• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Perlebyg med spinat, ærter og laks

Perlebyg med spinat, ærter og laks

perlebyg med laks
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. april 2022 - Udgivet: 29. april 2022

Perlebyg er nem aftensmad, og her er perlebyggen lavet med frisk spinat og ærter. Dertil serveres et stykke laks - et sundt hovedmåltid.

Jeg har lavet denne opskrift med perlebyg og laks som et godt bud på et nemt aftensmåltid, der rummer det hele.

Retten indeholder blandt andet spinat, grønne ærter og dertil altså et stykke laks.

Her har jeg grillet en hel side laks, men du kan selvfølgelig også serveres lakseportioner til.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på perlebyg med laks

perlebyg med laks
Holger Rørby Madsen

Perlebyg med spinat, ærter og laks

4.75 fra 4 stemmer
Perlebyg er nem aftensmad, og her er perlebyggen lavet med frisk spinat og ærter. Dertil serveres et stykke laks - et sundt hovedmåltid.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 dl perlebyg
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 bouillonterning
  • vand - Kogende
  • salt
  • 150 g spinat - frisk
  • 150 g ærter - frosne
  • 1 hel side laks - eller 4 portionsstykker
  • 1 økologisk citron
  • olivenolie
  • hvidløgspulver
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Perlebyg skylles under koldt vand og dryppes af.
  2. Snit forårsløg i tynde skiver, og sauter dem ganske let i en god sjat olivenolie i en gryde.
  3. Tilsæt derefter perlebyggen og hvidvin. Lad vinen koge næsten væk.
  4. Kog en kande vand op (el-kedel), og kom cirka en halv liter ved sammen med en bouillonterning og lidt salt.
  5. Skru lidt ned for varmen og lad nu perlebyggen koge mør, hvilket tager cirka 25 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere kogende vand undervejs. Smages til med salt og peber.
  6. Laksen lægges i et fad eller bradepande (evt. en alubakke), dryppes med citronsaft og olivenolie, hvorefter der krydres med hvidløgspulver, paprika og salt.
  7. Laks grilles ved indirekte varme (ca. 200 grader) i 20 minutter, Eller i ovnen ved varmluft og 200 grader, hvor stegetiden ligeledes er cirka 20 minutter.
  8. Varm en pande op og kom lidt olivenolie på. Fyld gradvist frisk spinat på så den faldet sammen. Tilsæt derefter de frosne ærter, og lad det varme godt igennem. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  9. Vend den kogte perlebyg sammen med spinat og ærter, og dryp lict citronsaft i. Du kan også rive lidt citronskal i.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Den færdige perlebyg serveres straks sammen med laks. Det er flot, hvis du portionsanretter som på billedet.

Du kan eventuelt servere et godt stykke brød til, og hvorfor ikke prøve mit hjemmebagte og italienske ciabattabrød?

Se også vores opskrifter på:

Perlebygsalat med æble og avocado

Honningmarineret laks til ovn eller grill

Lakserilette

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required