Her er min opskrift på one pot spaghetti carbonara, hvor du nemt laver hele retten i samme gryde. En lækker og cremet pastaret på ca. 15 min. til aftensmad.
Hvem elsker ikke sådan en cremet og lækker one pot spaghetti carbonara, der samtidig er så utrolig nem at lave.
Pastaretten er perfekt som hverdagsmad og aftensmad, når du ikke har så meget tid til madlavningen, og både børn og voksne er ellevilde med retten.
Forårsløg kan godt undværes, men kom lige et par fed hvidløg i, da det forstærker smagen i den færdige pasta carbonara. Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Bemærk: Pastaretten kan sagtens laves uden bacon, og dermed fungere som en vegetarisk ret!
Se også mine opskrifter på:
- Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift
- Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
Opskrift på one pot spaghetti carbonara
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 125 gram bacon - i skiver
- 2 fed hvidløg
- 3 forårsløg
- 7,5 deciliter vand
- 400 gram pasta - tørret
- 200 gram ærter
- 2 deciliter fløde
- 2 pasteuriserede æggeblommer - (1 bæger)
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Baconskiver skæres ud i mindre stykker, ca. to centimeter brede. Steges næsten sprøde i en stor gryde. Tilsæt om nødvendigt en smule olivenolie.
- Hvidløg og forårsløg snittes helt fint, og sauteres med et lille minuts tid.
- Hæld så vand ved og lad det koge op.
- Tilsæt tørret pasta. Her kan der anvendes spaghetti, makaroni eller lignende. Jeg plejer at bruge en tørret pappardelle, og den skal blot koges cirka tre minutter, men anvendes anden tørret pasta, skal pastaen koges næsten mør. Kig på kogetiden på pakken. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, da pastaen ikke må koge tør. Men du anvender altså en ukogt pasta, der koges i gryden, og kogetiden afhænger af pastaen.
- Tilsæt så ærter sammen med fløden, der lige koges med et minuts tid, så ærterne er helt varme. Kom også gerne lidt friske basilikumsblade i.
- Til sidst røres æggeblommer i, og pastaretten smages til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Den færdige one pot spaghetti carbonara serveres straks, og gerne sammen med et stykke italiensk ciabattabrød.
Jacob Gyntelberg Houth
Er vi ikke efterhånden kommet så langt i det bakteriologiske, så man trygt kan anvende friske æggeblommer under iagttagelse af de nødvendige hygiejniske forholdsregler. Jeg synes, at det smager bedre end de pasteuriserede
Vh. J Houth
Elwin Lemberg
Hej Holger.
Du skriver tørret pasta, Det er vel det vi alle
sammen køber i supermarkedet.
Du skriver vi kommer den tørrede pasta i, men samtidig nævner du kogetiden, Så er det altså en "gammel" mand, som har lovet at lave mad, bliver forvirret: Skal det i tørt, ELLER skal det koges først???
Godt Nytår.
Holger Rørby Madsen
Hej Elwin
Tak for det, og ja, det er en almindelig pasta. Men man kan jo også købe en frisk pasta 🙂
Jeg har lige redigeret opskriften lidt til for at undgå misforståelser.
Den skal ikke koges først. Håber det giver mening.
Alt det bedste
Holger