Her er opskriften på et nemt kyllingefad, hvor hele kyllingelår steges i ovnen sammen med hvidløg, tomater og løg. Serveres med bulgur.
Vinbondens kyllingefad er en usandsynlig lækker ret, hvor kyllingelår steges møre sammen med tomater og løg.
Kombinationen giver en fantastisk smag, og så er retten altså utrolig nem at lave.
Skyen i bundet af fadet er super lækker og den skal du nyde til både kyllingekødet og bulguren.
Jeg har anvendt hele kyllingelår, altså hvor over- og underlår ikke er adskilt, og dem bør du kunne finde i de fleste supermarkeder.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se i øvrigt her hvordan du opbevarer en åben flaske vin.
Tilbehør til retten er bulgur - se i linket hvordan du laver den.
Opskrift på kyllingefad
Vinbondens kyllingefad
Ingredienser
- 4 hele kyllingelår - ca. 200 gram stykket
- 4 løg
- 6 fed hvidløg
- 400 gram cocktailtomater
- 1 deciliter hvidvin
- olivenolie
- 1 citron - økologisk
- 1 teskefuld oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find et stort ildfast fad frem og smør det med lidt olivenolie.
- Løgene deles i kvarte og fordeles i fadet sammen med hvidløg i skiver.
- Tomaterne halveres og fordeles ligeledes i fadet.
- Læg kyllingelårene over grøntsagerne, og hvis lårene er meget våde, skal de duppes tørre først.
- Hæld en god sjat hvidvin i bunden af fadet. Brug en god og tør hvidvin.
- Dryp så kyllingelår og grøntsager med en stor sjat olivenolie og pres saften fra en halv citron over.
- Krydr med oregano, salt og friskkværnet peber.
- Dit kyllingefad stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det have cirka 45 minutter, så kyllingekødet er gennemstegt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Vinbondens kyllingefad serveres med bulgur som anvist længere oppe.
Du kan også byde et stykke ciabattabrød til.
Relaterede opskrifter:
Kirsten
Jeg tilføjede røde og grønne druer til “vinbondens kylling”…. det smager godt og ser fint ud 😊
Tak for supergode opskrifter
Gert Geilager Hansen
Jeg er ikke så god til bulgur, så jeg skivede nogle kartofler, og lagde dem i bunden af det smurte fad, gav dem lige 5 min. i ovnen, inden resten som i opskriften, det blev perfekt.
frank hartvig
Fed ide med billeder til opskriften.