• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnbagt ising med grøntsagsfrikasse

Ovnbagt ising med grøntsagsfrikasse

Ovnbagt ising på en bund af grøntsagsfrikasse, hvor de friske isingfileter foldes sammen, og bages i ovnen i cirka 8 minutter. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. juni 2023 - Udgivet: 6. august 2021

En ovnbagt ising skal have cirka otte minutter i ovnen, hvor den tilberedes uden skind. Fileterne foldes og krydres med salt og citronsaft.

Ovnbagt ising laves uden skind, så bed fiskehandleren om det. Det kan han sagtens klare, og det er altså nemmere end at skulle stå og klare det selv hjemme i køkkenet.

Isingen er en fremragende spisefisk, som i øvrigt også går under navnet slette. Så ising og slette er altså samme fisk.

Ising fanges blandt andet i Østersøen, Skagerak og Nordsøen, og den kan tilberedes på mange måder.

Du kan stege den på panden eller i ovnen, eller den kan grilles eller koges. Ja, du kan endda tilberede den i mikrobølgeovnen. Så kast dig endelig over den lækre ising.

Se også disse opskrifter:

Grove fiskefrikadeller

Rødspætter stegt i ovn

Laks med hollandaise

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

Opskrift på ovnbagt ising med grønt

Ovnbagt ising på en bund af grøntsagsfrikasse, hvor de friske isingfileter foldes sammen, og bages i ovnen i cirka 8 minutter. Foto: Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen

Ovnbagt ising med grøntsagsfrikasse

5 fra 2 stemmer
En ovnbagt ising skal have cirka otte minutter i ovnen, hvor den tilberedes uden skind. Fileterne foldes og krydres med salt og citronsaft.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g isingfilet - uden skind
  • 1 citron - økologisk
  • ½ blomkål
  • 2 stængler bladselleri
  • 2-3 gulerødder
  • 2-3 jordskokker
  • 1,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl piskefløde
  • Muskatnød - reven
  • Persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk Maizena

Fremgangsmåde
 

  1. Start med grøntsagsfrikassé. Gulerødder deles og skæres i tynde stave. En pande varmes godt op og der kommes lidt olivenolie på. Kom gulerodsstavene ved, og sauter dem let.
  2. Blomkål skæres i små buketter, bladselleri snittes i tynde skiver. Jordskokker vaskes og skæres ligeledes i tynde skiver.
  3. Kom blomkål, bladselleri og jordskokker ved gulerødderne, og lad dem svitse med et par minutter ved høj varme. Ryst panden rundt så grøntsagerne ikke brænder på.
  4. Kom så bouillon ved sammen med fløde, lidt reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad det simre knap 10 minutter under låg mens isingen steges færdig.
  5. Isingfileterne foldes sammen på den lange led. Smør et ovnfast fad med lidt olie, og læg isingfileterne i fadet. Krydr med lidt salt og friskpresset citronsaft.
  6. Steg ising cirka 8 minutter i en 200 grader varm ovn - ved varmluft. Ikke længere, da fisken så risikerer at blive for tør.
  7. Hak persille fint og vend den i grøntsagsfrikassén, rør Maizena ud i lidt koldt vand og jævn sovsen. Smag til.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips

Anret med grøntsagsfrikassé nederst på lune tallerkener, og læg de perfekt stegte isingfileter ovenpå grøntsagerne.

Serveres eventuelt med et stykke nybagt hvidløgsflute eller et groft brød som dette hjemmebagte flute.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required