Sådan laver du den bedste sennepssovs til fisk. Sovsen er nem at lave som en opbagt hvid sovs, der smages til med sennep i passende mængde.
Sennepssovs er en trofast følgesvend til retter med fisk, og heldigvis er sovsen nem at lave.
Der er tale om en opbagt sovs, der efterfølgende smages til med sennep.
Husk. at sovsen ikke må koge efter at du har pisket sennep i!
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til sennepssovs
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
5 deciliter mælk
Salt og peber
2 teskefulde sennep
Fremgangsmåde
- Smør kommes i en gryde og smeltet.
- Pisk derefter et par spiseskefulde hvedemel uden at det bliver for brunt.
- Derefter piskes mælken gradvist i, så du undgår klumper i sovsen.
- Fortsæt med at piske mælk i indtil du har den rette konsistens, og det afhænger jo af hvor meget mel der præcist er anvendt. Men til denne opskrift plejer det at passe med cirka fem deciliter mælk.
- Smag sovsen til med salt og peber, og lad den småkoge i fem minutter under omrøring, så den ikke brænder på. Dermed får du fjernet smagen af mel.
- Tag gryden af blusset, og pisk et par teskefulde sennep i sovsen. Eller mere, hvis du ønsker en markant sennepssmag. Sennepssovs må ikke koge efter at sennep er tilsat!
Servér straks den færdige sennepssovs til blandt andet dampet torsk og andre retter med fisk.
Se flere opskrifter med torsk her.
Se også mine andre opskrifter på sovs:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.