• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kyllingelår med ovnfritter

Holger Rørby Madsen
Kyllingelår med ovnfritter er skøn aftensmad for hele familien og samtidig er retten rimelig i pris. Serveres gerne med en salat til. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.d.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kylling

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på kyllingelår med ovnfritter
  2. Ingredienser
  3. Sådan gør du
  4. Næringsindhold
  5. Note
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på kyllingelår med ovnfritter, der er et sikkert hit hos både store og små. Det er sprøde kyllingelår lavet i ovn.

Kyllingelår med ovnfritter er skøn mad, som hele familien vil værdsætte.

Her steges de store kyllingelår sprøde i ovnen, og det smarte er, at det sker samtidig med at du laver de lige skønne pommes frites klar sammen med kyllingelårene.

Retten er populær hos børn, men bestemt lige så lækker som ret til voksne.

Du skal beregne et stort kyllingelår (indeholder både over- og underlår) pr. person. Men lav gerne rigeligt, da kyllingelårene er lækre i en madpakke.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kyllingelår med ovnfritter

5 fra 4 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kyllingelår

  • 4 stykker kyllingelår - over- og underlår
  • 3 spiseskefulde olie
  • 2 teskefuld BBQ krydderi - eller lignende, paprika er også fint
  • salt og friskkværnet peber

Ovnfritter

  • 6 bagekartofler - skåret i stænger
  • 3 spiseskefulde olie
  • 1 teske paprika
  • flagesalt
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og beklæd to bageplader med bagepapir.
  • Læg kyllingelår på den ene plade, og her skal du bruge store kyllingelår, altså hvor der både er over- og underlår.
  • Olie røres med lidt BBQ-krydderi eller paprika, hvorefter lårene pensles. Drys også med lidt salt.
  • Kom bagepladen med kyllingelår ind på næstnederste rille i ovnen, og giv dem nu ca. 45 minutter.
  • Bagekartofler skæres i stænger, og jeg plejer at lave ni pommes frites af hver bagekartoffel. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
  • Kom stængerne i en skål, og vend med lidt olie, krydderi og salt. Fordel stængerne på den anden bageplade, men læg dem på pladen, så de ikke rører hinanden.
  • Stil pladen med dine ovnfritter ind på næstøverste rille i ovnen, og giv dem ca. 45 minutter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kyllingelår med ovnfritter
Mængde pr. portion
Kalorier
165
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Note

De sprøde kyllingelår med ovnfritter serveres med en lækker salat til, eventuelt min spidskålssalat.

Bemærk, at de stegte kyllingelår er klar lidt før dine ovnfritter, men det gør ingenting, da kyllingelårene gerne må stå og køle lidt af, da de er meget varme.

Se også disse opskrifter:

Halv grillkylling med pommes frites lavet i ovn

Kyllingenuggets

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 412
  • 19
  • 2
  • 0
  • 0
  • 1
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Chokolade med saltkaramel
Julerester »

Populært indhold lige nu

billede med brunsviger hjemmebagt

Brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

Billederesultat for hakkebøffer med baconflødesovs

Hakkebøffer med baconflødesovs (i fad i ovn)

billederesultat for svinemørbrad med honning og soja

Svinemørbrad med honning og soja til grill eller pande

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 4 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!