• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Safransauce - lækker sauce med safran til fisk

Safransauce - lækker sauce med safran til fisk

safransauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. november 2019 - Udgivet: 30. juni 2016

Safransauce er en eksklusiv sovs til fisk, men den er ikke svær at lave selv. Safranen er dyr, men værd at bruge, og her er opskriften på sovs med safran.

Dampet fisk med safransauce er ikke kun en lækker forret, den kan sagtens også gå som en hovedret.

Safranen skal man dg bruge med omtanke. Dels er der tale om verdens dyreste krydderi, og det skyldes blandt andet, at der skal op mod 100.000 blomster fra safrankrokussen til blot et enkelt kilo safran.

Derfor koster et lille brev med få af de røde stilke hurtigt en del penge.

Men safranstilkene afgiver også en vis bitterhed i maden, og derfor skal man ikke bruge for mange af dem. Smag saucen til - præcist som du gør med salt og peber.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Allround sovs til fisk
  • Sennepssovs
  • Bechamelsauce

Opskrift på safransauce

safransauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Safransauce

5 fra 1 stemme
Safransauce er en eksklusiv sovs til fisk, men den er ikke svær at lave selv. Safranen er dyr, men værd at bruge, og her er opskriften på sovs med safran.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 165
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 skalotteløg
  • 0,5 porre
  • 2 dl hønsefond
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • 8 stilke safran
  • 0,5 tsk rørsukker - (smagsforstærker)
  • 1 spsk smør - + 1 spsk olie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke skalotteløg og den halve porre ganske fint, og smelt smør og olie i en tykbundet kasserolle.
  2. Ved middel varme svitser du så løg porre i 3-4 minutter, så de bliver helt klare - men IKKE tager farve.
  3. Tilsæt så hvidvin, og lad det koge lidt ind (reducere).
  4. Så kommer du hønsefond ved, og nu skal saucen koges ind til næsten halv mængde.
  5. Når det er sket, kommer du fløden ved, og nu koger saucen igen lidt ind, så den bliver let cremet.
  6. Tilsæt så safran - brug en 7-8 stilke, og lad dem simre med et par minutter, inden du smager safransaucen til med rørsukker, salt og friskkværnet peber. På grund af hønsefonden skal du sikkert ikke bruge meget salt.

Næringsindhold

Kalorier: 165kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 12gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 36mgNatrium: 620mgKalium: 103mgKostfibre: 0.4gSukker: 3gVitamin A: 641IUVitamin C: 2mgCalcium: 31mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Safransauce er blandt andet god til dampet torsk.

Dampet torsk laver du ved at dele torsken i portionsstykker, som du lægger i et smurt, ildfast fad. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og dryp torskestykkerne med lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Damp nu torsken i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Anret med safransauce nederst, og læg så forsigtigt den dampede torsk oven på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 21, 2024 at 1:45 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Stina Marloth

    maj 14, 2020 at 8:23 pm

    Hej
    Prøvede her til aften din opskrift på dampet torsk med safransovs 😊
    Jamen for hunni det var mums 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼🤩🤩🤩🤩🤩 - endnu et hit blandt dine opskrifter. Jeg er KÆMPE fan af Madens Verden og du er den første jeg søger når jeg mangler inspiration og får mange gode ideer når der popper noget op på Facebook.
    Så tak for det 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2020 at 9:52 pm

      Tusind tak, Stina - det er jeg super glad for at høre 🙂
      Du er altid velkommen - og fortsat god fornøjelse.
      De allerbedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required