Gå til opskrift
bedstefars skæg

Marengsbomber - sprøde og lækre

4.6 fra 16 stemmer
Her får du en opskrift på marengsbomber med flødeskum og chokolade, og kagen kendes også som aberøv. En lækker kage, der er nem at lave selv.
Gå til opskrift
marengsbomber aberøv

Bikuber

4.9 fra 29 stemmer
Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Gå til opskrift
Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Mormors marengskage (med hindbær)

4.8 fra 24 stemmer
Her får du en dejlig opskrift på mormors marengskage med hindbærmarmelade. En nem og hurtig kage, der bages med blød marengs på toppen.
Gå til opskrift
mormors marengskage med hindbærmarmelade

Baked Alaska

4.7 fra 21 stemmer
En nem og hurtig opskrift på Baked Alaska. En populær dessert med indbagt is i marengs. Den indbagte isdessert tager ikke mere end 15 minutter at lave.
Gå til opskrift
baked alaska foto

Pavlova

4.7 fra 10 stemmer
Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.
Gå til opskrift
pavlova

FAQ

Hvornår er min marengs færdig?

Det tager ca. 10 min. at piske en marengs færdig. Marengsmassen er, som den skal være, når den kan stå af sig selv.
Du må ikke kunne mærke sukkerkorn mellem fingrene, når du rører ved massen. 

Kan man overpiske marengs?

Ja, det kan man godt. Du ødelægger æggehviderne hvis du pisker for længe: Så går de fra, at være blevet stive og danne skumtoppe, til at blive en ujævn masse. Du kan redde det ved at tilføje en ekstra æggehvide.
Et andet tegn på en overpisket marengs er, at der dannes væske i bunden af skålen.

Hvor lang tid tager det at piske æggehvider?

Det tager ca. 10 min. at piske en god marengsmasse sammen.

Hvorfor skal der eddike i marengs? 

Man tilføjer eddike for at gøre sin marengs blank og glat.
Derudover gør syren i eddiken også din masse mere stabil, fordi den får æggehviderne til at koagulere. 

Hvad er marengs bagetid?

Bagetiden for marengs afhænger af, hvilken kage du laver, og hvor “hård” du vil have konsistensen skal være.
Marengsmasse til kyskager, som du finder opskrift på ovenfor, skal have 1 time i ovnen ved 100 grader varmluft. 

Hvilke opskrifter, skal du bruge marengs til?

Marengs kan selvfølgelig også bruges til andet end kyskager. Et eksempel er fuglereder, som efter bagning afkøles og fyldes med flødeskum og bær eller frugt.

Hvad er marengs?

Marengs er en luftig blanding af æggehvider og sukker, der piskes stift og bages eller bruges som topping. Der findes tre hovedtyper:
Fransk marengs, der rå æggehvider og sukker, piskes og bages.
Schweizisk marengs, der er æggehvider og sukker varmes over vandbad og piskes.
Italiensk marengs, hvor en varm sukkerlage piskes i æggehvider. Bruges ofte i mousse, smørcreme med videre.

Hvordan opbevarer man marengs?

Marengs opbevares tørt og lufttæt, fugt gør dem bløde. Holdbarhed på små marengs er op til 2 uger.
Pavlova med flødeskum og bær er bedst at spise samme dag.

Kan man fryse marengs?

Nej. Rå marengsmasse kan ikke fryses, fordi den mister struktur.
Bagt marengs vil jeg ikke anbefale, for de bliver nemt seje ved optøning. Så undgå at fryse marengsen, men opbevar den i stedet tørt og lufttæt.

Hvorfor falder marengs sammen?

Almindelige fejl kan være at sukkeret er tilsat for hurtigt. Men også at æggehvider ikke er pisket nok eller for meget, for høj varme i ovnen eller fugt/fedt i skålen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mie

    januar 06, 2025 at 5:09 pm

    Hej Holger 🙂
    Hvis man gerne vil have sin marengs sådan lidt "tyggegummi" i midten hvad ville bagetiden så være? Hvis vi tager udgangspunkt i din opskrift her 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required