• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Paprika flødesauce

Paprika flødesauce

billederesultat for paprika flødesauce
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 20. november 2020

Verdens bedste paprika flødesauce, der laves af hønsefond, paprika og fløde. Super god sovs til schnitzler og koteletter. Og meget andet.

Paprika flødesauce er en super god allround sovs, som altid er rar at kunne lave.

Den passer selvfølgelig fint til en wienerschnitzel eller koteletter, men er også god til frikadeller og mange andre retter.

Opskriften giver sovs til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Demi glace
  • Whiskysauce
  • Champignonsauce

Opskrift på nem paprika flødesauce

billederesultat for paprika flødesauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Paprika flødesauce - nem opskrift

4.34 fra 6 stemmer
Verdens bedste paprika flødesauce, der laves af hønsefond, paprika og fløde. Super god sovs til schnitzler og koteletter. Og meget andet.
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 185
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl hønsefond
  • 4 tsk paprika
  • 3 spsk tomatpasta
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kog hønsefond op i en gryde, og tilsæt paprika.
  2. Rør så tomatpasta ud i sovsen, så den jævner en smule.
  3. Tilsæt derefter fløde, og lad det igen koge op.
  4. Smag paprika flødesovsen til med gastrik, salt og friskkværnet peber.
  5. Lad den nu koge lidt ind, så den cremer en smule.
  6. Du kan også jævne din paprika flødesovse med en smule Maizena, der udrøres i lidt koldt vand, hvis du ønsker en tykkere sovs. Det burde dog ikke være nødvendigt.
  7. Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte en smule mere vand.

Næringsindhold

Kalorier: 185kcalKulhydrater: 5gProtein: 2gFedt: 18gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 57mgNatrium: 695mgKalium: 185mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 1072IUVitamin C: 9mgCalcium: 39mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan justere styrken på din paprika flødesauce med mere eller mindre paprika, eller brug at give den en smule chili.

Skal du bruge mere sovs, ja så ganger du bare opskriften op.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nikolai

    januar 21, 2025 at 9:51 pm

    Man kan gøre det bedre (og nemmere) ved at stege tomatpastaen og paprika i smør som første skridt. Det ændrer smagen på en god måde.
    Derefter kan man blande mel i tomatpastaen og bruge denne blanding til at jævne sovsen, så man ikke skal fuske med maizena bagefter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:43 am

      Hej Nikolai
      Tak for rådet, og det helt korrekt. Hermed givet videre som inspiration til andre - tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Villy Eriksen

    marts 13, 2017 at 4:23 pm

    Hvad er gastrik ???

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      marts 13, 2017 at 4:35 pm

      Hej Villy
      Gastrik er en tynd sirup, som du laver af sukker og æblecidereddike. Den er fantastisk til sovs, og meget nem at lave selv. Opskriften er her: https://madensverden.dk/opskrift-paa-gastrik/
      God fornøjelse
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required