Her er en meget nem og super god opskrift på hjemmelavet tzatziki, der jo er en græsk udgave af agurkesalat. Blot med hvidløg og yoghurt.
I denne opskrift på hjemmelavet tzatziki er der anvendt græsk yoghurt, og det er smart. Så slipper du nemlig for at sigte yoghurten gennem et kaffefilter.
Med almindelig yoghurt
Du kan dog også anvende en almindelig yoghurt naturel, og så skal du bruge fire deciliter.
Den lader du sive gennem et kaffefilter, men vær forberedt at det tager op mod en times tid. Så start i god tid 🙂
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på tzatziki
1 hel dansk og gerne økologisk agurk
En halv teskefuld fint salt
3 deciliter græsk yoghurt
3 pressede fed hvidløg
Sådan laver du hjemmelavet tzatziki – den græske agurkesalat:
- Tzatziki er meget nem at lave selv. Så er det sagt.
- Start med at vaske agurken, og del den så på langs. Med en teske skraber du så kernerne (midten af agurken) ud, og kasserer dem.
- Skær så agurken i små tern, som du drysser med en smule salt. Kom de saltede agurketern i et dørslag eller si, og lad dem trække i en halv times tid. Saltet trækker væden ud af agurken.
- Hæld yoghurten op i en pæn skål, og kom så de saltede agurketern i. Pres de tre hvidløgsfed ned i agurkesalaten, og vend den rundt.
- Smag tzatzikien til med en smule salt og friskkværnet peber, og så er den klar til servering.
Og jo, dennne opskrift på tzatziki er mindst lige så god, som den du muligvis har fået serveret på ferien på de græske øer.
Den smager af Grækenland, sommer og alt det gode.
Tzatzikien passer perfekt til retter med kød.
TIP: Du kan i øvrigt også smage din tzatziki til med enten dild eller mynte.
-> SE OGSÅ: Sådan ser du om en avocado er moden – og sådan modner du den hurtigt
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.