• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksekød med kål

Oksekød med kål

oksekød med kål
4.8 fra 69 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
486
SHARES
FacebookMessenger486PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 3. januar 2023

Min opskrift på oksekød med kål, og retten er meget nem. Hakket oksekød steges i en pande med hvidkål og andre grøntsager. Komplet hovedret.

Oksekød med kål er en nem og meget sund hverdagsret, hvor du steger hakket oksekød med hvidkål.

Retten er såmænd også ret hurtig at lave, og den passer meget sig selv til sidst, hvor du så kan rydder køkkenet og dække bord.

Anvend gerne hakket oksekød med en fedtprocent på omkring de 10, og hvidkål kan eventuelt erstattes med spidskål, hvis du gerne vil have det.

Og det kan da godt være, du tænker, at det lyder som en lidt kedelig ret, men tro mig, den kan sagtens blive en ny livret hjemme hos dig, for det smager virkelig godt.

Samtidig er det en god måde at spise mere kål på.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hakket oksekød og spidskål
  • Hakket oksekød med hvidkål
  • Alt i et fad med oksekød
  • Fyldt spidskål med oksekød

Opskrift på oksekød med kål

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

oksekød med kål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksekød med kål

4.77 fra 69 stemmer
Min opskrift på oksekød med kål, og retten er meget nem. Hakket oksekød steges i en pande med hvidkål og andre grøntsager. Komplet hovedret.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 406
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 lille hvidkål
  • 3 tsk karry
  • 5 dl bouillon
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Find en stor stegepande frem, så der er god plads til hele retten.
  2. Varm panden op og kom en lille sjat olivenolie på. Brun nu hakket oksekød grundigt, så det danner smag og stegeskorpe.
  3. Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver og kommes ved det hakkede kød sammen med finthakket hvidløgsfed.
  4. Gulerødder skæres i mindre tern og kommes ligeledes ved. Lad det sautere et par minutter.
  5. Hvidkål deles i kvarte og stokken skæres fra. Snit derefter hvidkålen i tynde strimler, der lægges i panden. Måske skal du ikke bruge hele hvidkålen, det afhænger af størrelsen. Men brug en passende mængde kål.
  6. Lad hvidkålen falde lidt sammen mens du røre rundt, tilsæt karry og hæld derefter bouillon og lidt engelsk sauce ved.
  7. Når dit oksekød med kål koger skrues lidt ned for varmen, og retten skal nu simre i cirka 25 minutter.
  8. Smages til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også lidt mere karry, afhængig af hvor stærk du ønsker dit oksekød med kål.
  9. Til sidst vendes en potte finthakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier: 406kcalKulhydrater: 20gProtein: 25gFedt: 26gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 89mgNatrium: 968mgKalium: 932mgKostfibre: 7gSukker: 9gVitamin A: 10543IUVitamin C: 73mgCalcium: 138mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Oksekød med kål kan faktisk serveres som den er, men det smager godt med et stykke nybagt brød til.

Eventuelt et stykke hjemmebagt grydebrød eller mine skønne kærnemælksbrød. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annegrete Larsen

    oktober 24, 2024 at 10:07 am

    Jeg synes dine opskrifter er lige til at gå til, jeg er glad for indkøbslisten, hvor jeg ser, hvad jeg mangler. Alle dine sammenkogte retter er rigtig super, da min mand er ret kræsen, og ofte ikke ser, hvad der er i, men spiser med velbehag. Vi er kun 2 i husholdningen, og sammenkogt er super at dele til 2 dage.
    Tusind tak 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2024 at 10:37 am

      Hej Annegrete
      Det er jeg super glad for at høre - oprigtigt mange tak for de pæne ord.
      Jeg fortsætter med at gøre mit bedste.
      Og dejligt din mand spiser dem med velbehag.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Leo

    juni 03, 2024 at 11:13 pm

    Jeg brugte spidskål dét var godt.

    Svar
  3. Jesper Straube

    marts 04, 2024 at 10:23 pm

    Må man ikke være kritisk siden du ikke smider ens anmeldelse op på siden?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 05, 2024 at 5:51 am

      Hej Jesper
      Jo, men din kommentar var endt i spam - måske på grund af dit sprogbrug.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Meidie Wöhliche

    december 03, 2023 at 5:11 pm

    Jeg mangler en fuldført opskrift, men hjerne tripper når jeg køber ind efter ingredienser på din liste.

    Hvor jeg så derefter ser at der er rød peberfrugt i, trods det ikke står under ingredienser!

    Det er dårligt udført, brug lidt mere tid på detaljer.
    Så vil jeg måske betale for abb !

    Svar
  5. Jørn Bach-Christensen

    august 04, 2023 at 1:20 pm

    Madens Verden er uinteresant for mig, når man ikke længere kan printe opskriften ud, uden at blive medlem.
    Jørn Bach-Christensen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 04, 2023 at 3:30 pm

      Hej Jørn
      Tak for din besked og det er jeg da ked af at høre.
      Desværre er det ikke gratis at lave sådan en side med opskrifter, og som medlem slipper du jo også for annoncer. Så jeg håber da du har lyst til at bakke op om mit arbejde.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Tenna

    januar 06, 2023 at 5:03 pm

    Hold nu op, det smager godt. ( Denne ret med oksefars, kål, gulerod, karry mm. Meget bedre end ventet. 😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 06, 2023 at 5:16 pm

      Hej Tenna
      Det er altid dejligt når man bliver positivt overrasket 🙂
      Tak for det - alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Hanne Brasen

        oktober 24, 2024 at 3:58 pm

        Hej Holger
        Kan denne ret fryses ned
        Mvh Hanne

      • Holger Rørby Madsen

        oktober 24, 2024 at 4:21 pm

        Hej Hanne
        Det kan du tro - det kan den sagtens.
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

  7. Suro

    april 08, 2019 at 6:28 pm

    Kan man erstatte gulerødder med persillerødder.?
    Kan godt lide RÅ gulerødder, men ikke kogte. SU. Vh suro

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required