• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Porretærte med skinke og spinat

Porretærte med skinke og spinat

billederesultat for porretærte med skinke
4.6 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
398
SHARES
FacebookMessenger398PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  17. oktober 2023

Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.

En friskbagt porretærte med skinke er virkelig lækker aftensmad.

Skinken kan sagtens udskiftes med bacontern, hvis man er mere til det, men så skal baconen lige steges lidt på panden først.

Opskriften er til fire personer, men har du lidt tærte i overskud, er den fantastisk til frokost dagen efter.

Og sådan en tærte med porrer er noget de fleste sætter pris på.

Se også disse opskrifter:

Broccolitærte

Bacontærte

Blomkålstærte

Hjemmelavet tærtedej

Opskrift på porretærte

billederesultat for porretærte med skinke
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Porretærte

4.62 fra 70 stemmer
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Tærtedej på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 689
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tærtedej
  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 125 g smør
  • 3 spsk vand - måske lidt mere
Fyld
  • 3 porrer
  • 100 g spinat - frisk
  • 150 g skinke - kogt
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvedemel og grahamsmel i en skål. Smør skæres i mindre tern og kommes ved. Smuldr smørret ud i melet med fingrene, og saml tærtedejen med lidt vand. Du skal bruge cirka tre spiseskefulde vand, måske en anelse mere. Ælt mørdejen hurtigt sammen og rul den ud i en tykkelse på ca. 4 millimeter. Husk rigeligt med mel på begge sider af dejen!
  2. Rul dejen om en kagerulle, og overfør den forsigtigt til en smurt tærteform med en diameter på 24 centimeter. Tryk dejen let til, stik den med gaffel og stil tærten på køl i 30 minutter.
  3. Efter afkøling bages din porretærte i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
  4. Imens laver du fyldet, Porrer rengøres og svitses ved middel varme på en pande med lidt olie. Porrerne skal ikke tage farve, men blot blive let sprøde. Efter 3-4 minutter tilsættes spinat, og panden tages af varmen.
  5. Æg og mælk piskes let sammen, og der kommes lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Tag den nu forbagte tærte ud af ovnen, og fordel porre- og spinatblandingen i tærten. Derpå skinken, inden til æggemassen til sidst hældes i.
  7. Bag porretærten færdig i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Hold øje med den.
  8. Lad den færdigbagte tærte med porrer køle af inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 689kcalKulhydrater: 50gProtein: 28gFedt: 42gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 421mgNatrium: 1396mgKalium: 574mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 4754IUVitamin C: 15mgCalcium: 160mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Rester af porretærte opbevares i køleskabet til dagen efter, hvor tærten i øvrigt smager endnu bedre.

Du kan derfor også med fordel tilberede tærten i forvejen, og den er også rigtig god til en brunch og frokost.

Vegetarisk porretærte

Du kan også lave en vegetarisk porretærte med broccoli og et gavmildt låg af cheddar cheese.

Den er grøn og sund men samtidig fyldig og fed, selvom der er creme fraiche i æggemassen i stedet for fløde.

Når du laver den, skal du være rundhåndet med smør i bunden og ost til toppen, for det giver en helt særlig smag og konsistens.

Brug en 25 diameters form, så æggemassen kommer godt op om grøntsagerne. Du kan også rulle dejen ud til en større form og hælde et tyndere lag æggemasse henover porrerne og broccolien.

125 g smør
150 g hvedemel
1 spsk vand
2-3 porrer - skiver
1 broccoli - små buketter
5 æg
120 g creme fraiche - 18 el. 38 %
1 fed hvidløg - presset
1 tsk paprika
salt og friskkværnet peber
100 g revet cheddar

Sådan gør du:

  • Begynd med tærtebunden: Skær smør i små tern og bland det hurtigt med mel, vand samt en teskefuld groft salt uden top. Brug gerne hænderne, så du kan mærke, om smørret er blandet godt sammen med melet. Drys lidt mere mel over, hvis dejen virker for fedtet.
  • Læg dejen på køl en halv times tid, så bliver den nemmere at rulle.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den over tærtefadet. Form den godt efter tærtefadet og stik huller med en gaffel i bunden.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter på 200 grader varmluft.
  • Imens tærtebunden er i ovnen, skærer du broccolien ud i små buketter og porrerne i skiver.
  • Damp grøntsagerne i letsaltet vand i 2-3 minutter og hæld vandet fra. Lad dem blive i dørslaget, så du er helt sikker på, at al væden er ude af grøntsagerne.
  • Æggemassen til porretærte med broccoli laver du ved at piske æg, creme fraiche, paprika, hvidløg, salt og peber. Brug gerne en elpisker.
  • Når tærten er ude af ovnen, skruer du ned til 180 grader varmluft.
  • Fordel grøntsagerne på bunden, hæld æggemassen over og drys med cheddar cheese. Som du kan se på billedet, er jeg temmelig ødsel med osten, da det giver tærten en skøn, sprød top.
  • Bag i 30 minutter i en 200 grader varm ovn, 180 hvis det er varmluft.

Server gerne en rigtig god og sprød salat til tærten. Hvis tiden er knap, kan du i stedet servere majskolber eller opvarmede, frosne majs til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene

    juli 08, 2024 at 7:01 pm

    Top follar

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required