• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingelår i ovn - opskrift på ovnstegte kyllingelår med marinade

Kyllingelår i ovn - opskrift på ovnstegte kyllingelår med marinade

billede til kyllingelår i ovn
4.8 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
103
SHARES
FacebookMessenger103PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. oktober 2024 - Udgivet: 22. november 2022

Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.

Kyllingelår i ovn er nem aftensmad, og samtidig er kyllingelårene bestemt i den billige ende af prisen på et godt hovedmåltid.

Alligevel får man glimrende kød, og her kan du både se hvordan du tilbereder kyllingelår i ovnen, men også hvad du kan servere til. Så dette er en god basisopskrift på de ovnstegte og sprøde kyllingelår.

Kernetemperaturen i kylling - og dermed også kyllingelår - skal være 75 grader. Stik stegetermometeret ind i kødet på kyllingelårene, uden at det rører benet, og mål kernetemperaturen, som altså skal være på mindst 75 grader.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg plejer at beregne ca. 2-3 kyllingelår til hver. Men antallet kan du jo selv justere til. Se også min video med fremgangsmåde.

Indhold
  • Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
  • Kyllingelår i ovn
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Servering
  • Vinbondens kyllingefad
  • Kyllingelår med ovnfritter
  • Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs
  • Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
  • Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift
  • Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager
  • FAQ
  • Kommentarer
billede til kyllingelår i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingelår i ovn

4.81 fra 52 stemmer
Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 404
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 10 kyllingelår - underlår
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk Piment d'Espelette - eller 1 tsk. ekstra paprika
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  3. Fordel kyllingelår på bagepladen, men de må ikke røre hinanden.
  4. Rør olivenolie sammen med paprika, hvidløgspulver og Piment d'Espelette (kan erstattes med en ekstra teske paprika.
  5. Pensl kyllingelårene med marinaden, og krydr dem også med lidt flagesalt.
  6. Kyllingelår i ovn skal nu have ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft, og så er de lækre og sprøde.

Næringsindhold

Kalorier: 404kcalKulhydrater: 1gProtein: 19gFedt: 36gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.1gKolesterol: 106mgNatrium: 678mgKalium: 255mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.1gVitamin A: 182IUVitamin C: 3mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tjek eventuelt kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise mindst 75 grader. Det plejer dog at passe med 40 minutters stegetid.

De færdige kyllingelår i ovn tages ud, og lad dem lige køle lidt af inden servering, da de er rygende varme. Du kan eventuelt også lidt krydre dem med lidt friskkværnet peber.

Du kan servere de ovnstegte kyllingelår med en kartoffelsalat - det smager super godt til. Du kan i øvrigt også stege kyllingelårene i din airfryer med denne opskrift.

Flere inspirerende opskrifter:

Vinbondens kyllingefad

4.8 fra 18 stemmer
Her er opskriften på et nemt kyllingefad, hvor hele kyllingelår steges i ovnen sammen med hvidløg, tomater og løg. Serveres med bulgur.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingefad med hele kyllingelår

Kyllingelår med ovnfritter

5 fra 4 stemmer
Her får du min opskrift på kyllingelår med ovnfritter, der er et sikkert hit hos både store og små. Det er sprøde kyllingelår lavet i ovn.
Gå til opskrift
kyllingelår med ovnfritter

Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs

5 fra 3 stemmer
Min opskrift på udbenede kyllingelår med fyld i ovn, der laves sammen med en skøn tomatsovs. Retten serveres sammen med kogt pasta.
Gå til opskrift
Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

4.7 fra 30 stemmer
Kyllingelår med spidskål og kartofler er en nem opskrift, hvor hele retten tilberedes i fad i ovnen. God og nem aftensmad med masser af smag.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat. En skøn ret med hele kyllingelår og serveret med krydret tilbehør.
Gå til opskrift
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat

Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager

4.5 fra 16 stemmer
En skøn opskrift på lækre, honningmarinerede kyllingelår, der laves i et fad med grøntsager. Nem og billig aftensmad til hele familien.
Gå til opskrift
billederesultat for honningmarinerede kyllingelår

FAQ

Hvor lang tid skal kyllingelår have i ovn?

Ved 200 grader varmuft: ca. 35–45 minutter. Brug gerne et stegetermometer: Kernetemperaturen skal være 75 grader ved den tykkeste del af låret (uden at røre benet).

Skal ovnen være varmluft eller almindelig varme?

Begge dele virker til stegning af kyllingelår. Almindelig ovn giver saftigere lår, mens varmluft giver sprødere skind. Du kan også starte med almindelig ovn og slutte med 5 minutter varmluft for sprødhed.

Skal man marinere kyllingelår?

Det er ikke nødvendigt, men marinering i 1–12 timer giver mere smag og mørhed. Brug en marinade med syre (citronsaft/yoghurt/eddike), olie og krydderier.

Hvordan får man sprødt skind på kyllingelår?

Dup kyllingen tør med køkkenrulle. Gnid med olie eller smør. Krydr skindet, ikke bare kødet. Brug evt. grillfunktion de sidste 5 minutter.

Skal man vende kyllingelårene undervejs?

Nej, det er ikke nødvendigt, men du kan sørge for jævn stegning ved at rotere bagepladen én gang undervejs.

Kan man stege frosne kyllingelår i ovn?

Ja, men de skal have længere tid (ca. 60–75 minutter ved 180–200 grader) og steges helt igennem. Det er bedst at tø dem op først i køleskab natten over.

Hvor længe holder stegte kyllingelår?

De ovnstegte kyllingeår opbevares i køleskab, hvor de holder 3–4 dage (i lukket beholder). I fryser er det op til 3 måneder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørn Busk Odderup

    maj 25, 2025 at 9:47 am

    Det var alt for meget med 200 gr varmluft, lårene var knastørre, hunden var glad ,jeg var ikke.
    200 gr uden varmluft i de 40 min havde været bedre.

    Svar
  2. Niels christiansen

    oktober 23, 2024 at 12:28 pm

    Tilbehør?
    F eks pommes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 23, 2024 at 1:04 pm

      Hej Niels
      Absolut en god ide. Eller andre kartoffeltyper, en broccolisalat, stegt spidskål og meget andet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Laerke Bertelsen

    november 23, 2022 at 7:24 pm

    Lækre, de er så gode, når familien kommer på besøg.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required