En ovnbagt ising skal have cirka otte minutter i ovnen, hvor den tilberedes uden skind. Fileterne foldes og krydres med salt og citronsaft.
Ovnbagt ising laves uden skind, så bed fiskehandleren om det. Det kan han sagtens klare, og det er altså nemmere end at skulle stå og klare det selv hjemme i køkkenet.
Isingen er en fremragende spisefisk, som i øvrigt også går under navnet slette. Så ising og slette er altså samme fisk.
Ising fanges blandt andet i Østersøen, Skagerak og Nordsøen, og den kan tilberedes på mange måder.
Du kan stege den på panden eller i ovnen, eller den kan grilles eller koges. Ja, du kan endda tilberede den i mikrobølgeovnen. Så kast dig endelig over den lækre ising.
Opskrift på ovnbagt ising med grønt
Ovnbagt ising med grøntsagsfrikasse
Ingredienser
- 600 gram isingfilet - uden skind
- 1 citron - økologisk
- ½ blomkål
- 2 stængler bladselleri
- 2-3 gulerødder
- 2-3 jordskokker
- 1,5 deciliter grøntsagsbouillon
- 1,5 deciliter piskefløde
- Muskatnød - reven
- Persille
- Salt og friskkværnet peber
- 1 teskefuld Maizena
Sådan gør du
- Start med grøntsagsfrikassé. Gulerødder deles og skæres i tynde stave. En pande varmes godt op og der kommes lidt olivenolie på. Kom gulerodsstavene ved, og sauter dem let.
- Blomkål skæres i små buketter, bladselleri snittes i tynde skiver. Jordskokker vaskes og skæres ligeledes i tynde skiver.
- Kom blomkål, bladselleri og jordskokker ved gulerødderne, og lad dem svitse med et par minutter ved høj varme. Ryst panden rundt så grøntsagerne ikke brænder på.
- Kom så bouillon ved sammen med fløde, lidt reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad det simre knap 10 minutter under låg mens isingen steges færdig.
- Isingfileterne foldes sammen på den lange led. Smør et ovnfast fad med lidt olie, og læg isingfileterne i fadet. Krydr med lidt salt og friskpresset citronsaft.
- Steg ising cirka 8 minutter i en 200 grader varm ovn - ved varmluft. Ikke længere, da fisken så risikerer at blive for tør.
- Hak persille fint og vend den i grøntsagsfrikassén, rør Maizena ud i lidt koldt vand og jævn sovsen. Smag til.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringstips
Anret med grøntsagsfrikassé nederst på lune tallerkener, og læg de perfekt stegte isingfileter ovenpå grøntsagerne.
Serveres eventuelt med et stykke nybagt hvidløgsflute eller et groft brød som dette fuldkornsflutes.
Se også mine opskrifter på lækre fiskeretter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: