• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Lakserilette med creme fraiche - nem opskrift

Lakserilette med creme fraiche - nem opskrift

Lakserilette med rugbrød
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. juli 2023 - Udgivet: 3. april 2020

Lakserilette med creme fraiche serveret med ristet rugbrød er en let og lækkert frokostret, som de fleste elsker. Her er en god, nem opskrift.

Lakserilette med syrlig creme fraiche og friske forårsløg - der findes næppe en nemmere og mere lækker ret til frokostbordet.

I hvert fald hvis man kan lide varmrøget laks, for riletten skal laves på varmrøget - ikke koldrøget eller gravad laks. Det giver den bedste smag og konsistens.

Retten her er til to sandwich med salat eller to portions-anretninger i glas, der serveres som forret med ristede rugbrødsskiver eller et par skiver hjemmebagt flute.

Det tager kun fem minutter at bikse denne lækre lakserilette sammen, og kan man ikke spise det hele, kan den holde sig mindst tre dage i køleskabet.

Opskrift på lakserilette

Lakserilette med rugbrød
Karen SenecaKaren Seneca

Lakserilette med creme fraiche - nem opskrift

4.80 fra 10 stemmer
Lakserilette med creme fraiche serveret med ristet rugbrød er en let og lækkert frokostret, som de fleste elsker. Her er en god, nem opskrift.
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 199
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g varmrøget laks
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • ½ stk citron
  • 2 stk forårsløg
  • friskkværnet peber
  • dild
  • 2 skiver rugbrød

Fremgangsmåde
 

  1. Del laksen med en gaffel, så den ikke bliver helt most, men stadig bevares i små stykker.
  2. Pres citronen og skær forårsløg i tynde strimler. Brug både det grønne og det hvide på løget.
  3. Bland alle ingredienser. Jeg bruger ikke salt, da varmrøget laks er meget salt i sig selv. men du kan tilsætte salt. Bare pas på med doseringen, så den ikke overdøver smagen af den lækre laks.
  4. Rist rugbrødet og skær det i trekanter.
  5. Pynt eventuelt din lakserilette med en lille dildkvist og citronbåde og server den sammen med rugbrødet - eller flute.

Næringsindhold

Kalorier: 199kcalKulhydrater: 1gProtein: 23gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 32mgNatrium: 1032mgKalium: 225mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.2gVitamin A: 123IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 16mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Forskellen på kold- og varmrøget laks

Varmrøget laks har en kraftigere smag end koldrøget, og de to typer laks har en meget forskellig konsistens.

Den koldrøget er mere fast i konsistensen end den varmrøget, hvis kød minder mere om bagt eller grillet laks.

Forskellen på de to metoder handler om temperatur og tid, når man ryger dem.

Ifølge Rørvig Fisk & Røgeri bliver varmrøget laks røget ved 65 grader i halvanden time.

Den koldrøget laks ryges ved 20-22 grader i et helt døgn.

Prøv også opskriften på en let og lækker tunmousse:

Verdene bedste tunmousse

4.7 fra 54 stemmer
Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
Gå til opskrift
Tunmousse med citron
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gunvor

    juni 02, 2025 at 9:22 am

    Svar
  2. Peter Fischer-Nielsen

    december 08, 2024 at 3:38 pm

    Utrolig lækker.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required