Græskarsalat med feta, granatæble og salatblade med den lækreste dressing. Den smager så godt, at man nærmest glemmer, at den er sund.
Græskarsalat med feta smager simpelthen så lækkert. Den er nemlig fuld af spændende ingredienser, som får en til at glemme, at det er en sund salat. Kombinationen af det søde, sure og salte spiller bare.
Jeg synes også, at den mætter godt, da græskar giver en god bund i maven. Jeg vil mene, at salaten er den perfekte frokost, måske kombineret med en lille sandwich til de ekstra sultne dage.
Det er også oplagt at servere salaten sammen med andre små retter, som man gør med tapas.
Opskrift på græskarsalat med feta
Græskarsalat med feta
Ingredienser
- 1 stk hokkaidogræskar
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk timian - stødt
- 0,5 tsk salt
- 100 gram salatblade - blandet
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 stk granatæble
- 100 gram fetaost
Dressing
- 1 tsk honning
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike - eller citronsaft
- sort peber
Sådan gør du
- Start med at varme ovnen op til 200 grader varmluft. Skær græskar i små tern og fordel dem på en bageplade, tilføj olivenolie, salt og timian og bland det godt sammen.
- Bag dem i cirka 30 minutter, eller indtil de er helt møre.
- I mens græskar bages, så kan resten af salaten blandes. Hak frisk mynte og frisk persille og tilføj til salatskålen. Skær derefter salatbladene i mindre stykker og tilføj dem til skålen.
- Tilføj granatæble og smuldre fetaen. Vend salaten sammen. Lav nu dressingen ved at blande olivenolie, æblecidereddike, honning og sort peber sammen. Hæld det nu udover din græskarsalat og vend den sammen.
- Tilføj de varme græskartern og server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Kun fantasien sætte grænser for, hvad du kan bruge i din græskarsalat. Du kan nemlig selv vælge, hvilke slags salatblade du foretrækker.
Det kan for eksempel være rucola eller grønkål, det bestemmer du selv. Hak eventuelt også nødder og drys over salaten.
Del dine ideer og tanker med os andre her: