Se hvordan du nemt laver hvide marengs, der nærmest tørres mere end bages i ovnen, da det sker ved en lav temperatur over lang tid.
Hvide marengs er kager fra de gode, gamle dage, men marengs er bestemt værd at nyde.
Det særlige ved marengs er, at de skal bages ved lav varme i lang tid, hvor du samtidig lader lågen i ovnen stå lidt åben.
Opskriften her giver cirka 25 lækre marengs.
Ingredienser til hvide marengs
1,5 pasteuriserede æggehvide (det indeholder et bæger normalt)
70 gram almindeligt, hvidt sukker
1 teskefuld eddike
1 teskefuld vaniljesukker
+ lidt mel til drysning af bagepapiret
Bagetid for marengs: Cirka 60 minutter ved 110 grader almindelig luft, hvor ovnlågen er på klem
Fremgangsmåde
- Jeg plejer at piske massen til marengs med piskeris i røremaskine, men du kan også bruge en el-pisker. Pisk dog så ved laveste hastighed.
- Start med at piske æggehviden stiv, hvorefter du gradvist pisker cirka halvdelen af sukkeret ind i æggehviden.
- Pisk så eddike i, og når æggehviden atter er stiv og nogenlunde fast, pisker du gradvist resten af sukkeret og vaniljesukkeret ind i massen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og drys en smule hvedemel ud på bagepapiret. Ikke for meget, men med dette trick slipper dine marengs nemmere når de er færdige.
- Sæt så lækre klatter marengs på pladen. Enten med en sprøjtepose, eller ved at bruge et pr teskeer.
- Varm ovnen op til 110 grader almindelig luft (IKKE varmluft), og stil de dejlige marengs ind midt i ovnen.
- Lad ovnlågen stå lidt på klem, og bag nu de hvide marengs i cirka en time.
Tag de færdigbagte hvide marengs ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
Se også mine opskrifter på: