• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad

Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad

billede med oksemørbrad på bål
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. juni 2020 - Udgivet: 26. august 2019

Her får du min opskrift på oksemørbrad på bål, der virkelig er lækker bålmad. Mørbraden krydres grundigt, hvorefter den steges mør på en rist over bålet.

Oksemørbrad på bål er altså kongemad, når vi taler bålmad. Nem at lave, og med et fantastisk stykke kød.

Tilberedningstiden kan variere, afhængig af bålets varme, afstanden til bålristen og hvor meget det blæser.

Men steg kødet indtil det har en kernetemperatur på 58 grader, så får du et godt stykke kød, der hverken er rødt eller trist og tørt.

Her har jeg lavet oksemørbrad på mit Bon-Fire bålfad med treben og rist, men det kan sagtens laves på et almindeligt bål med rist også.

Tænd bålet godt op, og læg et par stykker træ på undervejs. Jeg anvender stykker af tørt birketræ, der er kløvet ned i små tykkelser, da det så både er nemmere at tænde op, men også nemmere at vedligeholde bålet.

Opskriften på oksemørbrad på bål er beregnet til fire personer, hvor der er ca. 200 gram kød til hver.

Opskrift på oksemørbrad på bål

billede med oksemørbrad på bål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på oksemørbrad på bål, der virkelig er lækker bålmad. Mørbraden krydres grundigt, hvorefter den steges mør på en rist over bålet.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hviletid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 230
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksemørbrad
  • soja
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk sherryeddike - eller anden eddike
  • 2 spsk honning
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Oksemørbrad afpudses og begge ender skæres fra, så du har et stykke mørbrad på cirka 800 gram. Endestykkerne er blandt andet gode til en gullasch.
  2. Del mørbradstykket i to lige store dele på hver ca. 400 gram, og gnid dem godt med soja. Lad dem hvile mens du tænder bålet op.
  3. Kom olivenolie i en lille skål sammen med eddike, honning, finthakket rosmarin og hvidløg og saften af en halv citron. Smag til med salt og peber.
  4. Når flammerne er brændt lidt ud, lægges de store stykker mørbrad på bålet. Brun kødet hele vejen rundt.
  5. Nu skal din oksemørbrad på bål stege indtil kødet har en kernetemperatur på 58 grader. Så er kødet hverken råt eller gennemstegt, men lige tilpas. Undervejs pensler du løbende med krydderiolien, så kødet får masser af smag.
  6. Den nøjagtige stegetid er svær at beregne. Mine to stykker oksemørbrad fik cirka 45 minutter, hvor jeg lagde et par stykker træ på bålet undervejs. Og stegetiden afhænger af hvor godt gang der er i bålet, afstanden til risten og hvor meget det blæser. Så mål kernetemperaturen med et stegetermometer, så er du helt sikker.
  7. Når kødet når de 58 grader tages det af bålet, og hviler mindst 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 230kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte oksemørbrad skæres ud i tynde skiver. Du kan servere en nem og lækker kartoffelsalat til.

Se også mine opskrifter på

Verdens bedste snobrød på bål

Helstegt oksemørbrad

Sådan tænder du et bål

Hvis du er i tvivl om, hvordan du nemt tænder et bål i bålfadet, så er her et godt tip.

Læg to stykker træ parallelt med hinanden nederst, så der lige er 8-10 centimeter imellem.

Læg derpå to stykker træ den anden vej parallet, og ovenpå igen to stykker træ, som så vender samme ved som de to første træstykker.

Tænd bålet op med optændingsblokke, avispapir eller små kviste.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required