Rødspætteruller på grill er en nem og særdeles lækker måde at grille fisk på. Rødspætterne er omviklet med parmaskinke, der grilles sprødt.
Se her hvordan du laver nemme og lækre rødspætteruller på grill.
Med denne opskrift får du ikke fisk, der går helt fra hinanden under turen i grillen, og det er god måde at spise mere fisk på.
Opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op.
Til rødspætteruller på grill bruges
4 store og friske rødspættefileter
4 citronbåde (af 1 økologisk citron)
4 skiver parmaskinke
Rapsolie til pensling
Salt og friskkværnet peber
Opskrift
- Start med at skære den økologiske citron ud i både. Lav 6-8 både, men du skal kun bruge fire (medmindre du laver en dobbelt portion).
- Dup rødspættefileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og giv dem en lille smule salt. Ikke for meget, da parmaskinken også er meget saltet!
- Læg en citronbåd oven på fiskefileten i den ene ende, og rul fisken sammen om citronen.
- Læg så en skive parmaskinke på skærebrættet, fiskerullen oven på, og rul så rødspætterullen ind i parmaskinken. Så det ser sådan her ud:
- Fortsæt på samme måde med de øvrige rødspætteruller.
- Hæld lidt rapsolie i en lille skål, og pensl fiskerullerne grundigt med olien.
- Tænd grillen og varm den godt igennem. Jeg har her grillet fisken på en Weber Q3200 gasgrill, men metode og stegetid er den samme i en kuglegrill.
- Når grillen er godt varm, skruer du varmen ned på laveste blus. Hvis du bruger kuglegrill, skal du ikke komme for meget kul på, så du holder en mere almindelig varme på omkring 180 grader.
- Du skal ikke pensle grillristen, men blot sørge for den ren.
- Læg så rødspætterullerne på, og luk låget. Grill nu fisken i fem minutter UDEN at røre fiskerullerne.
- Efter fem minutter vender du rødspætterullerne, og griller dem 4-5 minutter på den anden side. Luk låget.
- Tag så rødspætterne af grillen, og servér dem straks. Her passer et godt glas hvidvin til.
Normalt kan det være svært at grille fisk, da mange arter nemt hænger fast i risten.
Men ved at omvikle med parmaskinke, og derefter pensle skinken med olie, ja så slipper fiskerullerne nemt risten.
I stedet for rødspætter, kan du også bruge skrubbe, ising eller rødtunge.
Selma
Tusind tak for denne opskrift!!! Det var bare sååååå lækkert 🙂
Guffeliguf.dk
Velbekomme, Selma - det er jeg vildt glad for at høre 🙂
Det smarte ved opskriften er, at fisken ikke hænger ved, hvilket jeg ellers ofte synes er et problem.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.