Se her hvordan du laver dampet rødtunge med en stribe laks i midten. Rødtungen er god til både forret og hovedret - og dampes 12 minutter.
Rødtunge er en af de allerfineste spisefisk, og jeg holder enormt meget af den. Især en dampet rødtunge er super godt, og her har jeg lavet den med lidt laks i midten.
Fisken går fremragende til både forret og hovedret, og hvis det er en forret skal der ikke så meget tilbehør til, mens den som hovedret kræver lidt mere.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til dampet rødtunge
4 friske fileter af rødtunge
4 bjælker laks på cirka 75 gram stykket
2 deciliter god hvidvin
2 spiseskefulde bornholmsk rapsolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Få fiskehandleren til at skære fire bjælker af god laks, gerne midterstykket.
- Krydr laksen med en smule salt, og læg et laksestykke for enden af en rødtungefilet.
- Rul fisken sammen, og sæt den i et ildfast fad. Gør det samme med de øvrige.
- Dryp rapsolie over fisken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld også et par deciliter hvidvin i fadet.
- Læg et stykke sølvpapir over det ildfaste fad med fisken, og stil den ind i en forvarmet ovn ved 200 grader.
- Her skal rødtungerne nu dampes i cirka 12 minutter.
Tag dem ud af ovnen, og server straks med lidt dampet porre og lidt salat.
Lav også gerne en hjemmelavet safransauce til dampet rødtunge med laks.
Se også mine opskrifter på: