Prøv lige denne lækre opskrift med ovnbagt torsk med spidskål. Spidskålen svøbes med parmaskinke, og bages i ovnen.
Ovnbagt torsk med spidskål er god mad med fisk i ovnen, men pas på med ikke at bage fisken for længe.
Jeg har her anvendt benfri torskefileter på cirka 150 gram stykket, og de skal have cirka 10 minutter ved 200 grader varmluft. Ikke meget længere, da torsken så bliver tør og kedelig i smagen.
Når mange mennesker har en afsky for fisk, ja så skyldes det desværre ofte forkert tilberedt fisk. Hvilket igen ofte skyldes for lange tilberedningstider.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til ovnbagt torsk med spidskål
4 stykker torsk á 150 gram
1 spidskål - gerne økologisk
4 skiver parmaskinke
Opskrift
Kontroller at torskefileterne er helt fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet. Torsken skal også være fri for skind.
Drys så fiskestykkerne med salt, og de skal have lidt mere end du måske regner med. Lad dem trække saltet et par minutter.
Læg så torskefileterne i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Dryp lidt olivenolie over.
Spidskål deles i kvarte, og den mest træge del af stokken skæres fra. Damp forsigtigt spidskålen i tre minutter i letsaltet vand, og lad dem dryppe af.
Vikl et stykke parmaskinke om hver stykke spidskål, og læg dem i et andet ildfast fad.
Stil nu spidskålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor spidskålen skal have 15 minutter.
Efter fem minutter stiller du også torsken ind i ovnen, hvor den så steger med de sidste 10 minutter.
Du kan servere torsken med kogte kartofler og en god sennepssovs,
Sennepssovs laver du ved at smelte et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og piske to spiseskefulde hvedemel ud i det smeltede smør.
Pisk derefter fire deciliter hønsebouillon ud i sovsen, og spæder til med en smule mælk indtil sovsen har den rette konsistens.
Tilsæt så to spiseskefulde sennep, og smag sennepssovsen til med salt og peber.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: