Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
Kyllingelår i ovn er nem aftensmad, og samtidig er kyllingelårene bestemt i den billige ende af prisen på et godt hovedmåltid.
Alligevel får man glimrende kød, og her kan du både se hvordan du tilbereder kyllingelår i ovnen, men også hvad du kan servere til. Så dette er en god basisopskrift på de ovnstegte og sprøde kyllingelår.
Kernetemperaturen i kylling - og dermed også kyllingelår - skal være 75 grader. Stik stegetermometeret ind i kødet på kyllingelårene, uden at det rører benet, og mål kernetemperaturen, som altså skal være på mindst 75 grader.
Opskriften er til fire personer, hvor jeg plejer at beregne ca. 2-3 kyllingelår til hver. Men antallet kan du jo selv justere til. Se også min video med fremgangsmåde.
Indhold
- Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
- Kyllingelår i ovn
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Servering
- Vinbondens kyllingefad
- Kyllingelår med ovnfritter
- Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs
- Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
- Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift
- Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager
- FAQ
- Kommentarer

Kyllingelår i ovn
Ingredienser
- 10 kyllingelår - underlår
- 5 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk Piment d'Espelette - eller 1 tsk. ekstra paprika
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Fordel kyllingelår på bagepladen, men de må ikke røre hinanden.
- Rør olivenolie sammen med paprika, hvidløgspulver og Piment d'Espelette (kan erstattes med en ekstra teske paprika.
- Pensl kyllingelårene med marinaden, og krydr dem også med lidt flagesalt.
- Kyllingelår i ovn skal nu have ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft, og så er de lækre og sprøde.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Tjek eventuelt kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise mindst 75 grader. Det plejer dog at passe med 40 minutters stegetid.
De færdige kyllingelår i ovn tages ud, og lad dem lige køle lidt af inden servering, da de er rygende varme. Du kan eventuelt også lidt krydre dem med lidt friskkværnet peber.
Du kan servere de ovnstegte kyllingelår med en kartoffelsalat - det smager super godt til. Du kan i øvrigt også stege kyllingelårene i din airfryer med denne opskrift.
Flere inspirerende opskrifter:
Vinbondens kyllingefad
Kyllingelår med ovnfritter
Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs
Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift
Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager
FAQ
Ved 200 grader varmuft: ca. 35–45 minutter. Brug gerne et stegetermometer: Kernetemperaturen skal være 75 grader ved den tykkeste del af låret (uden at røre benet).
Begge dele virker til stegning af kyllingelår. Almindelig ovn giver saftigere lår, mens varmluft giver sprødere skind. Du kan også starte med almindelig ovn og slutte med 5 minutter varmluft for sprødhed.
Det er ikke nødvendigt, men marinering i 1–12 timer giver mere smag og mørhed. Brug en marinade med syre (citronsaft/yoghurt/eddike), olie og krydderier.
Dup kyllingen tør med køkkenrulle. Gnid med olie eller smør. Krydr skindet, ikke bare kødet. Brug evt. grillfunktion de sidste 5 minutter.
Nej, det er ikke nødvendigt, men du kan sørge for jævn stegning ved at rotere bagepladen én gang undervejs.
Ja, men de skal have længere tid (ca. 60–75 minutter ved 180–200 grader) og steges helt igennem. Det er bedst at tø dem op først i køleskab natten over.
De ovnstegte kyllingeår opbevares i køleskab, hvor de holder 3–4 dage (i lukket beholder). I fryser er det op til 3 måneder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jørn Busk Odderup
Det var alt for meget med 200 gr varmluft, lårene var knastørre, hunden var glad ,jeg var ikke.
200 gr uden varmluft i de 40 min havde været bedre.
Niels christiansen
Tilbehør?
F eks pommes?
Holger Rørby Madsen
Hej Niels
Absolut en god ide. Eller andre kartoffeltyper, en broccolisalat, stegt spidskål og meget andet.
Alt det bedste
Holger
Laerke Bertelsen
Lækre, de er så gode, når familien kommer på besøg.