Se, hvordan du laver dampet rødtunge med en stribe laks i midten. Du kan både servere den som forret og hovedret - en hurtig, nem ret.
Dampet rødtunge smager super godt, og her har jeg lavet den med lidt laks i midten. Det er både flot og smager godt.
Rødtunge er en af de allerfineste spisefisk, og jeg holder enormt meget af den.
Fisken går fremragende til både forret og hovedret, og hvis det er en forret skal der ikke så meget tilbehør til, mens den som hovedret kræver lidt mere.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på dampet rødtunge
Ingredienser
- 4 rødtunge friske fileter
- 4 bjælker laks 75 gram stykket
- 2 deciliter hvidvin
- 2 spsk rapsolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Få fiskehandleren til at skære fire bjælker af god laks, gerne midterstykket.
- Krydr laksen med en smule salt, og læg et laksestykke for enden af en rødtungefilet.
- Rul fisken sammen, og sæt den i et ildfast fad. Gør det samme med de øvrige.
- Dryp rapsolie over fisken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld også et par deciliter hvidvin i fadet.
- Læg et stykke sølvpapir over det ildfaste fad med fisken, og stil den ind i en forvarmet ovn ved 200 grader.
- Her skal rødtungerne nu dampes i cirka 12 minutter. Server dampet rødtunge med det samme.
Tip
Tag din dampet rødtunge ud af ovnen og server straks med lidt dampet porre og salat.
Lav også gerne en hjemmelavet safransauce til, for smagen komplimenterer fisken.
Se også andre gode fiskeopskrifter:
Shrimp scampi - pastaret med rejer