Spaghetti carbonara som den skal laves med bacon og æg. En autentisk opskrift fra Rom, hvor man laver verdens bedste pastai alla carbonara.
Nem opskrift på en helt klassisk spaghetti cabonara, og en fantastisk aftensmad, som du med fordel kan servere sammen med et glas kølig hvidvin.
En populær italiensk ret fra det italienske pastakøkken, som du også kender det lasagne og pasta med kødsovs. Men her altså denne lækre og nemme pasta carbonara. Helt simpelt. Og selvfølgelig med pancetta eler bacon.
Pasta carbonara er både super nem og hurtig at lave, og her skal der ikke anvendes mange ingredienser. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på spaghetti carbonara
Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
Ingredienser
- 200 g pancetta - eller tørsaltet bacon i tern
- 400 g pasta - naturligvis en tørret spaghetti
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 50 g pecorino - revet, eller anden ost
- salt og friskkværnet peber - masser af peber
- Lidt persille - friskhakket
Fremgangsmåde
- Skær pancetta eller tørsaltet bacon i små tern.
- Kom pancetta eller bacon på en tør og kold pande og steg den næsten sprødt ved en middel varme. Det må ikke branke.
- Kog spaghetti al dente, der skal altså stadig være en smule bid i pastaen. Hæld lidt koldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen, og lad pastaen stå i vandet et par minutter. Gem lidt af kogevandet.
- Æggeblommer og pecorino (eller anden ost) røres eller piskes sammen i en lille skål.
- Hak også persille groft, så du er klar til at servere din spaghetti carbonara straks, da den skal spises hurtigt efter den er tilberedt.
- Med en tang fisker du nu spaghettien over i panden, og det gør ikke noget at der følger lidt kogevand med. Det skal der faktisk gøre.
- Tilsæt så også ægge-og ostemassen, og rør hurtigt rundt i 10 sekunder, så du får vendt pastaen med æg og ost og den sprøde bacon eller pancetta.
- Kom så rigeligt med friskkværnet sort peber i din spaghetti carbonara.
- Anret straks på lune tallerkener, og kom parmesan og friskhakket persille over spaghettien.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Nyd i øvrigt den italienske pasta-klassiker med et stykke godt og hjemmebagt ciabattabrød til og et kold flaske hvidvin. Søg opskriften på brødet frem i søgefeltet øverst på siden.
Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt. Det er en utrolig simpel pastaret med få ingredienser og kort tilberedningstid, men samtidig smager det bare fantastisk godt.
Derfor får du her min opskrift på en nem og velsmagende carbonara, der selvfølgelig laves af spaghetti, bacon eller pancetta, æg og ost.
Opskriften er til fire personer, men du kan nemt gange den op til flere.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Carol Ann
Vi elsker carbonara, men jeg bruge kun Pecorino romano, svinekæber, salt, masse af frisk kværnet peber, kogt rug spaghetti og den vand som spaghettien er kogt i - MUMS!! Efter hakket kæber kød er stegt, kommer revet Pecorino og spaghettien i, så lige så stille kommer alt det spaghetti vand i som bliver suget op i, mens man rør rundt hele tiden. Man bliver ved indtil du har fået en lækkert creamet konsistens. Wala!
Rico
Hvornår tilsætter du salt og peber? Det står ikke i fremgangsmetoden.
Kim
Hej
Det står under punkt nummer 9 🙂
Giulia Pierucci
Helst med kun pecorino romano (og ikke andre ost), svinekæber (og ikke bacon), og ikke persille. Og bland peber med pecorino og æggeblomme
Bente Schjøtt
Den var slet ikke god, selv om jeg fulgte opskriften nøje. Alt for tør og kedelig.
Mike Hecchi
Så har du kvajet dig med al respekst - Carbonara er en af de største klassikere og særdeles cremet og vædet når den laves korrekt - det tager tid at mestre koaguleringen