Perlebyg er nem aftensmad, og her er perlebyggen lavet med frisk spinat og ærter. Dertil serveres et stykke laks, så det er et sundt hovedmåltid.
Jeg har lavet denne opskrift med perlebyg og laks som et godt bud på et nemt aftensmåltid, der rummer det hele.
Perlebyg med spinat, grønne ærter og dertil altså et stykke laks. Her har jeg grillet en hel side laks, men du kan selvfølgelig også serveres lakseportioner til.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til perlebyg
4 deciliter perlebyg
1 bundt forårsløg
1 deciliter hvidvin
1 bouillonterning
Kogende vand
Salt
150 gram frisk spinat
150 gram frosne ærter
1 hel side laks (eller 4 portionsstykker)
1 økologisk citron
Olivenolie
Hvidløgspulver
Paprika
Salt pg peber
Fremgangsmåde
- Perlebyg skylles under koldt vand og dryppes af.
- Snit forårsløg i tynde skiver, og sauter dem ganske let i en god sjat olivenolie i en gryde.
- Tilsæt derefter perlebyggen og hvidvin. Lad vinen koge næsten væk.
- Kog en kande vand op (el-kedel), og kom cirka en halv liter ved sammen med en bouillonterning og lidt salt.
- Skru lidt ned for varmen og lad nu perlebyggen koge mør, hvilket tager cirka 25 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere kogende vand undervejs. Smages til med salt og peber.
- Laksen lægges i et fad eller bradepande (evt. en alubakke), dryppes med citronsaft og olivenolie, hvorefter der krydres med hvidløgspulver, paprika og salt.
- Laks grilles ved indirekte varme (ca. 200 grader) i 20 minutter, Eller i ovnen ved varmluft og 200 grader, hvor stegetiden ligeledes er cirka 20 minutter.
- Varm en pande op og kom lidt olivenolie på. Fyld gradvist frisk spinat på så den faldet sammen. Tilsæt derefter de frosne ærter, og lad det varme godt igennem. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Vend den kogte perlebyg sammen med spinat og ærter, og dryp lict citronsaft i. Du kan også rive lidt citronskal i.
Perlebyg med laks
Den færdige perlebyg serveres straks sammen med laks.
Du kan eventuelt servere et godt stykke brød til, og hvorfor ikke prøve mit hjemmebagte og italienske ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på: