Græsk grøntsagsfad er lækker tilbehør fra Middelhavsområdet, og opskriften er blandt andet med aubergine, hvidløg, peberfrugter og hvide bønner. Meget nemt.
Opskriften på græsk grøntsagsfad er beregnet som tilbehør til fire personer.
Retten kan dog også anvendes som en nem hovedret til vegetarer.
Ingredienser til græsk grøntsagsfad
3 alm. løg
8 fed hvidløg
1 aubergine
2 røde peberfrugter
2 gule peberfrugter
Olivenolie
1 citron
1 dåse hvide bønner
3 spiseskefulde balsamico
1 potte persille
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Find et stort og ildfast fad eller bradepande frem. Græsk grøntsagsfad kan laves direkte i fadet, men du sparer lidt rengøring, hvis du kommer et stykke bagepapir i bunden af fadet.
- Løg pilles og snittes i grove både. Hvidløgsfed snittes i tynde skiver, mens auberginen skæres ud i mindre tern. Peberfrugterne skæres i strimler eller tern på 3x3 centimeter. Kommes i fadet.
- Kom en god sjat olivenolie over sammen med saften af en citron, krydr med lidt salt og peber og bag det græske grøntsagsfad i 30 minutter.
- Skyl de hvidebønner i en sigte.
- Efter de 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og de hvide bønner vendes i sammen med balsamico og hakket persille.
- Stilles tilbage i ovnen og får yderligere 10 minutter. Serveres straks.
Græsk grøntsagsfad kan serveres til alle slags kød, og jeg bruger det især meget til min opskrift på græsk kylling.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: